Кој и што знае да зготви?

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Ништо незнам да направам :kesa:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
шпагети, јајца на око, јајца на уво, пудинг, разни видови салати, торти, лигњи итн.

Рецепт:јајца на уво

Ставаш зејтин во тава да се грее. Кршиш јајца во чинија по потреба(за Х лица). Откога зејтинот во тавчето добро ќр се загрее, го тргаме тавчето од оганот и во загреаниот зејтин ги додаваме веќе скршените јајца спремни како јајца на око. Го враќаме тавчето на оганот и со вилушка нежно со кружни движења низ јајцата во тавчето правиме јајцата на око да изгледаат како јајца на уво. Зачинуваме по желба со сол.

П.С. Кружните движења на вилушката низ јајцата на око се како резултат на нервозата на мајката која во стадиум на „попиздување“ од нејадењето на децата вели: Па добро бе неќете тоа, неќете оноа, неќете јајца на око па да не сакате јајца на уши? И замислете на тоа прашање следи онака искрен одговор од децата да, мамо сакаме јајца на уши какво е тоа ајде направи. И се доби овој рецепт, а верувајте дека децата се изедоа и сега масовно се прави. :jaj:

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Не знам ништо да направам, дури и кафето секогаш ми претекува, катастрофа сум за готвење, колку и да се обидувам да направам нешто , тоа ,,нешто,, секогаш завршува во канта за отпадоци ( жив антиталент сум за ова , а и не сум ни заинтересирана,има кој да ми готви сега за сега)

Член од
13 декември 2008
Мислења
165
Поени од реакции
3
znam dosta raboti. piroski,panceroti, torti, slatki, mandzi,pici,site osnovni jadenja,testenini...

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
знам многу работи!ама најмногу сакам да спремам тестенини со разни сосови или пици во различни варијанти:со туна,со сирење,вегетаријана и сл. или супи со зеленчук!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Знам да готвам доста работи да варам шпагети,да пржам и да варам јајца ама најмногу сакам да правам пица и да јадам пица иначе не сум многу по готвењето:).

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Најново од денес што научив е да правам зелник и пита со паричка:vozbud:

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
Хит ми е да готвам:)
Гурман сум голем, додека не ми е се поставено, зготвено и сервирано како што треба ич не седнувам да јадам.:) Таква сум, инаку не готвам стандард, него мои специјалитетчиња, и многу се вкусни - докажано е верувајте:)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Знам да си напраам сенвич и да си спржам јајца и да си спржам компири и знам да си сварам јајца и компири и знам еден специјалитет се вика рестован компир! И тоа знам да го праам :)

H

HITCH

Гостин
ракчиња и краби ги пржам околу 2-3 мин после ги сечам на мали парчиња па со марула и сос од павлака и мајонез ммммммм за мерак

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
а заборај да ви кажам дека освен јајца и виршли знам да прам сам :):)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Јајца и Кромпирчиња да си испржам...мислам дека е доволно:icon_lol:

V

[vladimir]

Гостин
Денес правев вечера Pasta Bolognese, прсти да изедеш хехехе.
Знам скоро се да готвам нема проблеми во кујна..

Kajgana Shop

На врв Bottom