Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Да бе. Жанрови ко грајм, глич, амбиент, пост рок, њу џез, алтернативен хип хоп се у подем, се праат растури у гличерај и ај ди ем круговите, и викаш дека нема нова музика шо е убава. Кул стори, броу! :D
Има али ретко....
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 08:09 ---

Одвратна ми е Македонската метал сцена во глобала.

Верка, Сињак, Санаториум?

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Има али ретко....
Еве нова добра ствар, една од безбројте. :)

И сето ова пропратено со најхејт песната за форсирачи на „старата добра“ музика.

I'm losing my edge.
To all the kids in Tokyo and Berlin.
I'm losing my edge to the art-school Brooklynites in little jackets and borrowed nostalgia for the unremembered eighties.

I hear that you and your band have sold your guitars and bought turntables.
I hear that you and your band have sold your turntables and bought guitars.
I hear everybody that you know is more relevant than everybody that I know.

Етеее! :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не знам дали ретко :) По мој вкус малку ми е времево да им се изнаслушам на новите.
п.с го ѕирнал некој видеово?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Еве нова добра ствар, една од безбројте. :)

И сето ова пропратено со најхејт песната за форсирачи на „старата добра“ музика
Форсирачи или реалисти, малце да се разграничат поимиве треба.

Го чу врисокот? that moment alone, вреди повеќе од цела музика издаденa во последниве 20 години.

Еве уште неколку,

Сега назад во илузорниот свет :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Се сета почит кон тебе како добар член со свој став, но Псајсајд во случајов не делиме исто мислење :) Не се согласувам ни малку дека новово време нема бендови или дека имало малку кои вредат. Јас викам дека има и повеќе од порано. Секоја чест за гитаристот кој растура и вокалот кој има јачина глас, НО ако се простудира музиката нивна ќе се забележи дека голем дел од истата ,,е крадена" или позајмена или како и да е, наједноставно секоја земена идеја или надоградена е сепак туѓа идеја, потекнува од нешто туѓо(зборувам за цепелин) без разлика на тоа начинот на кој истата ја обработиле бил страшен. Oд друга страна пример кај Флојд е чиста, не е земена од кантри-блуз бенд или изведувач шо кај мене додава на поголема почит како чиста идеја. Е сега јесте да старите свират во едно друго време, да речиме нешто како почеток на ,,музичка евоулицијa" каде се истакнува или добар вокал или добар гитарист или и двете ако се потрефело, каде имаш пискотници и заминувања да речиме ко Child in time бидејќи периодот така ја развивал музиката ,но неизбежна е нова еволуција бидејќи доколку старата останела како таква сигурен сум дека ќе затупела, .и така можи да се речи јас го обожувам тој период, како шо некој обожува строго класика или опери уште од пред тој период, како шо некој сака гитаристи да речиме ко Skip James или Charlie Patton, Blind Johnson, Bukka White од 10ти, 20ти и 30ти години на минат век.
Имаш бендови кои напредокот на технологијата знаат да го користат ито како добро, нешто ко Џони Гринвуд во Редиохед(нели и за тоа ти треба вештина во играњето со музика).
Пример бендов се еден вид Дорси во новава доба, трештење со виолини, саксофони, кларинети, гитари, каначки, цевки, лонци и што уште не, така нежно склопено и занесно, воедно моќно. Секогаш се слуша бендот т.е музиката која ти причинува задоволство, било таа да е темелена на лути солажи, било да е темелена на вокални способности, било да е темелена на севкупност на бендот, било да е темелена на занесот кој ти го пружи како таков со било какви помагала па макар и жаби да крекале низ песна :) Треба да се има отворен пристап, е сега ако не причинува задоволство не причинува јбг, времево е кратко и треба да се ужива во то во кое можи да се. Првите кажав, вторите закон прогресивци нови, третите ексеприментирање и блиска соработка со Пери од Dead Can Dance. Пример јас никогаш не сум се попалувал во вокали или брзи сола максимално, сум ги сакал и сеуште ги сакам некогаш, но обично гледав севкупно да ми прај музиката на бендо како таква склопена мерак, да ми бранува некое атомче, или да ми замрзни крв која можам да ја однесам до болница директ да си ја втераат в сандак да им се најди за во иднина. Класичниот рок го оставам за класичен и како таков го земам кога ми треба(обично ко помал фазла сум го слушал) новата музика си е за нова :D Тhat's it. Како викаат за вкусови не се расправа, но според мене за вредноста во вкусовите можи да се зборува горе долу. Се согласувам дека ја има во изобилие порано, но ништо не изостанува и сега :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Јас не реков дека нема, туку дека е ретка :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Јас не реков дека нема, туку дека е ретка :)
Епа јас велам дека не е :D Дека е во изобилие. Тука не се согласуваме. Пример Флојд се врв, но тоа не треба да значи дека другиве треба да бидат катастрофи само затоа што не знаат да заминат во друга димензија :) Али ајде како и да е, дебатираме за вистинските бендови, некни сличен муабет падна со дечулиња за кои Металика и Авенџенд Севенфолд биле врвот, а Флојд, Редиохед или шо знам кој Дивижн биле секташи и не чинеле. Фатив исклучив компјутеро и си заминав надвор.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
што знаат деца што е добра музика? :cautious:
и led, и joy и the cure, па до megadeth и многу многу други. и денес има добри, и топло ги препорачувам италијаните lacuna coil.
но темава е кои се ПРЕФОРСИРАНИ. е мили мои, ќе ме демантира некој, но за мене се red hot chilly peppers. дури ни за 0 (читај НУЛА) не ги сметам.
причина? па ..... се е студио, се е доработено, се е наштимано во студио. а во живо? е тука е работата. за К** не ги бива. ем што не знае да пее, ем и ритам не знае да фати со бендот. ко мили ванили во 80-тите. откога ги слушнав, сите цд-а што ги имав ги фрлив, а на PC избришав. never again RHCP!!!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И така ми текна сега рандом како префорсирани да ги напишам The Killers.
Отсекогаш го имале тој поп шмек барем според мене под кој подлегнаа и рокерчиња и љубителите на поп музиката, нешто како недефинирана средина од двата правци која ќе го потпомогни издигнувањето со помош на двете страни.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.331
Поени од реакции
16.493
znam deka se zakon, imaat i vesnik i luge i drmaat so top listite, ama mislam Roling Stounsi se baš tie od poznatite a preforsirani... a ubavo se sekavam, vo 65 padnaa vo kriza , napravija smislen skandal so uriniranje na ulica vo Liverpul, spremen novinar i policaec.... sramota ama pomogna, a bea spremni za rasturanje
A eve primer na sramen, diletantski nastap. na Stounsite vo USA, a se raboti za hitot na amerikanskata legenda Marty Robbins - El Paso ...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
што знаат деца што е добра музика? :cautious:
и led, и joy и the cure, па до megadeth и многу многу други. и денес има добри, и топло ги препорачувам италијаните lacuna coil.
но темава е кои се ПРЕФОРСИРАНИ. е мили мои, ќе ме демантира некој, но за мене се red hot chilly peppers. дури ни за 0 (читај НУЛА) не ги сметам.
причина? па ..... се е студио, се е доработено, се е наштимано во студио. а во живо? е тука е работата. за К** не ги бива. ем што не знае да пее, ем и ритам не знае да фати со бендот. ко мили ванили во 80-тите. откога ги слушнав, сите цд-а што ги имав ги фрлив, а на PC избришав. never again RHCP!!!
Се согласувам дека се префорсирани донекаде и во последниве години се тин бенд, ама во во живо РХЧП се цареви и никако не можам да се согласам дека се слаби музичари.
Ти најверојатно имаш појдено за концертот во Белград и се имаш разочарано. :D
Ако ти е за утеха еден мој пријател беше дел од организацијата таму и тој концерт е скратен од сигурносни причини и изведувачите немале никакво влијание во тоа.
Не дека РХЧП не заработуваат вулгарно многу од концерти, ама ретко каде направиле утка.
Тони Кидис може да не е најдобар вокал, ама на сцена човекот е феноменален колку енергија емитира.
Додека за Флеа, Чад Смит и Фрусчанте не треба да се трошат зборови каде истите котираат во светот на музиката како изведувачи.
Споредбата со Мили Ванили не само што е неумесна, туку е и смешна.

Замисли да излези некој со изјава дека Дорс се префорсирани како музичари оти Морисон бил дрво пијан на сцена.
Тоа што имало пех на еден концерт воопшто не е релевантан фактор.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Се согласувам дека се префорсирани донекаде и во последниве години се тин бенд, ама во во живо РХЧП се цареви и никако не можам да се согласам дека се слаби музичари.
Ти најверојатно имаш појдено за концертот во Белград и се имаш разочарано. :D
Ако ти е за утеха еден мој пријател беше дел од организацијата таму и тој концерт е скратен од сигурносни причини и изведувачите немале никакво влијание во тоа.
Не дека РХЧП не заработуваат вулгарно многу од концерти, ама ретко каде направиле утка.
Тони Кидис може да не е најдобар вокал, ама на сцена човекот е феноменален колку енергија емитира.
Додека за Флеа, Чад Смит и Фрусчанте не треба да се трошат зборови каде истите котираат во светот на музиката како изведувачи.
Споредбата со Мили Ванили не само што е неумесна, туку е и смешна.

Замисли да излези некој со изјава дека Дорс се префорсирани како музичари оти Морисон бил дрво пијан на сцена.
Тоа што имало пех на еден концерт воопшто не е релевантан фактор.

леле, од кај ми го ископа постов. :)
ај сега да објаснам фино лепо пошто гледам има потреба.
* се работи за концертот/фестивалот во Инџија.
* до тогаш се палев ко млад мајмун на нив
* пред да идам шетав по нетов и наидов на форум од аустралија, каде луѓето зборуваа со најпогрдни зборови. али ја гладен за концерти (не дека не сум бил на 20-тина претходно), али ете и ден денес сум гладен, си викам овие некои премногу распекмезнеи, смао гадат трици.
* музичарите, ДА, спаѓаат во врвот на светот на музиката, али ..... али ентони е жив срам. ако го проанализираш претходниот мој пост, ќе видиш дека плукам по пејачот.
* спомна дека бил скратен од сигурносни причини? како тоа после нив имаше уште групи што пееја, а имаше најмалку 120 000 (читај 120 илјади) луѓе на таа нивата. за 40 мин, ОВОЈ (читај Ентони) испеа само 3 (три) песни, 2-3 испеа наваро, и останатото беше инструменталка!?!??! ај да сум на сатриани, па да сфатам инструментал, али овие? НЕ, НЕ и НЕ, они не се за живи свирки. а за жал, ја поштујем АКО знае да испее бар 50% како што треба (гледаш не сум многу строг и захтевен), додека они (тој) не испеа ни 5%
човече, не можеш да замислиш какво разочарување беше тоа. ми беше криво што не им верував на други незадоволни фанови, ми беше криво за парите што ги дадов, ми беше криво за малтретирањето што го доживеав по пат (со добар концерт ова последново се заборава, ко последниов пат на рамштајн), ми беше жал за луѓето што се чуствуваа ко мене. незаборавно, негативно искуство кое да можам би го избришал со гума.
извини ако те погаѓа ова во нерв, али тоа е мое искуство, не е прераскажано за да плукам по нив.
и да, ќе заборавев, можда смешна е споредбата со мили ванили, затоа што тие воопшто не пееја, но преработката во студио за РХЧП ми е на исто рамниште. тие барем не се бламираа во живо
ух, ме измори бре :D

Kajgana Shop

На врв Bottom