Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
А по дома како стојат работите? :)
Да ти кажам искрено од дедо ми и баба ми генерација беше само она готвачка. Мајка ми и татко ми 70% - 30%, а и ја со чупето го држам отприлика тој процент. Зависи и од човекот, ја имам мерак али многу помалце време за готвење, посебно месо.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И мене поубаво ми е јадењето маж ми кој ќе ми го зготви само што тоа ретко се случува :icon_lol:.

Од друг аспект темава е глупава, готвењето е индивидуална работа, некој знае да ги искомбинира работите (кои на повеќето од нас нема ни да ни текнат), некој друг и рецепт да му дадеш ништо нема да направи. Но, сето тоа нема врска со полот, така што муабетов оди во вода.:ROFLMAO:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Мажите генерално се подобри готвачи баш заради тоа што не готват секојдневно, така да кога ќе се решат да спремат нешто се посветуваат целосно, додека жената го смета готвењето како рутина дури и некогаш како обврска која само и создава дополнителна главоболка.
-Че
највистинит коментар од цела тема

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
ова ко во прво одделение шо не прашуваја кој се попаметни машките или женските.. абе глупости, 21 век е, ако стварно мислите дека можи да се прај поделба по полој за вакви работи тогаш тешко вас

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Татко ми готви подобро од мајка ми но имаме взаемен договор да не го признаваме тоа за да не се налути :)
Дури и јас некои работи ги правам подобро од нејзе (варен ориз и некои јадења што бараат поише креативност)

Kajgana Shop

На врв Bottom