Robbie
Hope Never Dies
- Член од
- 8 август 2008
- Мислења
- 110
- Поени од реакции
- 1
И што има коска во тоа????palanka naj-koska grad.... GORD SUM STO SUM PALANCANEC!!!!!!! samo 1 zabeleska iam... GRADOT E MNOGU MONOTON ZA MLADATA POPULACIJA!!!!!!!!!!
И што има коска во тоа????palanka naj-koska grad.... GORD SUM STO SUM PALANCANEC!!!!!!! samo 1 zabeleska iam... GRADOT E MNOGU MONOTON ZA MLADATA POPULACIJA!!!!!!!!!!
Само пази да не кркаш некој метак, оти тука по Паланечко претерано ги мразат Бугарите (особено постарите генерации). Што мислиш, зошто нема Албанци и Бугари во Паланечко?? Имало нешто, ама избегало.:smir:Разбрах че в село Псача има црква или манастир "Свети Никола" от ХІV век. Мислја нјакоја с'бота или неделја през април да п'тувам до Псача за да разгледам ц'рквата.
Бихте ли ме ориентирали к'де точно се намира ц'рквата (манастира), отворена ли е в почивните дни, има ли много туристи, има ли свештеник или уредник, може ли да се снима в ц'рквата, има ли ресторан в Псача или трјабва да се в'рна в Крива паланка .... Предварително благодарја за информацијата.
Кај Чкембо си јадел друже, така е познат овде он. Иначе у паланка преку лето е супер, а за 28-29 август да не зборим. Права метропола е на тиа 2 дна. А сга есен - зиме, слабо, многу слабо. Кој по школо на страна, кој по работа на страна, жив човек не можеш да видиш.Аууу...Крива Паланка...мене ова место ми е во многуу пријатно сеќавање..
Значи да ви кажам право многу ми се допаднаа девојчината од градот...начекав и една матура во еден ко ресторан нешто...значи и тие таму што беа и башка другите..генерално мн. убај чупчина !!
Друго, јадев во една кафана..незнам како се викаше...мислам газдата се викаше АЦЕ...или кафаната беше КАЈ АЦЕ//...појма немам....ама знам дека таму сум јадел една од најубавите “вешалици“ во животот....а и проводот во кафаната беше незаборавен..
Имам и пријателче од Крива Паланка се вика Антонио, последно работеше во капинетот на градоначалникот мислам или нешто друго таму во општината...па ако некој го познава да го поздрави...
И така...поздрав со сите од крива Паланак..се надевам ќе ве посетам во скоро време..иако од ресенот мој сте многууу далеку..и неке чупче да запознеме морат
Ајт се најубо !
П.С: манастирот не го споменувам..пошто секој збор е излишен...едноставно прекрасна архитектура на која никој неможе да остане рамнодушен!