Се сета почит кон тебе како добар член со свој став, но Псајсајд во случајов не делиме исто мислење
Не се согласувам ни малку дека новово време нема бендови или дека имало малку кои вредат. Јас викам дека има и повеќе од порано. Секоја чест за гитаристот кој растура и вокалот кој има јачина глас, НО ако се простудира музиката нивна ќе се забележи дека голем дел од истата ,,е крадена" или позајмена или како и да е, наједноставно секоја земена идеја или надоградена е сепак туѓа идеја, потекнува од нешто туѓо(зборувам за цепелин) без разлика на тоа начинот на кој истата ја обработиле бил страшен. Oд друга страна пример кај Флојд е чиста, не е земена од кантри-блуз бенд или изведувач шо кај мене додава на поголема почит како чиста идеја. Е сега јесте да старите свират во едно друго време, да речиме нешто како почеток на ,,музичка евоулицијa" каде се истакнува или добар вокал или добар гитарист или и двете ако се потрефело, каде имаш пискотници и заминувања да речиме ко Child in time бидејќи периодот така ја развивал музиката ,но неизбежна е нова еволуција бидејќи доколку старата останела како таква сигурен сум дека ќе затупела, .и така можи да се речи јас го обожувам тој период, како шо некој обожува строго класика или опери уште од пред тој период, како шо некој сака гитаристи да речиме ко Skip James или Charlie Patton, Blind Johnson, Bukka White од 10ти, 20ти и 30ти години на минат век.
Имаш бендови кои напредокот на технологијата знаат да го користат ито како добро, нешто ко Џони Гринвуд во Редиохед(нели и за тоа ти треба вештина во играњето со музика).
Пример бендов се еден вид Дорси во новава доба, трештење со виолини, саксофони, кларинети, гитари, каначки, цевки, лонци и што уште не, така нежно склопено и занесно, воедно моќно. Секогаш се слуша бендот т.е музиката која ти причинува задоволство, било таа да е темелена на лути солажи, било да е темелена на вокални способности, било да е темелена на севкупност на бендот, било да е темелена на занесот кој ти го пружи како таков со било какви помагала па макар и жаби да крекале низ песна
Треба да се има отворен пристап, е сега ако не причинува задоволство не причинува јбг, времево е кратко и треба да се ужива во то во кое можи да се. Првите кажав, вторите закон прогресивци нови, третите ексеприментирање и блиска соработка со Пери од Dead Can Dance. Пример јас никогаш не сум се попалувал во вокали или брзи сола максимално, сум ги сакал и сеуште ги сакам некогаш, но обично гледав севкупно да ми прај музиката на бендо како таква склопена мерак, да ми бранува некое атомче, или да ми замрзни крв која можам да ја однесам до болница директ да си ја втераат в сандак да им се најди за во иднина. Класичниот рок го оставам за класичен и како таков го земам кога ми треба(обично ко помал фазла сум го слушал) новата музика си е за нова
Тhat's it. Како викаат за вкусови не се расправа, но според мене за вредноста во вкусовите можи да се зборува горе долу. Се согласувам дека ја има во изобилие порано, но ништо не изостанува и сега