Кој е похрабар во искажување љубов?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Aко станува збор за тоа машките како ја искажуваат љубовта тогаш ке кажам дека секој различно ја искажува и нема врска дали порано или подоцна созреваме или чекаме да не погоди аморова стрела...
Едноставно тоа е индивидуално и секоја на различен начин ја искажува и конзумира таа љубов....
А не дека ж женскиот пол се искршијаааа од искажување љубов и тука не е во прашање храборст самодовоерба или страв
Прашање на време кога чуствата емоциите сите тие нежности ке дочекаат експолозија Емоционална експолозија...па сите да почуствуваме потреба да ја искажеме љубовта

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Se zavisis koj kolku e zaljuben ima i maski i zenski kloi potesko (ili se sramat) i gi iskazuvaat emociite , sekoj i ne e taka hrabar da kaze TE SAKAM :( :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Almighty Nane напиша:
pa i zenskite ne kazuuvaat te sakam ako ne se siguni. a maskite i ako te sakaat ne kazuvaat tuku uz karanje ili slicno ke ti rece: pa ne primeti..:uvo:
Не е точно дека машките не кажуваат,а тоа дека женските избрзуваат и се побрзоплети во врска со љубовта(а после се каат за многу работи) е факт и не можеш да ми докажеш дека не е:smir:

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
M@wEcK0 напиша:
Не е точно дека машките не кажуваат,а тоа дека женските избрзуваат и се побрзоплети во врска со љубовта(а после се каат за многу работи) е факт и не можеш да ми докажеш дека не е:smir:
da kazuvaat ne vikam deka ne, i deka zenskite se pobrzopleti i deka se kaat pssss ne vikam deka ne no maskite poretko go pravat toa ili jas imav slucaevi koj mi rekle: pa zar ne primeti???? zar treba da gatam ili...ne mi kazal so zborovi , ne mi dokazal kako jas sto mislam deka treba i jas sum kriva sto ne sum primetila???? no way:smir: :smir: :smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не е полот тој што ја одредува храброста у искажување љубов. Тоа зависи од храброста и самодовербата на поединецот. Женско сум, па досега само еднаш сум собрала сила да искажам љубов (не дека за другите партнери не сум ја осеќала, него едноставно не можев да ги изустам тие два збора), додека машките биле секогаш тие кои велеле "те сакам".

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Од „Те сакам ” и вистина љубов има голема разлика!

90%* од луѓето „Те сакам” го кажуваат не дека навистина го чувствуваат, за жал!

Прашањето е (мислам дека има ваква тема) „Како до вистинската љубов?” , а не како ќе ја искажите...или кој е похрабар...не е важно тоа! Воопшто!

И се согласувам со ada, нема врска полот, се е до поединецот!

Ајт папа

* Карикирам со бројкава...не сакам да добивам Re: за ова!

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Девојките се похрабри, нема што. Барем јас така мислам.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Nema potreba za hrabrost.Koj prv ke oseti,toj kazue!

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Ja ne sum najkompetentnata lichnost da odgovaram na temava ali sakam.Ja sum mushka kurva9Zigolo)od ukraina.me donesoja ovde so sila kako demek ke mi najdele rabota.Makro mi beshe kumanovecot neznam kako se vika ali nadimak mu e Shmeki boss.on me terashe da chekam mushterijkee na svegdeka niz makedonija.i ja rabotev makotrpno po cel den i nok.toa traeshe 4 celi godini.se dodeka eden den mu rekov dosta mi e.ne sakam vishe da rabotim.toj me pushti i ja so parete nemam mnogu ali mi sa dovolni za zhivot pokraj kontinjer.sea brzo staev internet i chatuvam so luge od celiot svet.nego zborot mi beshe deka zenskite se pohrabri i priznavaat.ja go mislim toa od moe lichno iskustvo i ke go spodelim so vas.sekoja moja mushterivka prva mi vikashe deka me saka neposredno pred da svrshi.tolku od mene i to

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Definitivno devojkite...zasto obicno maskite gi krijat cuvstvata kako zmijata nozete... ili pak ne znaat kako da go iskazat toa sto go nosat vo sebe... bez razlika dali e toa so zborovi ili postapki! Od licno iskustvo, mozam da kazam deka devojkite imaat pobujna fantazija i koga treba da iskazat cuvtsva...toa znaat da go napravat na najrazlicni nacini....a na maskite za zal, slabo im raboti fantazijata, pa treba da pogoduvas sto toj cuvstvuva za tebe! Sekoja cest na isklucocite!

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Девојките дефинитивно.
Во мојот случај, јас сум тој што е похрабриот.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
TeDDy BeaR напиша:
Definitivno devojkite...zasto obicno maskite gi krijat cuvstvata kako zmijata nozete... ili pak ne znaat kako da go iskazat toa sto go nosat vo sebe... bez razlika dali e toa so zborovi ili postapki!
Не би рекла дека машките ги кријат чувствата. Сите ги криеме (или барем така изгледа) додека не ги препознаеме вистинските чувства, без разлика дали се работи за машко или за женско.
И не се сложувам со тоа дека не знаат како да го искажат тоа што го носат во себе. На човек не му треба да седне и да смислува начини како да покаже дека сака некого. Тоа самото си доаѓа, спонтано.
TeDDy BeaR напиша:
Od licno iskustvo, mozam da kazam deka devojkite imaat pobujna fantazija i koga treba da iskazat cuvtsva...toa znaat da go napravat na najrazlicni nacini....a na maskite za zal, slabo im raboti fantazijata, pa treba da pogoduvas sto toj cuvstvuva za tebe! Sekoja cest na isklucocite!
Не ти е потребна фантазијата за да покажеш љубов. Често во фантазија се присутни нешта кои не може да бидат реални, па затоа е пожелно да се базираш на нешто што е „опипливо”.

Во ред, можеби твоето искуство е такво. Секој со своето:)

Искажувањето љубов не зависи од полот.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Тоа нема никаква врска со полот,дали е машко или женско.Кој како што чувсвува така и прави.Јас сум сретнала повеќе машки што ја искажуваат љубовта, а многу помалку женски.

Kajgana Shop

На врв Bottom