Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Тргнувајќи од самиот факт дека сум тотална утка во кујна, за готвење и триста работи, а сум имала можност да пробам јадење зготвено од маж кое е било и те како подобро од сите јадење зготвени од женска рака што ги имам вкусено, за мене мажите се поголеми гурмани и подобри готвачи.

А

Александра Д.

Гостин
Кога мажите (готвачи) прават нешто, тие имаат талент. Кога жената прави јадење, има искуство.
Затоа мажите готват поубаво.:helou:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Многу нормално дека е жената.:)

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Многу нормално дека е мажот..
Впрочем ,зошто воопшто праиме муабет за ова ?? :))))

nkT

Регистриран: May 2009
Член од
5 мај 2009
Мислења
175
Поени од реакции
0
Незнам али јас мислам дека жената кога прави гледа на брзина да зготва,додека мажот прави „почесто“ и полага повеке труд во тоа.Значи мажот. :pipi:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Toa si e individualno, ne se site zeni dobri vo kujna, nitu pa site mazi se 'tapa' u kujna.

J

Johnny Stulic

Гостин
Skoro na site pretsedateli,fudbalski klubovi,vidni licnosti kako i emisii za gotvenje 99 % od kuvarite se mazi pa so samiot toj fakt pod defoalt MAZOT e podobar kuvar.

D

Dilan

Гостин
Што мислите според вас, кој подобро готви?
Обично жените се оние кои имаат обврска да речам да готват дома ручек, вечера... Но сепак на телевизија како најголеми готвачи се претставени мажите.... Сум гледала порано натпревари на ТВ помеѓу маж и жена, и секогаш победуваше мажот... На што се должи тоа? :raz:
Што мислите вие?
Жената го смета готвењето за обврска а мажот за задоволство и авантура (бар оние шо готват) :vozbud:

И штом е така, нормално е дека мажот постигнува подобри резултати. Не сакам да кажам дека жените се генерално лоши готвачи, туку само треба таа функција да не ја сваќаат како нешто што им се наметнува, демек; ти си домаќинка, мораш да готвиш..бла,бла,бла....

според мене готвењето е еден вид уметност и така треба да се третира.....освен ако немате маж со мерак на манџи :pos2:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Жената нормално...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Јас мислам тој што е подобар готвач тој треба да готви, ако е тоа мажот тогаш мажот нека готви:smir:

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Мажот дефинитивно. Само ретко кој ќе го натераш да ти зготви нешто..:)
Секоја чест за исклучоците.:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom