Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ете, сите мои бендови кои се омилени ми ги спомнавте. Али ако, тоа е ваше.

Whitesnake, Def Leppard, Megadeath ги додавам на листата.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ќе избегнам да искоментирамза хејтањето на Pink Floyd, Queen и остали култни бендови инаку ќе бидам банирана на подугачко.
Бендови кои не можам да ги сварам:
3 Doors Down - Од нигде никаде никнаа, најпозната песна Here without you и одма тука форсирање на песната па потоа на сите нивни дела.Не можам да ги сварам пошо сите песни им се движат во ист тоналитет и пејачот како да плаче а не да пее.
Placebo - Жити оние најпознатите 2,3 песни што им се некако ги варам.Другиве увото не сака да ги прифати.
My Chemical Romance - Ислушав една песна, колку да се рече.Јок
Следниве не дека нешто ги мразам, ама едноставно не ги сфаќам и сум се откажала од таа намера.
Blink 182
The Calling
No Doubt
GNR
Sunrise Avenue
Rammstein
Bullet for my vallentine
SOAD
Breaking Benjamin

Од балканскиве префорсирани ми се Дубиоза и САРС

* чудно што ги нема никој исхејтано до сеа The pollice и White Snake :eek:
Шо е ова листа на педерски манекени, ова бендови де :) Со мали исклучоци за кои делумно и се и не се согласувам, веројатно за еден ко да важи делумново. Да ти го прочита постов некој емо, би добил напад и бодеж со варено морковче во пределот на лактот од тага и хејт на нежните, педерско-емотивни бендчиња наменети за женска популација................Иначе сум ви кажал дека обично ме нервираат бендови со женски вокали....обично :cautious:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Темава ми личи како повеќе средношколки кои го слушаат денешново срање од музика што се вика и ги хејтаат почетоците на модерната музика. Гајле ми е ако ме хејтате и онака хејтерска е темава и решив јас вас да ве хејтам, не сум знаел дека постојат толку луѓе што ги мразат Нирвана, РХЦП, Парпл, итн итн... Господе до каде дојде светов.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 01:02 ---
Ете, сите мои бендови кои се омилени ми ги спомнавте. Али ако, тоа е ваше.

Whitesnake, Def Leppard, Megadeath ги додавам на листата.
Имаш право нивно е тоа, па затоа како средношколки ги претставувам по нивниве мислења тука :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Oва да го сметаш за ретарди.......не знам :) (немам зборови, т.е имам ама че пречутам)
Али факт е дека се префорсирани, може се брилијантни ама не ги слушам зашо преку кур више...азра ова азра она...азра срање ко цеца на крај од толку.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Али факт е дека се префорсирани, може се брилијантни ама не ги слушам зашо преку кур више...азра ова азра она...азра срање ко цеца на крај од толку.
Да не мешаме префорсираност со пробивање на некое повисоко ниво и нивна прифатеност. Колкав грст само на бендови кои порано сум ги слушал( а сигурен сум дека и вие имате ваков пример) им било обрнувано многу мало внимание и ги слушале малку луѓе во тоа ваше време на нивно доживување, па ете со помош на медиуми, интернети и други помагала се прошириле и тргнале демек ,,комерцијала" по неколку години иако не направиле ништо ново после вашето слушање.
И шо останува да се речи, ех јас ко ги слушав овие.......вие бла бла.
ЕКВ јас пуштам еднаш во година ако ми присака душава, оти имало години наназад (пример пред 15) кога сум ги слушал со месеци на една плукната касета, не дека немав друга, туку дека ми била најнова и најмногу на кеф.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да се надополнам на претходниот пост, има бендови што заборавив да ги спомнам, како :

Ramones - не дека неможам да го сварам, ама се префорсирани до немајкаде. Upstrokes на гитара беа измислени години пред бендов, незнам зашто толку имаат проблем да ги користат.
Florence and the Machine - онака, не многу симпатична девојка, хипстерка, облечена у на баба ми од село завесите. Bam, 12 милиони views на јутуб. Нема посебна супстанца, иако има 1-2 фини песни (и не , не мислам на Cosmic love, тоа е срање).
The Kooks - незнам колку го знаат кај нас бендов, ама дечките се релативно лоши а релативно познати.
One Direction - немам доволно голем фонд на зборови за да го опишам срањево.
Big Time Rush - лигушиве ја украдоа Song 2 од Blur и ја нарекоа Windows Down и собраа милиони views. Нити супстанца нити ништо.
Crystal Castles - needless to say, ми крварат и ушите и очите од овој бенд.

Непотребно беше да ги спомнам најпреценетите бендови на денешницата како GNR, SOAD, Misfits и сл. што беа напоменати претходно.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Да не мешаме префорсираност со пробивање на некое повисоко ниво и нивна прифатеност. Колкав грст само на бендови кои порано сум ги слушал( а сигурен сум дека и вие имате ваков пример) им било обрнувано многу мало внимание и ги слушале малку луѓе во тоа ваше време на нивно доживување, па ете со помош на медиуми, интернети и други помагала се прошириле и тргнале демек ,,комерцијала" по неколку години иако не направиле ништо ново после вашето слушање.
И шо останува да се речи, ех јас ко ги слушав овие.......вие бла бла.
ЕКВ јас пуштам еднаш во година ако ми присака душава, оти имало години наназад (пример пред 15) кога сум ги слушал со месеци на една плукната касета, не дека немав друга, туку дека ми била најнова и најмногу на кеф.
Прочитај насловот на темата...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
AC DC... Многу се повторуваат, цело време едно те исто. Исто не го можам екс-ју рокот, со исклучок на Smak, Time и Tako.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.109
Поени од реакции
25.475
Ја никад не ја сфатив фасцинацијата со Дјуран Дјуран. Како тинејџер многу збореа Дјуран Дјуран леле леле, ауууу курац-палац. И си реков ај да чујам шо е тоа. Слушам една песна, друга, трета, петта... И апсолутно не можам да најдам никаква разлика со Њу Кидс он Д Блок или малку подоцна Бекстрит Бојс од мое време. Освен можда носталгичната пристрасност на титољубците и остали нус појави со испиени мозоци од генерација Икс. Значи бој бенд, шминка, спотови со пички, прости текстови, прости лимонатки мелодии нула квалитет, нула вредност. Дјуран Дјуран се може најпрепрепреценетиот бенд на сите времиња.
Истото важи и за Смитс. Самобендисан педер и основоположник на хипстеризмот формира бенд со демек малце поддаркерски амбиент и стил за неразбраните. Демек длабоко било поезија било. Обично од искуство Смитс ги сакаат и фалат такви профили на луѓе што да им покажеш моја слика од тоа како повраќам на асфалт после на Аца Лукас концерт ќе кажат дека е уметност, само ако е сликата црно-бела. Ни поезија гледам, нити некаков квалитет, ништо. Едно големо, најголемо срање.
Општо периодот на 80-тите ми е тешка шминкерајска бљувотина. Порано и поодвратен ми беше ама станав флексибилен за некои работи. Ама ин џенерал Кјур, Мур, Нју Вејв, Каџагугу, голем дел од тоа пост панк срањата, Питер Габриел-Слеџхамер, Френки гоуз ту Холивуд, Синт поп, Hair metal, некои тешки проливи од музика демек интелигентна од типот на индустриал, експериментал и авантгарда е срамота да се коментира како квалитет. Одвратен период, одвратна самобендисана и нафурана младина излезена од тој период, одвратен стајлинг од фризури со опашки до некои бои што ни кај брачава не би прошле во комбинација.

Цепелин

Личност со добар вкус
Член од
29 октомври 2012
Мислења
32
Поени од реакции
78
Префорсирани дефинитивно Битлси и Лед Зепелин од постарите а од новиве доста ги има и ме мрзи да ги набројувам.
Баш тие два бенда најде да ги кажеш како исфорсирани?
Приказната зад Битлси стои со тоа дека за времето во кое тие настапувале неможела да се смисли музика ни 1/100 легендарна колку музиката на Битлси. Според мене, и ден денес имаат голем број на песни кои биле и ќе останат легендарни.
За Zeppelin нема ни да коментирам. Не разбирам што е исфорсирано во тоа да правиш една од најемотивните, најлирските музики на сите времиња.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
Баш тие два бенда најде да ги кажеш како исфорсирани?
Приказната зад Битлси стои со тоа дека за времето во кое тие настапувале неможела да се смисли музика ни 1/100 легендарна колку музиката на Битлси. Според мене, и ден денес имаат голем број на песни кои биле и ќе останат легендарни.
За Zeppelin нема ни да коментирам. Не разбирам што е исфорсирано во тоа да правиш една од најемотивните, најлирските музики на сите времиња.
Сериозен си?

Овие бендови според тебе не постојат?

The Who,The Doors,The Kinks,Roling Stones и многу други.

А за твојот омилен бенд објасни ми зошто мислиш дека е подобар од Ван Хелен?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Општо периодот на 80-тите ми е тешка шминкерајска бљувотина. Порано и поодвратен ми беше ама станав флексибилен за некои работи. Ама ин џенерал Кјур, Мур, Нју Вејв, Каџагугу, голем дел од тоа пост панк срањата, Питер Габриел-Слеџхамер, Френки гоуз ту Холивуд, Синт поп, Hair metal, некои тешки проливи од музика демек интелигентна од типот на индустриал, експериментал и авантгарда е срамота да се коментира како квалитет. Одвратен период, одвратна самобендисана и нафурана младина излезена од тој период, одвратен стајлинг од фризури со опашки до некои бои што ни кај брачава не би прошле во комбинација.
Пак ќе се скараме :sneaky: Значи една од последните, ако не и последната декада на квалитетната музика, ја сведе на ниво на бљувотина. Крајно претенциозно и сомнително од гледна точка на издржан критички аспект е да нападнеш не еден правец, туку скоро сите правци кои коегзистираат во период од една декада, дури и да си експертски музички критичар, а не си. Веројатно сум самобендисана, што секако мораш да се сложиш, може да биде и оправдано, ама ќе застанам во одбрана на музиката од тој период. Од стајлингот на изведувачите не прифаќам практично ништо во однос на мојот личен стајлинг, тоа е исто како да очекувам дека ти имаш фризура како Аца Лукас :icon_mrgr: ...

Значи ич не ми е грижа дали некому му звучи конкретната музика како поезија или бунт на несфатените (што и да значи тоа) сигурно знаеш дека и Dead Can Dance се категоризираат и во пост панк, готик рок, њу вејв покрај другото. Ама за нив сигурно ќе направиш исклучок :sneaky:. Она што мене ми избива од твојот пост е сведување на дискусијата на ниво пијаните сељаци турбофолкери наспроти џанкерите рокери, што мислам дека ми е напуштен концепт уште од тинејџерскиот период...

Пред да се разгори дискусијата уште повеќе, еве ќе ти ја презентирам листата на бендови од овие музички правци (пост панкот, готик рокот, њу и дарк вејв, индустриал) кои јас ги слушам, па би сакала да знам дали си ги преслушал барем делумно, или онака ги плукаш, чисто рекреативно и бидејќи ти се чини кул - Joy Division, Swans, Bauhaus, Christian Death, The Sisters of Mercy, Nick Cave & The Bad Seeds, (The Smiths и The Cure влегуваат во листата, ама за нив веќе се изјасни)?

Цепелин

Личност со добар вкус
Член од
29 октомври 2012
Мислења
32
Поени од реакции
78
Сериозен си?

Овие бендови според тебе не постојат?

The Who,The Doors,The Kinks,Roling Stones и многу други.

А за твојот омилен бенд објасни ми зошто мислиш дека е подобар од Ван Хелен?
Извини, кај спомнав јас дека The Doors, Rolling Stones не постојат? Ни пак ми дојде на памет дека Beatles се подобри од нив. Ја поштувам музиката и на тие што ги наброја тие, ја поштувам и на тие што ги набројав јас. Никаде апсолутно не ги потценив Ролинг Стоунс.
Едноставно чудно ми е да слушам дека Led Zeppelin биле преценети. Или пак Битлси. Да речеш дека ГНР се преценети е во ред, ама за Led Zeppelin да кажеш лош збор стварно нема поента.
Во секој случај, твое мислење си е тоа.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Пак ќе се скараме :sneaky: Значи една од последните, ако не и последната декада на квалитетната музика, ја сведе на ниво на бљувотина. Крајно претенциозно и сомнително од гледна точка на издржан критички аспект е да нападнеш не еден правец, туку скоро сите правци кои коегзистираат во период од една декада, дури и да си експертски музички критичар, а не си. Веројатно сум самобендисана, што секако мораш да се сложиш, може да биде и оправдано, ама ќе застанам во одбрана на музиката од тој период. Од стајлингот на изведувачите не прифаќам практично ништо во однос на мојот личен стајлинг, тоа е исто како да очекувам дека ти имаш фризура како Аца Лукас :icon_mrgr: ...

Значи ич не ми е грижа дали некому му звучи конкретната музика како поезија или бунт на несфатените (што и да значи тоа) сигурно знаеш дека и Dead Can Dance се категоризираат и во пост панк, готик рок, њу вејв покрај другото. Ама за нив сигурно ќе направиш исклучок :sneaky:. Она што мене ми избива од твојот пост е сведување на дискусијата на ниво пијаните сељаци турбофолкери наспроти џанкерите рокери, што мислам дека ми е напуштен концепт уште од тинејџерскиот период...

Пред да се разгори дискусијата уште повеќе, еве ќе ти ја презентирам листата на бендови од овие музички правци (пост панкот, готик рокот, њу и дарк вејв, индустриал) кои јас ги слушам, па би сакала да знам дали си ги преслушал барем делумно, или онака ги плукаш, чисто рекреативно и бидејќи ти се чини кул - Joy Division, Swans, Bauhaus, Christian Death, The Sisters of Mercy, Nick Cave & The Bad Seeds, (The Smiths и The Cure влегуваат во листата, ама за нив веќе се изјасни)?
Обично металци и љубители најмногу на прогресив не ја почитуваат таа музика. Бидејќи некако ја доживуваат како едноставна, префорсирана, нелогичка, наспроти лутите гитари и мајндфак солажи, вокалните способности и слично во прогресивот.
Мене пост панкот како правец ми е во омилените, со сета енергија и мрачност. Не знам кои се тие бендови или членови на бендови кои носат опафчиња, се облекуваат чудно и така натака. Земи ги членовите на Joy Division, нормални човечиња. Земи ги членовите на Mission of burma, Bauhaus и така натака. Многу јасно дека има шминкерчиња кои сакаат ете да градат стил посебен (пример од Кјур пејачот) но далеку од нивниот изглед, како што некои го смислија прогресивот таму некаде далеку, така овие смислуваат друга топла вода, дека може да се свири и да се креира нешто поинаку.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Обично металци и љубители најмногу на прогресив не ја почитуваат таа музика. Бидејќи некако ја доживуваат како едноставна, префорсирана, нелогичка, наспроти лутите гитари и мајндфак солажи, вокалните способности и слично во прогресивот.
Мене пост панкот како правец ми е во омилените, со сета енергија и мрачност. Не знам кои се тие бендови или членови на бендови кои носат опафчиња, се облекуваат чудно и така натака. Земи ги членовите на Joy Division, нормални човечиња. Земи ги членовите на Mission of burma, Bauhaus и така натака. Многу јасно дека има шминкерчиња кои сакаат ете да градат стил посебен (пример од Кјур пејачот) но далеку од нивниот изглед, како што некои го смислија прогресивот таму некаде далеку, така овие смислуваат друга топла вода, дека може да се свири и да се креира нешто поинаку.
Мене лично стајлингот ми е една од најмалку важните одлики во врска со музичарите, се додека музиката која ја создаваат ми се допаѓа, најчесто кога бирам музика на Јутјуб бирам само со текст или статична фотографија, оригиналните спотови често ме дефокусираат, понекогаш и иритираат...

Факт е дека секој правец, па така и пост панкот или готик рокот, исфрли и префорсирани и претенциозни бендови и во поглед на стајлингот и во поглед на музиката, меѓутоа тоа не е доволна причина за да ја оцрниме целата музика создадена тогаш како неквалитетна... Токму одделувањето на квалитетот од неквалитет го чини поистенчениот вкус :)...

Kajgana Shop

На врв Bottom