Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Toa e individualno,i zavisi kolku ljubov vlozuvas vo gotvenjeto i koi sostojki gi stavas.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мажот :vozbud: тоа е докажано и најдобри ку(р)вари во светот се мажи :wink: на пр Џејми Оливер е супер готвач еден од најдобрите во Европа, а и ја знам по самиот дека кој праем нешо дома го праем подобро и од сестрами и од мајками :pos: на пример не можа да напраа макароне со сос поубаај од мојте :) а тостоој и сендвичи да не зборимо :vozbud: а ја како што праем пуканке никој не прае :baeh: :pos:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
мажите и како шо вика [zEUs] тоа е докажано
кај има некоја така светски позната ку[р]варка

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мажот дефинитивно, наголемите кувари во светот се мажите. Има многу познати готвачи сега во моментов освен Џејми Оливер не ми текнува никој друг но еве ме интересира тоа и често гледам некој слични емисии за храна и едноставно само мажи се оние најголемите мајстори и виртуози во кујна.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Се зависи од љубовта кон готвењето.
Мажите повеќе јавно се занимаваат со готвење па се добива некоја слика дека се подобри.

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
ја гласам за мажите зш у врвни ресторани не готват жени, губат концентрација и почињаат да експериментираат кога не треба да експериментираат.

+ у врвните ресторани ставаат дупли врати за да може да влезе „тенкиот“ готвач низ нив од што незнае да готви (за тие што не разбраа, ни сами неможат да си одолеат на своето јадење па мора да изедат четвртина од него)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
na zenata toa i e rabota .no mislam dea toa i e rabota .no mislam deka i masite dob:vozbud:ka i masite dobro gotvat:baeh:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Najaka fantazija na sekoj maz e dodeka zena ti gotvi, znaes.......... Znaci Zenata haha

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Јас мислам дек жениве се појќе по некој традицјонални јадења (мусака, гулаш ова она) а м’живе за некој спецјалитети...и десертчиња иам убај јадено богами од мшки :back:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Што мислите според вас, кој подобро готви?
Обично жените се оние кои имаат обврска да речам да готват дома ручек, вечера... Но сепак на телевизија како најголеми готвачи се претставени мажите.... Сум гледала порано натпревари на ТВ помеѓу маж и жена, и секогаш победуваше мажот... На што се должи тоа? :raz:
Што мислите вие?
Па факт е дека ние мажите сме подобри готвачи од жените. Тоа се должи на фактот што жената е подобар менаџер во животот па кога готви повеќе мисли на организација и осмислување на истиот па не мисли многу во готвењето и готви механички. А ние мажите мислејќи дека сме “главните креатори во животот и глава на се“ се концентрираме во готвењето и така горделиво правиме подобри јадења од жените.

П.С. Аааа ќе заборавев да кажам дека ние мажите правиме подобри јадења од жените, но ние сме како компјутерите додека се не му сервираш тој не знае што да прави :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom