Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244

Како ли се поврзани пирамидите, Орион и НАСА ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А што треба да означуваат другите помали ѕвезди ?

Член од
22 јануари 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
Па фала богу дека пирамидите се изградени од луѓе.Досега Египет сум била 3 пати и водачите од таму, раскажуваат дека по најнови информации пирамидите се градени доброволно,од обични луѓе, а не од робови како што дотогаш се мислело.Не дека немало и робови,ама во тоа време да работиш на градењето на пирамидите било голема чест и секој сакал да оди да поможи...
А во врска со техниката?Е тоа никој не знае да кажи.Но чудно е како сите 3 се свртени со врвовите кон екваторот,или како две по две страни се паралелни меѓу себе...Пирамидите во секој случај кријат многу мистерии...
прва работа: не верувам на се’ што ќе ми кажат. посебно не, ако луѓето што ми го кажуваат тоа, вадат пари од таа работа.
второ (за тоа како се поставени): ај види го Orion соѕвездието (Orion=Osiris) па спореди ја шемата. :)

there's so much we're not allowed to know.

edit: напишав одговор за до кај што стигнав со читање во моментов, гледам дека понатака имате пишувано за Orion. gj :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ова е Орион созвездието:

И јас не гледам никаква врска со Аполо мисиите и пирамидите...
Како бе не гледаш...ај еве уште еднаш.

А за пирамидите и орион одамна се знае, имаш факти колку сакаш Robert Bauval pa i Graham Hancock ја докажаа теоријата.

http://www.legon.demon.co.uk/orion.htm
http://www.theorionzone.com/Global Orion Legacy.pdf
Да не правиме муабет за книгата на мртвите и патот на фараоните до Орион :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Како бе не гледаш...ај еве уште еднаш.
Ах, ако мислиш на таква врска... Тоа е само лого.
На пример, постои и една филмска компанија со името Орион, постои и летало на НАСА со името Орион (не е дел од Аполо програмата), итн. :)
Инаку знам, да, има доста поклопувања на ѕвездите на Орион со пирамидите...

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Кога сме кај Орион,се спомнува и во книгата на Јов,како и соѕвездието Плејада и Мечките.

Можеш ли да ја врзеш Плејадата со вериги и да ги разврзеш врските на Орион,
да ја изведеш Деницата во вистинско време, да ја водиш Мечката со нејзините млади?
Зар ги познаваш ти небесните закони, па да им доделиш ним сила на земјата? (Јов 38:31,32,33)
Хммм....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
10 човечки созданија коишто им се припишуваат на вонземјани
Порано сите необјасливи појави човекот ги поврзувал со бог.
Сега со вонземјани.

Почитувам алтернативни теории но за да верувам во тоа треба да се докаже дека имаме стапено во контакт или не посетиле некои вонземјански битија.
Знам дека постојат некаде во универзумот, но дали не посетиле ?
Во случај да не посетиле, зошто пак они да ни дадат некои артефакти (дотогаш непознати за нас) или да изградат некои објекти (како што се пирамидите).
Треба да ја знаеме нивната цел и намена. За пирамидите нели знаеме дека не се фрижидери туку гробници на фараоните.

Каде се сега вонземјанците ?
Не посетуваат ли сеуште ?
Не запознаваат ли со нови иновативни технологии ?
Ни градат ли вакви величенствени градби ?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Сега со вонземјани.

Почитувам алтернативни теории но за да верувам во тоа треба да се докаже дека имаме стапено во контакт или не посетиле некои вонземјански битија.
Во случај да не посетиле, зошто пак они да ни дадат некои артефакти (дотогаш непознати за нас) или да изградат некои објекти (како што се пирамидите).
Треба да ја знаеме нивната цел и намена. За пирамидите нели знаеме дека не се фрижидери туку гробници на фараоните.

Еее-еее, колку пати само сум ги поставил тие или слични прашања на вакви теми....

milky

битолчанка
Член од
20 август 2009
Мислења
39
Поени од реакции
2
Deka piramidite se izgradeni od vonzemjani nema vrska i deka na nekoj mu teknalo to da go izmisli i za cabe se debatira okolu to bidejki ako uste togas tie se osmelile na gradat piramidi dosega trebase neznam so da naprat VONZEMJANITE NEMAAT VRSKA SO PIRAMIDITE NE MU VADETE MUABETI NA ZELENITE:baeh:

F

FallenHypaspist

Гостин
Сега со вонземјани.

Јасно пер, него работата е што доказите дека биле гробници се исто толку големи колку и доказите дека биле фрижидер ... те не остојат докази ( за 3те пирамиди думаме иначе ) :):smir:

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244

--- надополнето: Jun 8, 2011 2:40 PM ---

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
826
Мое размислување: Историјата каква што ние ја учиме и познаваме е историја која се однесува на периодот до максимум 10.000 год.п.н.е. Е сега,каде е историјата и цивилизациите кои постоеле пред овој период? Учел некој за нив? Не,причините зошто е тоа така ќе се откријат во иднина кога ќе созрее доволно човекот,,доказите веќе почнаа да излегуваат на површина.Според мене,пирамидите,камените лица на Велигденските острови (http://www.philipcoppens.com/easterisle.html) , Атлантида и останатите неброени чуда на "античкиот" свет се дела на големи и високо развиени цивилизации кои постоеле пред ерата на нам добро познатата историја,која патем ја пишувал кој како му одговара.За овие цивилизации,веќе има дебати и расправии во "научниот" свет,некој научници заземаат страни,те конзервативна те напредна,ама мене ми се чини а и мојата непогрешлива интуиција ми кажува дека вакви цивилизации кои патем имале и летала(во вид на едрилици на ветерен погон) постоеле и тоа во периодот баш кога современата историја тврди дека било ледено доба и дека тогаш луѓето живееле во колиби од слама.Некој некого заебава,ама ќе се открие во иднина,засега можеме само да проучуваме и да истражуваме,поздрав:)

Kajgana Shop

На врв Bottom