Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Порано сите необјасливи појави човекот ги поврзувал со бог.
Сега со вонземјани.
Логиката еволуира. Мислам дека достигнато е некое оптималноо ниво според мене :).

Почитувам алтернативни теории но за да верувам во тоа треба да се докаже дека имаме стапено во контакт или не посетиле некои вонземјански битија.
Знам дека постојат некаде во универзумот, но дали не посетиле ?
Ај удри google search за 'Ancient Astronaut' тероијата. Има гомиља материјал за некој кој е со отворен ум кон ова прашање. Секако, некој кој однапред се одлучил каков поглед ќе подржува, тоа нема да биде доволно.

Во случај да не посетиле, зошто пак они да ни дадат некои артефакти (дотогаш непознати за нас) или да изградат некои објекти (како што се пирамидите).
Треба да ја знаеме нивната цел и намена. За пирамидите нели знаеме дека не се фрижидери туку гробници на фараоните.
Не се гробници. Веќе докажано и тоа.

А за фрижидери, не знам. Можеби треба да ги прашаме Русиве што експериментираа со пирамидни кафези, хм?

Зошто би не посетиле? Зошто би ни дале некакви си артефакти, Зошто би граделе некакви мегаструктури како пирамидите?

Зборуваме за вонземјани нели? Нема сигурно да имаат (во целост) човечка психологија, логика, и начин на размислување и поимување на работите. Можеби имале причина зошто сето тоа го направиле, ама за да го сфатиме сето тоа, треба да се вратат (или покажат :) ).

Каде се сега вонземјанците ?
Можеби на друга планета правејќи го истото што го направиле и кај нас.

А можеби се и тука и едноставно не анализираат во нашиов мал, син, сферичен аквариум :P.

Не посетуваат ли сеуште ?
Мислам дека има доволно индикации дека тоа е така.

Не запознаваат ли со нови иновативни технологии ?
Позади сцената на секојдневниот живот, можеби. Едно објаснение за ненормалниот технолошки развиток, а (во споредба) успореното темпо на психолошки, ментален и духовен развој кој го имаме.

Ни градат ли вакви величенствени градби ?

K

kalimer0

Гостин
Јас ги изградив.
Зошто?
Хех па нема да ви кажам се, нека остане тајна.

Да разбијам монотонија :D

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ај удри google search за 'Ancient Astronaut' тероијата. Има гомиља материјал за некој кој е со отворен ум кон ова прашање. Секако, некој кој однапред се одлучил каков поглед ќе подржува, тоа нема да биде доволно.
Ги гледав сите...
Жал ми стана за залудно потрошените пари на инвеститорот... море чекај, ова ми смрди на бестселер.
--- надополнето: Jun 17, 2011 8:01 PM ---
Не се гробници. Веќе докажано и тоа.
Добро.
Не се гробници ОК, јас дадов моја теорија дека се фрижидери (државни) не било ни тоа.

Што се тогаш ?
--- надополнето: Jun 17, 2011 8:09 PM ---
Зборуваме за вонземјани нели? Нема сигурно да имаат (во целост) човечка психологија, логика, и начин на размислување и поимување на работите. Можеби имале причина зошто сето тоа го направиле, ама за да го сфатиме сето тоа, треба да се вратат (или покажат :) ).
Според оваа логика (концептот на познание/осмислување) ванземаљците би имале друг ентитет кој не одговара на оној кој го создадовме ние.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ги гледав сите...
Жал ми стана за залудно потрошените пари на инвеститорот... море чекај, ова ми смрди на бестселер.
--- надополнето: Jun 17, 2011 8:01 PM ---
Ова го гледаше :)

Член од
28 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
5
Јас не се сеќавам каде читав ама пирамидите ги граделе како гробници на фараоните во нивна чест.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Јас не се сеќавам каде читав ама пирамидите ги граделе како гробници на фараоните во нивна чест.
Во учебник по Историја за V одд.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Јас тврдам дека пирамидите ги изградиле некој мајмуни и после тие мајмуни што ги граделе пирамидите еволуирале во човек затоа што после таму ги кравале бидејки биле многу тешки и затоа они во нив имале лавиринт каде што ги граделе и таму биле фараоните и златото со ко што купвале и го чувале таму за после кога ке има песок да можат да се скријат во нив

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
врз основа на тоа што мора да се стори тоа кога, а каде па секаде одколу нас затоа што сите луѓе во светот им честитам убав одмор

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ами да беа топки во таа големина кој ќе мислевме дека ги изведил ??

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
врз основа на тоа што мора да се стори тоа кога, а каде па секаде одколу нас затоа што сите луѓе во светот им честитам убав одмор
Дај бе, друже, стаи некоја точка, запирка некоја...

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Јас сега го спуштам документарецот баш да го изгледам :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ги изградиле луѓето тогаш.Немале интернет,фејсбук и други ѓубриња и си нашле физичка занимација.

Член од
22 август 2010
Мислења
110
Поени од реакции
14
Сакам да споделам едно сликче со вас, сликано во Музејот на науката во Бостон, УСА.

Attachments

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Сакам да споделам едно сликче со вас, сликано во Музејот на науката во Бостон, УСА.
Едно сликче - 1000 зборови.
Ова сликче - милијарда зборови.

Kajgana Shop

На врв Bottom