Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.071
Pet Shop Boys - на прво место! Подосадна музика не може да се направи од таа. Инаку, обожавам електропоп.

Член од
8 август 2012
Мислења
10
Поени од реакции
7
Сакам една мала споредба да направам помеѓу два бенда:Guns and Roses и Danzig затоа што многу членови се потресоа кога мнозината на темава GNR ги ставија на топ десет листата преценети бендови.Жaнрот на GNR е хард-рок,додека на Danzig хеви-метал иако не се бендови кои прават ист тип на музика сепак може да се споредат.Danzig ги споредувам со GNR бидејќи не сум сретнал многу луѓе во земјава,а и на интернет ретко кој да ги знае можеби во САД се далеку по популарно,но сепак јас би ги ставил во групата на подценети бендови.
Еве и едни од најпознатите песни на двата бенда ме интересира вашето мислење дали со право GNR се преценети,префорсирани.
gnr e nacin na zivot tocka

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Foo Fighters
Muse
SOAD

Всушност, скоро се што е поново неможам да го смислам. Навикнат сум на стари хитови и стари песни.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Нувел Ваг, ако се смета за нешто.

Мислам дека и тие од бендот, а и фановите нивни посебно, треба да бидат млатени од ќотек, секој ден, цел ден, 40 дена, и да бидат само на солено свинско, и вода на секој трет ден.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Foo Fighters, van Halen, GNR U2 овие се префорсирани
а за потценети alice in chains

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Jaс исто многу многу не ги можам Rage against the machine. Том Морело е одличен гитарист, во то време понесуваат новина со себе, али ете, никогаш не сум ги прифатил целосно како бенд, со една-две песни исклучоци. Обично сафрите ми ги поткреваат ако се најдам во прилика каде во изобилие истите се пукотат, пример сат-два без престан.

M

Moon Child

Гостин
Се согласувам за Foo Fighters. Мислам дека Дејв со Нирвана го достигна врвот и тука требаше да остане, а не да се глупира и да изигрува кловн на малолетната публика (80% од публиката им е малолетна).

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.660
Поени од реакции
4.301
Аеросмит. Имаат неколку добри песни од почетоците во 70-тите, али од периодот од 80-тите па наваму, по кој ги знае денешнава генерација, со песни како Dude Looks Like A Lady, Love In An Elevator и сл. ми се лоши. Тука е и I Dont Wanna Miss A Thing, ако има тема за префорсирани песни оваа би ми била сигурно бр.1. Никогаш не успеав да сфатам што е толку романтично во оваа песна па ги тера луѓето да паѓаат во транс дур ја слушаат, ај текстот е добар, ама мелодијата е толку лоша и едноставна, без никаква емоција, ко да ја стварал 15 годишник. Плус кога ќе се додаде и антипатичниот изглед и глас на Стивен Тајлер, дефинитивно префорсиран бенд според мене.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Foo Fighters
Muse
SOAD

Всушност, скоро се што е поново неможам да го смислам. Навикнат сум на стари хитови и стари песни.
Како само Muse ти влетаа во оваа комбинација не знам, ама пак и јас да им ги знаев само Resistance, Undisclosed desires и Madness ќе ги пишев.
Ти е гајле, битно GNR растураат...

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Foo Fighters
Muse
SOAD

Да бе. Жанрови ко грајм, глич, амбиент, пост рок, њу џез, алтернативен хип хоп се у подем, се праат растури у гличерај и ај ди ем круговите, и викаш дека нема нова музика шо е убава. Кул стори, броу! :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Мене искрено потскурчени ми се тие постари бендови и музики, дали дека ко помал сум ги прегреал. Вредат јесте, јаки се да, ама новава ера носи страшна музика, само треба да се биде отворен кон истата, без предрасуди да се пушти да ги бранува атомите шо ви трчкаат во внатрешноста на телото

Kajgana Shop

На врв Bottom