Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

W

Werther

Гостин
Сакам една мала споредба да направам помеѓу два бенда:Guns and Roses и Danzig затоа што многу членови се потресоа кога мнозината на темава GNR ги ставија на топ десет листата преценети бендови.Жaнрот на GNR е хард-рок,додека на Danzig хеви-метал иако не се бендови кои прават ист тип на музика сепак може да се споредат.Danzig ги споредувам со GNR бидејќи не сум сретнал многу луѓе во земјава,а и на интернет ретко кој да ги знае можеби во САД се далеку по популарно,но сепак јас би ги ставил во групата на подценети бендови.
Еве и едни од најпознатите песни на двата бенда ме интересира вашето мислење дали со право GNR се преценети,префорсирани.

W

Werther

Гостин
Danzig ti se heavy metal Doors.
Danzig се според мене се малку подценети како бенд иако се едни од најталентираните,кога Johnny Cash побара од Glenn Danzig да му напише текст резултатот беше ремек дело.
Alice Cooper интересен ви е ? Мене не
Alice Cooper незнам зашто ама многу ме потсетуваат на Van Halen,а и двата бенда се малку преценети.Многу се разочарав кога прочитав една листа сега скоро извадена пред 1-2 недели за топ 10 гитаристи на сите времиња и верувале или не на првото место се најде гитаристот на Van Halen покрај великани како Eric Clapton и Jimi Hendrix.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Danzig се според мене се малку подценети како бенд иако се едни од најталентираните,кога Johnny Cash побара од Glenn Danzig да му напише текст резултатот беше ремек дело.

Alice Cooper незнам зашто ама многу ме потсетуваат на Van Halen,а и двата бенда се малку преценети.Многу се разочарав кога прочитав една листа сега скоро извадена пред 1-2 недели за топ 10 гитаристи на сите времиња и верувале или не на првото место се најде гитаристот на Van Halen покрај великани како Eric Clapton и Jimi Hendrix.
Го видов и јас то чудо. Но од друга страна прочитав дека најзамешан во тој избор бил тапанарот на Линкин Парк, па од тука не ме чуди :)
Иначе ако Ван е најдобар си пукам в гла.

W

Werther

Гостин
Го видов и јас то чудо. Но од друга страна прочитав дека најзамешан во тој избор бил тапанарот на Линкин Парк, па од тука не ме чуди :)
Иначе ако Ван е најдобар си пукам в гла.
Сигурно е за ова со Ван Хелен баш известуваше некои Македонски сајт,но листата не ми текнува кое Америчко списание ја има правено,а гитаристот на Ван Хелен е прв,а Џими дури 8.За ова со тапанарот на Линкин Парк прв пат слушам од тебе,а ако е така незнам веќе што да кажам ако земам да се заинатам ќе најдам минимум 15 гитаристи подобри од тој на Ван Хелен и 50 подобри тапанари од тој на Линкин Парк.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Сигурно е за ова со Ван Хелен баш известуваше некои Македонски сајт,но листата не ми текнува кое Америчко списание ја има правено,а гитаристот на Ван Хелен е прв,а Џими дури 8.За ова со тапанарот на Линкин Парк прв пат слушам од тебе,а ако е така незнам веќе што да кажам ако земам да се заинатам ќе најдам минимум 15 гитаристи подобри од тој на Ван Хелен и 50 подобри тапанари од тој на Линкин Парк.
Сега кроз муабет за Ван Хален ( кој беше избран чинам со 500 000 гласови) ми текна на Кисс. Исто и овој бенд со исклучок на песна две кои ми се арни, не ми е ништо посебно

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Не знам дали се префорсирани, ама не ги поднесувам EKV, Пеперминт и Фолтин. Тоест, за ретарди ги сметам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не знам дали се префорсирани, ама не ги поднесувам EKV, Пеперминт и Фолтин. Тоест, за ретарди ги сметам.
Oва да го сметаш за ретарди.......не знам :) (немам зборови, т.е имам ама че пречутам)

W

Werther

Гостин
Сега кроз муабет за Ван Хален ( кој беше избран чинам со 500 000 гласови) ми текна на Кисс. Исто и овој бенд со исклучок на песна две кои ми се арни, не ми е ништо посебно
Деф Лепард исто така може да ги стави ме во оваа група ништо посебно и кај нив барем според мене,Бон Џови е исто префорсиран.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Yeah, ok. Извини што не ги поштувам бендовите кои ти ги слушаш.
Jaс почитувам мислење. Да си металец би те сфатил ( обично тие онака плукаат). Да не преферираш многу метал, повеќе да сакаш рок, а да не поштоваш ЕКВ т.е да ги декларираш како ретарди малку е чудно и префорсирано искрено, т.е редок вид си :) Ајде како и да е за вкусови велат не се расправа, но....
Иначе Деф Лепард за погоре, Бон Џови, скоро сите Хард рокерски работи се досадни и префорисрано шмекерски за поголема маса на народ.

W

Werther

Гостин
Иначе Деф Лепард за погоре, Бон Џови, скоро сите Хард рокерски работи се досадни и префорисрано шмекерски за поголема маса на народ.
Јас би ги издвоил Black Sabbath,но тие се повеќе хеви метал,но сепак не заслужуваат да се во друштво на Бон Џови и Деф Лепард.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 01:34 ---
Одвратна ми е Македонската метал сцена во глобала.
Исто и мене поготово ДФЛ ама гајле им е си беа они битно пред група на Апокалиптика,а рапериве Македонски иако не им е местото овде да ги спомнувам ми се најсмешната појава,а и ретко да има рапер што не е смешен.

Kajgana Shop

На врв Bottom