Кој нема желби-има се?

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
нема шанси тоа е досадно. мене најубаво во животот ми е ЦЕЛТА. мислам ја имаш за некоја работа и стремиш да ја оствариш. на тој пат ќе се соочиш со падови па пак ќе станеш и ќе ја стигнеш на крај и ќе ја достигнеш. тоа е убавината за мене зш без цел во животот за мене и животот ми нема смисла. ако ми дојде уште некоја убава мисла за темава ќе се надополнам
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Така, како што ги постави еци работиве на почетокот на темава, излегува дека јас сум во Рајот.Си замислив се што побара еци од мене,и баш ми е супер.Викаат дека така супер, би требало да биде во Рајот.
Значи,јас сум таму.:) Сум???
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
И сите желби да ти се исполнат кога поминуваш низ една етапа од животот, секогаш ќе сакаш уште и уште. Сите сме ненаситни, секогаш кога нешто ќе добиеш (без разлика дали е материјално или духовно задоволство), сакаш нешто друго. И не би имало смисла ако немаме желби, би немале за што да живееме, за што да се бориме, би било монотоно. Кога ќе добијам нешто што сакам, веднаш добивам желба за нешто друго, нешто што ќе ми е мета, па грабам напред и се трудам да го добијам и тоа.
Не ни сакам да ми се исполнети сите желби, секогаш сакам да имам нови и нови, за да си поставувам цел пред себе, да се чувствувам себе си. Малите желби ми се најслатки, а големите предизвик.
 
D

DJ_DEXTER

Гостин
Кога би имале се што ќе посакаме би станале дебили и мрзеливи. Поарно шо со пот се крои целта.
 

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Ja znaete onaa :Toj sto ne sonuva ne postoi MORA DA SONUVAS TI!!!
Inaku da ne se poftaram so prethodnite zelbite se glavnite faktori koi ne odrzuvaat vo zivot!!Gi obozavam SONISTATA!
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Животот без цел , не е интересен. А и да имаш се, како шо рекоа во претходните постови, секогаш ќе имаш нова желба.
 
Член од
30 јуни 2006
Мислења
22
Поени од реакции
3
Ej ne zaebavajte.Pa sekoj covek ima nekoja svoja cel.Dali e toa od petok za vo sabota,ili za po 10 godini ima razlika,ama sekoj ima postaveno svoi celi.Koga ke pomislam cel e taka strashen zbor.Kako kuznae shto da ke bide ako ja ostvarime celta.Gospod za muda da ke go fatime.Bitno e shto se pravi i kako se zhivee vo megju vreme.
 

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Definitivno NE. Zatoa sto sekogas ke imame zelbi. NIkogas nemozat celosno da ni se ostvarat. Otkako ke se ostvari ednata, se pojavuva druga i taka natamu...... Porano sekogas mislev deka koga ke si gi ostvaram rabotite ke ziveam posrekno, a ustvari koga si gi ostvariv zamislenite, mi se pojavija drugi. Zatoa mislam deka odgovorot na prasanjeto e NE.
 
Член од
16 јуни 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Vidi vaka,nema coek so nema zelbi,to se znaj,i da ima se,ke mu nedostiga nesto
 

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
ne bi sakala takov zivot...podobro da imam neostvareni zelbi koi kje me motiviraat da napreduvam,koi kje mi davaat smisla za zivot otkolku se da e sovrsheno i da poludam vo toa sovrshenstvo...glupo zvuci ova,ama barem za mene vazi,ako imas SE togas nemas nisto...zelbata da imas nesto ili nekoj e toa sto ti dava sila da prodolzis da se boris,kopnezot po nesto sto nemozes da imas ili e tolku blisku do tewe,a sepak go nemas e isto taka toa sto go pravi zivotot interesen...ako seto toa go nema,togas zosto da se zivee...barem za mene e taka...
 

IV43

Perfect in all imperfection
Член од
10 јануари 2006
Мислења
1.168
Поени од реакции
3
Кога би имале се, животот повеќе не би бил живот.
Не знам тогаш за што би живееле.
Која ќе е целта на нашиот живот?
Што ќе е тоа, што ќе не прави среќни, кај ќе се малите задоволства кои го прават животот интересен, немонотон?

Ако немаш желби, немаш ништо.
Желбата е мета на која гаѓаме, таа е она што не тера понатака во животот.
Една желба ќе ни биде исполнета, веднаш се наоѓа некоја друга на која целиме, и сето тоа оди така поврзано и не не остава да застанеме само на едно место, туку не тера да продолжуваме се понатака и понатака.
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Ne postoi sovrsen zivot, a i nema da postoi!!!Ima zelbi so mnogi gi sakame i ni e ispolnuvaat, no ima i nekoj koi nemozat da ni se ispolnat.Pa toa e i zivotot.Ne bi bil interesn inace...
 
С

Сатори

Гостин
...

eci^^^ напиша:
Zamislete si go zivotot kako celina ispolneta so seto ona sto vi znaci,set ona za sto sonuvate..zivot kade sto imate se sto nekogas ste posakuvale i za sto ste sonuvale!Znaci imate bukvalno so na vasata dlanka,sekoj den go pominuvate zadovolni i bez nikakvi nedostatoci!Ste rabotele mnogu vo vrska so ovoj vas zivot i sega uzivate!Sekoja zelba vi e ispolneta,poveke nema za sto da sonuvate!Nemate zelbi-vie imate se!!!
Dali mislite deka vakviot zivot e sovrsen?Dali koga bi ni se ispolnile site zelbi,nie bi imale se?
Не е возможно човекот да престане да посакува, да престане да замислува и да престане да надградува.
Совршенството постои само затоа што се друго е несовршено.Еден свет, не зависи само од таа личност, туку и од сите други личности кои припаѓаат во тој свет.
Не може да се контролира се, а најмалку луѓето и чувствата!
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Koj nema zelbi, nema veke zosto da se maci da zivee, sekogas treba da posakuvas, da imas dovolno kolku ti treba, ne baraj premnogu, bidejki po nekoe vreme pak da mozes da posakas. Isto e kako onie koi imaat premnogu pari pa neznaat sto so niv. Zivot bez zelbi e nesto sto ne bi go posakala na nikogo, zosto koga ke prestanete da posakuvate vie prestanuvate da ziveete.
 
Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Скогаш ќе има нешто неостварено и секогаш ќе имаме желби, без разлика какви се тие желби. :helou:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom