Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Ете, сите мои бендови кои се омилени ми ги спомнавте. Али ако, тоа е ваше.
Whitesnake, Def Leppard, Megadeath ги додавам на листата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо е ова листа на педерски манекени, ова бендови деЌе избегнам да искоментирамза хејтањето на Pink Floyd, Queen и остали култни бендови инаку ќе бидам банирана на подугачко.
Бендови кои не можам да ги сварам:
3 Doors Down - Од нигде никаде никнаа, најпозната песна Here without you и одма тука форсирање на песната па потоа на сите нивни дела.Не можам да ги сварам пошо сите песни им се движат во ист тоналитет и пејачот како да плаче а не да пее.
Placebo - Жити оние најпознатите 2,3 песни што им се некако ги варам.Другиве увото не сака да ги прифати.
My Chemical Romance - Ислушав една песна, колку да се рече.Јок
Следниве не дека нешто ги мразам, ама едноставно не ги сфаќам и сум се откажала од таа намера.
Blink 182
The Calling
No Doubt
GNR
Sunrise Avenue
Rammstein
Bullet for my vallentine
SOAD
Breaking Benjamin
Од балканскиве префорсирани ми се Дубиоза и САРС
* чудно што ги нема никој исхејтано до сеа The pollice и White Snake![]()
Имаш право нивно е тоа, па затоа како средношколки ги претставувам по нивниве мислења тукаЕте, сите мои бендови кои се омилени ми ги спомнавте. Али ако, тоа е ваше.
Али факт е дека се префорсирани, може се брилијантни ама не ги слушам зашо преку кур више...азра ова азра она...азра срање ко цеца на крај од толку.Oва да го сметаш за ретарди.......не знам(немам зборови, т.е имам ама че пречутам)
Да не мешаме префорсираност со пробивање на некое повисоко ниво и нивна прифатеност. Колкав грст само на бендови кои порано сум ги слушал( а сигурен сум дека и вие имате ваков пример) им било обрнувано многу мало внимание и ги слушале малку луѓе во тоа ваше време на нивно доживување, па ете со помош на медиуми, интернети и други помагала се прошириле и тргнале демек ,,комерцијала" по неколку години иако не направиле ништо ново после вашето слушање.Али факт е дека се префорсирани, може се брилијантни ама не ги слушам зашо преку кур више...азра ова азра она...азра срање ко цеца на крај од толку.
Прочитај насловот на темата...Да не мешаме префорсираност со пробивање на некое повисоко ниво и нивна прифатеност. Колкав грст само на бендови кои порано сум ги слушал( а сигурен сум дека и вие имате ваков пример) им било обрнувано многу мало внимание и ги слушале малку луѓе во тоа ваше време на нивно доживување, па ете со помош на медиуми, интернети и други помагала се прошириле и тргнале демек ,,комерцијала" по неколку години иако не направиле ништо ново после вашето слушање.
И шо останува да се речи, ех јас ко ги слушав овие.......вие бла бла.
ЕКВ јас пуштам еднаш во година ако ми присака душава, оти имало години наназад (пример пред 15) кога сум ги слушал со месеци на една плукната касета, не дека немав друга, туку дека ми била најнова и најмногу на кеф.
Баш тие два бенда најде да ги кажеш како исфорсирани?Префорсирани дефинитивно Битлси и Лед Зепелин од постарите а од новиве доста ги има и ме мрзи да ги набројувам.
Баш тие два бенда најде да ги кажеш како исфорсирани?
Приказната зад Битлси стои со тоа дека за времето во кое тие настапувале неможела да се смисли музика ни 1/100 легендарна колку музиката на Битлси. Според мене, и ден денес имаат голем број на песни кои биле и ќе останат легендарни.
За Zeppelin нема ни да коментирам. Не разбирам што е исфорсирано во тоа да правиш една од најемотивните, најлирските музики на сите времиња.
Општо периодот на 80-тите ми е тешка шминкерајска бљувотина. Порано и поодвратен ми беше ама станав флексибилен за некои работи. Ама ин џенерал Кјур, Мур, Нју Вејв, Каџагугу, голем дел од тоа пост панк срањата, Питер Габриел-Слеџхамер, Френки гоуз ту Холивуд, Синт поп, Hair metal, некои тешки проливи од музика демек интелигентна од типот на индустриал, експериментал и авантгарда е срамота да се коментира како квалитет. Одвратен период, одвратна самобендисана и нафурана младина излезена од тој период, одвратен стајлинг од фризури со опашки до некои бои што ни кај брачава не би прошле во комбинација.
Извини, кај спомнав јас дека The Doors, Rolling Stones не постојат? Ни пак ми дојде на памет дека Beatles се подобри од нив. Ја поштувам музиката и на тие што ги наброја тие, ја поштувам и на тие што ги набројав јас. Никаде апсолутно не ги потценив Ролинг Стоунс.Сериозен си?
Овие бендови според тебе не постојат?
The Who,The Doors,The Kinks,Roling Stones и многу други.
А за твојот омилен бенд објасни ми зошто мислиш дека е подобар од Ван Хелен?
Обично металци и љубители најмногу на прогресив не ја почитуваат таа музика. Бидејќи некако ја доживуваат како едноставна, префорсирана, нелогичка, наспроти лутите гитари и мајндфак солажи, вокалните способности и слично во прогресивот.Пак ќе се скарамеЗначи една од последните, ако не и последната декада на квалитетната музика, ја сведе на ниво на бљувотина. Крајно претенциозно и сомнително од гледна точка на издржан критички аспект е да нападнеш не еден правец, туку скоро сите правци кои коегзистираат во период од една декада, дури и да си експертски музички критичар, а не си. Веројатно сум самобендисана, што секако мораш да се сложиш, може да биде и оправдано, ама ќе застанам во одбрана на музиката од тој период. Од стајлингот на изведувачите не прифаќам практично ништо во однос на мојот личен стајлинг, тоа е исто како да очекувам дека ти имаш фризура како Аца Лукас
...
Значи ич не ми е грижа дали некому му звучи конкретната музика како поезија или бунт на несфатените (што и да значи тоа) сигурно знаеш дека и Dead Can Dance се категоризираат и во пост панк, готик рок, њу вејв покрај другото. Ама за нив сигурно ќе направиш исклучок. Она што мене ми избива од твојот пост е сведување на дискусијата на ниво пијаните сељаци турбофолкери наспроти џанкерите рокери, што мислам дека ми е напуштен концепт уште од тинејџерскиот период...
Пред да се разгори дискусијата уште повеќе, еве ќе ти ја презентирам листата на бендови од овие музички правци (пост панкот, готик рокот, њу и дарк вејв, индустриал) кои јас ги слушам, па би сакала да знам дали си ги преслушал барем делумно, или онака ги плукаш, чисто рекреативно и бидејќи ти се чини кул - Joy Division, Swans, Bauhaus, Christian Death, The Sisters of Mercy, Nick Cave & The Bad Seeds, (The Smiths и The Cure влегуваат во листата, ама за нив веќе се изјасни)?
Обично металци и љубители најмногу на прогресив не ја почитуваат таа музика. Бидејќи некако ја доживуваат како едноставна, префорсирана, нелогичка, наспроти лутите гитари и мајндфак солажи, вокалните способности и слично во прогресивот.
Мене пост панкот како правец ми е во омилените, со сета енергија и мрачност. Не знам кои се тие бендови или членови на бендови кои носат опафчиња, се облекуваат чудно и така натака. Земи ги членовите на Joy Division, нормални човечиња. Земи ги членовите на Mission of burma, Bauhaus и така натака. Многу јасно дека има шминкерчиња кои сакаат ете да градат стил посебен (пример од Кјур пејачот) но далеку од нивниот изглед, како што некои го смислија прогресивот таму некаде далеку, така овие смислуваат друга топла вода, дека може да се свири и да се креира нешто поинаку.