па , не баш многу, ама се снаоѓам некако - хах - колку да не седам гладен -поготово за доручек или вечера можам да направам НЕШТО:jaj::jaj::jaj:
ко на пример ова
Уживам да готвам! ... од поручек, ручек, вечера и најразлични десерти - а си ги обожавам пицата, лазањите, тафче- графче, палачинките и чоколадните торти! И обожавам да готвам за другите и да прам изненадувања. :back:
Znam mnogu raboti sam da napravam iako ne praktikuvam hehe Eve na primer jajce na oko znam da sprzam, virsli da isprzam, da svaram caj, da svaram mleko so kakao (iako so nestvik e poubavo ama nekogas snemuva), da svaram kafe, znam kifli da napravam, pica da napravam od gotovo testo jas samo da dodadam sostojki i da ja ispecam i red drugi raboti
Извини на закаснение ама сеа провервев e-mail. Па од тогаш не сум влезена овде во темиве.
Ама сум чоек од збор :
1 Вангла со пиперки (претходно излупени и стаени на цедилка)
1 Вангла со морковчиња рендани
1 киска македонче
1 киска лукче
200 грама киселина.
И сол по вкус.
Ова е рецепта за зимница. Секоја година ја прајме така да испробано и веќе традиција. Ако сакаш екстра луто пиперките нека бидат лути наместо обични или пола пола.:smir:
од се по нешто. но не многу
ги обожувам солените стапчиња од лиснато тесто- и одвреме на време ги правам -многу се вкусни и лесни за припрема
Доколку се одлучите да ги приготвите- нема да ви одземе повеќе од половина час време
500 гр.готово лиснато тесто (она со две засебни кори што е)
се расукува едната кора се мачка со разматено јајце и врз него се става ситно исецкана претходно пропржена сланина околу 100-150 гр, нарендан кашкавал не повеќе од 100 грама,(доколку го обожавате вкусот на доматите и магдоносот-можете и од нив да ставите ) се поклопува со втората кора се начка одозгора со јајце се посиува со сусам, ким, црн сусам, сечиме на лентички и во тепсија -загреана рерна се печат 20-25 минути до порумување.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.