Кој и што знае да зготви?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
па , не баш многу, ама се снаоѓам некако - хах - колку да не седам гладен -поготово за доручек или вечера можам да направам НЕШТО:jaj::jaj::jaj::pos::pos::pos:
ко на пример ова 41.jpg

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Уживам да готвам! ... од поручек, ручек, вечера и најразлични десерти - а си ги обожавам пицата, лазањите, тафче- графче, палачинките и чоколадните торти! :vozbud: И обожавам да готвам за другите и да прам изненадувања. :back:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Devojkive neshto gi snema- shto taka zataija - nekako ne im se gotvi bash
hahahhaahahha.

pa dajte pochestete ne so nekoj interesen recept propraten so slika bar.
Ah, mazhi , mazhi- ostanavme gladni, ke mora sami da si gi zasukame rakavite

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
За шо сакате рецепт ако знам одма пишам :smir:

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Да готвим незнам апсолутно ништо, едино кафе знаем да напраем али тоа не е готвење ипак:salut:

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Znam mnogu raboti sam da napravam iako ne praktikuvam hehe Eve na primer jajce na oko znam da sprzam, virsli da isprzam, da svaram caj, da svaram mleko so kakao (iako so nestvik e poubavo ama nekogas snemuva), da svaram kafe, znam kifli da napravam, pica da napravam od gotovo testo jas samo da dodadam sostojki i da ja ispecam i red drugi raboti

Член од
6 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
3
Па често сум сам дома и знам да си направам кришки пржени,супи,јајца,компири пржени,качамак,макарони,пица и др.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
ај за почеток- некое пинџурче( по можност луто):wink:
Извини на закаснение ама сеа провервев e-mail. Па од тогаш не сум влезена овде во темиве.
Ама сум чоек од збор :

1 Вангла со пиперки (претходно излупени и стаени на цедилка)
1 Вангла со морковчиња рендани
1 киска македонче
1 киска лукче
200 грама киселина.
И сол по вкус.

Ова е рецепта за зимница. Секоја година ја прајме така да испробано и веќе традиција. Ако сакаш екстра луто пиперките нека бидат лути наместо обични или пола пола.:smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Малку работи,како тост,шпагети,макарони,и тоа...

Член од
24 јуни 2010
Мислења
80
Поени од реакции
1
моето омилено јадење тестенини .......... обожавам да ги готвам, а и сите ги сакаат онакви какви што ги правам јас :pipi:

Член од
9 јули 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
од се по нешто. но не многу
ги обожувам солените стапчиња од лиснато тесто- и одвреме на време ги правам -многу се вкусни и лесни за припрема
60520438_suyrnuye_palochki.jpg

Доколку се одлучите да ги приготвите- нема да ви одземе повеќе од половина час време
500 гр.готово лиснато тесто (она со две засебни кори што е)
се расукува едната кора се мачка со разматено јајце и врз него се става ситно исецкана претходно пропржена сланина околу 100-150 гр, нарендан кашкавал не повеќе од 100 грама,(доколку го обожавате вкусот на доматите и магдоносот-можете и од нив да ставите ) се поклопува со втората кора се начка одозгора со јајце се посиува со сусам, ким, црн сусам, сечиме на лентички и во тепсија -загреана рерна се печат 20-25 минути до порумување.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Хм,2-3 јадења знам,наједноставните

Kajgana Shop

На врв Bottom