Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Многу глупо прашање според мене. Има и мажи кој се многу добри готвачи, многу подобри од жена готвач како и обратно. Така да конечен одговор на прашањево не е можен :)

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Неможе да се генерализира, има и мажи што многу добро готват, а има и жени. Неможе да кажеме жените готват подобро и тоа така да биде. Точно е дека жените по дома најчесто готват, но немора да значи и дека се многу добри готвачки. Се зависи од човекот.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.192
Неможе да се генерализира, има и мажи што многу добро готват, а има и жени. Неможе да кажеме жените готват подобро и тоа така да биде. Точно е дека жените по дома најчесто готват, но немора да значи и дека се многу добри готвачки. Се зависи од човекот.
Тачно. Нема место за генерализација. Но општопознат факт е дека жената е подобар готвач ради поголемата процентуална вредност. Жените се into that. Нели, домаќинки.
Иако мислам дека колку и малку да се мажите што готват, сепак се подобри од жените.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
vo pravo si taka si e ima zeni po neznaat da gotvat od mazi

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
И давјцата се добри готвачи :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Епа зависи кој маж,и која жена.....дефинитивно не би сакал татко ми да ми готви дома:pos2:.......али ко шо глеам по телевизииве,па мажите ги праат бољи готвачи така да нз:tv:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Факт е деја жените готват повеќе и дека повеќето не пробале храна направена со машка рака. За среќа јас имам и пробано па и правено нешто од тие малце ствари што знам да ги направам и сум забележал дека кога маж прави нешто за јадење ќе ти го направи со ептен мерак и ќе излезе ептен вкусно, особено и кога сам ќе си го направиш по твој вкус да е милина. Не велам дека жените не можат така ама дали од премногу подготвување како да им се здосадува од тоа и не обврнуваат толкаво вимание.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
ако збориме за професионални готвачи деф се мажите сите познати готвачи скоро се мажи

Член од
15 јули 2007
Мислења
791
Поени од реакции
218
Повеке от готвачите са жени, али мажот е подобар.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Мажот-го прави најчесто тоа од задоволство или моментална инспирација. Жените во огромен број на случаеви го прават бидејќи го доживуваат како дел од обврските, многу ретко како задоволство.
Јас пошто сум „мажен гурман“, спаѓам во двете категории.:smir:

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Јесте да сум женско али според мене најдобрите готвачи се мажите. Доказ?! Хмм...во кој било ресторан да отидете да побарате ѕирнете во кујната ќе видите кувар а не куварка, во некоја пицерија или млечен ресторан позади во кујната се крие кувар, на тв гледаш рецепти пак кувар имаш пред очи, на нет гледаш листа од 100 души од најврвните, најпрочуените и најдобрите кувари од кои 90 се мажи...али има и исклучоци да не заборавам, не е секој совршен за во кујна па колку и да се триди само труден ќе остане а од храната ни Х нема да се види :) :pipi:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Жените за по дома, а мажите за во кафани, ресторани... :pos2:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Да не се фалам, ама како му го зедов редот на топеното сирење...Мхм, мхм...:love:
Сега со чаден кашкавал и со моцарела го правам.
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 14:45 ---
Жените за по дома, а мажите за во кафани, ресторани... :pos2:
leandra

Читај и учи како треба да се однесува жена...
Бравос мАРИЈА :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom