Обичниот живот во Косово е на повисоко ниво него кај нас-хигиената е дигната на повисоко ниво(за чудо), сообраќајот е светлосни години бидејќи таму нема милост за прекршителите(тамошната полиција е надгледувана од странци)-по автопат крстарат цивилни коли кои ти ја мерат брзината, продавниците се поевтини за 20-30%, сервисирање на коли на пример се исплаќа да одиш таму, да ти ја сервисираат, да јадиш и да си пак во плус, рестораните се доста поевтини...
за обичен човек тоа е најбитно, криминалци(посебно поврзани со власта) имаш и во Англија и во САД и секаде во светот
Kako sto rece tamosnata policija e nadgleduvana od stranci zatoa sto e tamu najgolemata amerikanska baza napravena da se namali ruskoto vlijanie na Balkanot. Temata e malku razlicna od onaa na forumot ama dobro
Како на гладијаторска битка, во македонските затвори затвореници се тепаат, а затворската полиција си гледа од страна, еден полицаец е дури и повреден. На социјалните мрежи новинарот Зоран Божиновски сподели видео од затворот Идризово каде затвореници се тепаат, а напаѓаат и полицаец кој на...
Што пишувате глупости само на помин сте поминале и одма разбравте дека Косово р понапред.Како може да е понапред кога е лулка на криминалот.Зарем мислете дека држава што го собира целиот олош од Македонија и Албанија е држава.Замислете
Обичниот живот во Косово е на повисоко ниво него кај нас-хигиената е дигната на повисоко ниво(за чудо), сообраќајот е светлосни години бидејќи таму нема милост за прекршителите(тамошната полиција е надгледувана од странци)-по автопат крстарат цивилни коли кои ти ја мерат брзината, продавниците се поевтини за 20-30%, сервисирање на коли на пример се исплаќа да одиш таму, да ти ја сервисираат, да јадиш и да си пак во плус, рестораните се доста поевтини...
за обичен човек тоа е најбитно, криминалци(посебно поврзани со власта) имаш и во Англија и во САД и секаде во светот
Што пишувате глупости само на помин сте поминале и одма разбравте дека Косово р понапред.Како може да е понапред кога е лулка на криминалот.Зарем мислете дека држава што го собира целиот олош од Македонија и Албанија е држава.Замислете
Имаш официјални статистики отвори малку не се брукај
Statistikata poveke pokriva nego što otkriva....stara pogovorka.
Za soobrakajot.....istite tie albanci kaj nas šibaat po ulici , ama kaj niv malku poteško.
Za cenite....na mnogu mesta sum bil..nema potreba da otvaram statistiki
Za krriminalot.....go ima mnogu, no podaleku od običniot čovek kako korupcija po imstitucii. Pricina-kako što rekov stranska kontrola nad instituciite
Косово е се само држава не.Косово во многу наврати докажа дека е создадено за расчистување на сметки помеѓу големите сили.Русија затоа 1999 беше нем посматрач за сега да го користи како алиби Косово за одземените територии во Украина.Од самото создавање па се до денешен ден е језгро на терористи кој што по потреба се активираат во европа и на блискиот исток.Јас незнам зошто и имаме дипломатски односи со Косово кога не екстрадира осудени криминалци.Терористите од диво насеље во Косово беа погребани со воени почести што по автоматизам излегува дека Косово ја нападна Македонија.Во 2001 исто така нападот дојде од Косово.На крај на ден освен на Америка и на Русија на никој друг не му одговара држава каква што е сега Косово.
Морав да напишам ако е офф топик
Нема врска признавањето поради расчистување на сметки туку копање на злато,сребро,никел,дијаманти итн.10 дена пред признавањето британска компанија дала позитивен извештај за 2 годишното истражување околу потенцијални наоѓалишта на благородни метали и откако дала зелено светло дека има за копање решаваат да го признаат:
Kosovo e drzava koja nivnite zhiteli go sakat poveke od kolku shto ti go sakash tvojata drzava.
Kosovo ima nadvoreshen problem, koga i da e ke go reshi, i ke bide 10 godini pred tebe vo sekoj field.
Британците и американците го признаа Косово за да го ископаат цело злато,сребро,никел,дијаманти и се останато што носи профит и додека не ја завршат таа работа таму ќе бидат и ќе ги држат косоварите како STATUS QUO.Кога ќе завршат ископувањата ќе си одат од таму и повторно судбината ќе ја препуштат на Србија.Да беа паметни косоварите како луѓе ќе се договореа со србите сами да копаа и на тој начин Косово економски далеку повеќе ќе се развиеше а младите немаше да се иселуваат.Вака нема ни држава да имаат ни злато ни бутур.
Kako sto rece tamosnata policija e nadgleduvana od stranci zatoa sto e tamu najgolemata amerikanska baza napravena da se namali ruskoto vlijanie na Balkanot. Temata e malku razlicna od onaa na forumot ama dobro
Нема врска признавањето поради расчистување на сметки туку копање на злато,сребро,никел,дијаманти итн.10 дена пред признавањето британска компанија дала позитивен извештај за 2 годишното истражување околу потенцијални наоѓалишта на благородни метали и откако дала зелено светло дека има за копање решаваат да го признаат:
Британците и американците го признаа Косово за да го ископаат цело злато,сребро,никел,дијаманти и се останато што носи профит и додека не ја завршат таа работа таму ќе бидат и ќе ги држат косоварите како STATUS QUO.Кога ќе завршат ископувањата ќе си одат од таму и повторно судбината ќе ја препуштат на Србија.Да беа паметни косоварите како луѓе ќе се договореа со србите сами да копаа и на тој начин Косово економски далеку повеќе ќе се развиеше а младите немаше да се иселуваат.Вака нема ни држава да имаат ни злато ни бутур.
Автоматски споено мислење:
Нека се собере цела УЧК војска од Косово и нека оди во околина на Ораховац југозападно Косово самостојно да бара злато да видиш што ќе ја снајде:
Za krriminalot.....go ima mnogu, no podaleku od običniot čovek kako korupcija po imstitucii.
Ova e bittno, ako e navistina taka. Ne sum bil na Kosovo odamna ne znam kako e.
Koga bev, negde posle vojnata, beše siromaštija nevidena. Kakvo zalato i srebro, kakvi bakrači, Kosovo e bedno. Site živeea od zemjodelije i trgovija so droga.
Одкако дојде Мицко на власт, затворите во Мк ги тресат скоро секоја недела, многу чувари дилаат дрога криминал поголем од улица, време е чистка да се направи голема, шипците пола се истепаа меѓусебно, сега ред е све што е корумпирано во МВР да се чисти и да му закачат големи затворски казни .
Statistikata poveke pokriva nego što otkriva....stara pogovorka.
Za soobrakajot.....istite tie albanci kaj nas šibaat po ulici , ama kaj niv malku poteško.
Za krriminalot.....go ima mnogu, no podaleku od običniot čovek kako korupcija po imstitucii. Pricina-kako što rekov stranska kontrola nad instituciite
Разликата е царината 30% и ДДВ 18, инаку цените се исти. До кога ќе немаат такса, ќе може да користиме.
Патот, автопатот Косово - Албанија е за рудниците.. Исто како пругата Бургас - Драч преку Македонија...
Kosovo e drzava koja nivnite zhiteli go sakat poveke od kolku shto ti go sakash tvojata drzava.
Kosovo ima nadvoreshen problem, koga i da e ke go reshi, i ke bide 10 godini pred tebe vo sekoj field.
Македонците 100 пати повеќе ја сакаат Македонија од Албанците Косово, во Косово нема ништо албанско кое е од културно значење за албанците освен учк, утре ако се свика референдум косово да се спои со албанија сите албанци од косово ќе гласаат за погреб на косово како држава.
Затоа вакви глупости по дома кажувај си, не на форум.
Македонија ќе постои и кога Косово ќе го нема.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.