Кој е похрабар во искажување љубов?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Женските почесто ја искажуваат љубовта, поотворено пристапуваат и покажуваат дека се заљубени.Тоа не значи дека се похрабри, туку дека машките се малку погорделиви по тоа прашање и не сакаат многу многу искажување на чувства. Машките кога се заљубени повеќе би рекла дека ја покажуваат љубовта со делување т.е преку однесувањето, преку некои акции, а девојките повеќе зборат. Ете тоа е разликата според мене.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Женските почесто ја искажуваат љубовта,поотворено пристапуваат и покажуваат дека се заљубени.Тоа не значи дека се похрабри,туку дека машките се малку погорделиви по тоа прашање и не сакаат многу многу искажување на чувства.Машките кога се заљубени повеќе би рекла дека ја покажуваат љубовта со делување т.е преку однесувањето,преку некои merакции,а девојките повеќе зборат.Ете тоа е разликата според мене.

...ja mislam deka e toa idividualno, eve ima primer na forumov Stevica, on je za tie raboti car...mislam nikoj ne izkazue ljubav kako nego,bilo preku forum ili preku msn...sea da definirame, ne e do mashko zensko do zavodnikot e...:tv:

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Spored mene zenskite prvi si gi kazat svoite cuvstva megutoa najlesno nesto vo zivotot e da kazas nekomu deka go sakas a bez da go osetis toa.Megutoa i golem del odsprotivniot polgo prevzemaat prviot cekor.taka da toa e sepak individualno i zavisi od poedinecot.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
onoj koj sto povekje saka bez razlika dali e masko ili zensko;)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
72
Поени од реакции
1
Soznam jas licno nemam problem so toa.Lesno mi e da i kazam na mojata zenska deka ja sakam i deka mi znaci.Moze ne go pokazuvam toa njdobro,ama barem se trudam!!!

Член од
15 август 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Devojkite se pohrabri da ja iskazat ljubovta sekade i sekogas, a od maskite pogolem pocent sakaat da ja iskazuvaat ljubovta na potajni mesta...maskite ne sakaat drugite da mislat deka tie se papucari

С

Сатори

Гостин
Па на кој му е поважна љубовта?
На девојките нормално...

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Кога веќе морам да генерализирам-женските се поотворени во искажувањето емоции, но не секогаш го чувствуваат тоа што го зборуваат. Од друга страна-на машките не им се потребни (многу) зборови за да ја искажат љубовта, што не значи дека помалку знаат да сакаат.

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Кога веќе морам да генерализирам-женските се поотворени во искажувањето емоции, но не секогаш го чувствуваат тоа што го зборуваат. Од друга страна-на машките не им се потребни (многу) зборови за да ја искажат љубовта, што не значи дека помалку знаат да сакаат.
Со повеќе зборови ја искажуваме љубовта поради тоа што мислиме дека нема да не сватите како што треба :). Иначе мислам дека мажите се похрабри за искажување на љубовта поради тоа што тие се оние кои треба да бидат главни и да го направат првиот чекор кон она што значи многу

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Со повеќе зборови ја искажуваме љубовта поради тоа што мислиме дека нема да не сватите како што треба :). Иначе мислам дека мажите се похрабри за искажување на љубовта поради тоа што тие се оние кои треба да бидат главни и да го направат првиот чекор кон она што значи многу
Можеби, ако сме 19-ти век. Сега не превземаат само мажите иницијатива, напротив.:)

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Индивидуална е оваа работа. Се зависи од карактерот на особата.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
На тој шо му е дигнат адреналинот! Секој кога му се ебе си бара!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Индивидуално!
Секако дека постојат и машки што искажуваат емоции..
Впрочем сите ние искажуваме, само на свој начин...и некогаш тешко им е на другите да го разберат тоа.. па затоа посочуваат со она „ладни“

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
глупо е да се делат луѓето на машки и женски!зависи од човекот!како може да се каже дека женските се похрабри во искажувањето на љубовта и тоа да биде точно!како може да се каже дека машките се похрабри и тоа да биде точно!глупаво е да се делат работите на машко-женски!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Па на кој му е поважна љубовта?
На девојките нормално...
Од што произлезе оваа цврста изјава? Од моментална состојба? Фино.
Сериозно, ме интересира од каде овој став дека на девојките им е поважна љубовта. Има (нормални) луѓе на кои не им е важна? Без разлика на полот.
И не ми е јасно зошто ги поврза „на кој му е поважна љубовта“ и „кој е похрабар во искажување љубов“.

Има жени и мажи кои потешко ги искажуваат чувствата, т.е. им треба време да ги препознаат. Можеби некои побрзо ќе се отворат, а некои си даваат фора да се сигурни во она што мислат дека чувствуваат. Тоа нема врска со храброста туку со сигурноста, за утре (во буквална смисла на зборот) да не испадне пу-пу не важи шо реков.

Kajgana Shop

На врв Bottom