Кој и што знае да зготви?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Добро подготвувам печења и во тава, а и под вршник...така барем велат оние што ми ги пробале...
Инаку добро асистирам околу правењето на торти...ммммммм ги лижам садовите од подготовката и штедам на вода :toe:

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Знам да пресечам леб и на него да намачкам еурокрем или паштета.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ај, еден рецепт од мене, овошна салата.
Потребни состојки:
4-5 јаболки
5-6 бисквита
3-4 лажици мед
Подготовка:
Јаболката се лупат и се сецкаат на поситни парчиња, се ставаат во сад, бисквитите се кршат на многу ситни парчиња, може и да ги сомелете, и ги посипувате врз сецканите јаболка. Го посипувате медот на сите страни во садот. Остајте 5-6 минути да отстои, за да се слегне медот. Навалете.
Бидејќи во подготовките на салатата ја слушав следнава песна:
одлучив мојата салата да се вика Марија (воедно и поздрав до сите кои го носат ова убаво име).
Ви благодарам.
:)

PrincezZ

Death It's Only The Begin
Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Не знам ни леб да пресечам...

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Знам сам да зготвим тавче гравче :pipi::pipi:

H

HITCH

Гостин
Научив да правам пирошки, ама експерт станав. Знам месо и риба да правам на милион начини, знам шпагети, ма знам се што јас јадам манџи такви работи не знам да правам, ама не е некоја философија. Инаку летово ќе имам една тешка задача сакам да научам да правам пита! Некои блиски најавија присуство, а некои отсуство :pos: :pos: :pos: Не сум кој знае колку по готвењето, ама имам премногу осет, па кога ќе направам нешто ми викаат дека тоа било за мерак. Само имам проблем кога правам тесто за нешто првиот пат кога го правам не знам зш ама заборавам да ставам сол, па мајка ми си игра мајтап демек среќа што не сум заборавила брашно да ставам :pos: :pos: :pos: Готвам кога ќе ми текне или кога ќе ми кажат некој добар рецепт па да пробам :toe:

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
шпагети, торта и палачинки :vozbud:

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Па откако почнав да живеам сама, сфатив дека имам добри кулинарски способности, а и научив многу нови работи да правам...
Секакви тестенини , пилешко со бадеми (ммм) , ориз , палачинки , пирошки итн итн
Ееее ми се пријади :)

Член од
6 декември 2007
Мислења
191
Поени од реакции
15
Ууу голем гурман сум а знам и многу работи сам да си зготвам.

За знаење... знам многу, а од тоа што СУМ ЗГОТВИЛ е:

Јајца на секаков начин, тестенини (пшпагети, макарони, тарана, јуфки), пудинг, палачинки, месо на скара и пржено месо, полнети стекови, сутлијаш, лазањи, пица, салати (шопска, зелка, краставички, цвеклосс), пудинг, гриз, летна манџа, пржени компири, компир пире, супа и сл.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Јас речиси секој ден си готвам нешто за јадење, дали варена или пржена храна, па и некоја салата. Незнам да готвам многу, но сепак знам доволно за да се напукам ко копиЉ:wink:

T

Tetro

Гостин
Мене и водата ми загорува :toe:
Учете да правите јадења на време, деца. Ќе ви треба.

Искуство никогаш доста.
Секогаш кога сум во кујна, експериментирам. Најважно е да знаеме, кој продукт со што може да се меша.
Готвам, многу обожавам да готвам, варени јадења, пржени јадења, печење и понекој десерт. Салати обавезно. :хехе:

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Готвам се,само незнам да месам...Сеа ке идам кај баба само да се распуштиме и ек научам и тоа:)

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
Preeska si zgotviv kajgana i cetiri vareni virsli.Da ziveam sam ke mozam da preziveam.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Поедноставни јадења да прам, знам.. месо да испржам,ориз,тестенини,компири,палачинки и некој поедноставни колачи,ама зелник, ѓомлезе.. е то не вервам дек некогаш ќе се научам да го прам.
Е сеа ако сум појќе расположена ќе зготвам за сите,ако не само за мене колку да се најадам.
Како и да е мислам дека е сосема доволно за мои години :)

Kajgana Shop

На врв Bottom