Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

Член од
12 август 2012
Мислења
345
Поени од реакции
125
Братучед ми ги обожава Анхоч купија комјутер нема да мрдне и тоа 1 година го имаат а јас за мојот што да кажам мојот е и поскап...Амц ми се оди да ја затворам фирмата ..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се согласувам татко ми пријател му бил па ќе купиме дојде пријателот не убедуваше имав стар компјутер нема да мрдне но сепак стар беше но 6 години се поквари тоа е инаку од Амц никогаш и на други луѓе кажувам :) Изгледа ние сме најнормални тука што сме коментирале до сега бидејќи луѓето уште не знаат па се летаат во Амц
--- надополнето: 25 август 2012 во 01:43 ---
Инаку да ве прашам како да отворам тема нов сум на кајгана ме интересираат многу работи не се снајдов ?
ВЛези во било кој подфорум (кај што сакаш да ја отвориш темата де) и горе десно ќе видиш отвори тема.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Damhee тебе и тастатурата да не ти е од АМЦ? Гледам нешто не користиш многу точки/запирки, па си викам да не ти се расипани тие 2 копчиња? :cautious:

или едноставно си неписмен

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
СЕТ и АНХОЧ најдобри,само кај Анхоч ме нервира шо во прв план ги исфрлаат по рафтови Gembird,ептен срање фирма ама ваљда најмногу рабат имаат на нив :)
АМЦ најшкарт

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Да пишам или да не пишам, да не си мавнам баксуз сам на себе ама ајде...

Компјутерите од Анхоч, Сет или било кои други фирми се имуни на корисничка негрижа? Мавни чекан на парче од АМЦ и од Анхоч, само оној од АМЦ ќе се расипе?

Сум имал компјутер и од анхоч и од амц. Зборот ми е, досега не сум имал проблеми со ниеден компјутер. Зборувам стриктно за хардвер. Софтверски сум правел глупости во текот на овие 15 години ама само за подобар ум ми послужиле сите тие.

И јас Анхоч би го ставил далеку, далеку пред АМЦ, ама не е ни приближно толку лошо. Повеќето луѓе што купуваат и користат компјутери не се ни приближно доволно писмени ама пак на свој ум купуваат. Нормално тој корисник ќе дигне узбуна кога ќе му снема некоја икона од десктопот, и ќе отера се упм (без разлика дали било анхоч, амц, сет).

Јасно ми е дека АМЦ се слаби и значително понеквалитетни од Анхоч ама силно тврдам дека 85% од проблемите се поради корисниците.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Да пишам или да не пишам, да не си мавнам баксуз сам на себе ама ајде...

Компјутерите од Анхоч, Сет или било кои други фирми се имуни на корисничка негрижа? Мавни чекан на парче од АМЦ и од Анхоч, само оној од АМЦ ќе се расипе?

Сум имал компјутер и од анхоч и од амц. Зборот ми е, досега не сум имал проблеми со ниеден компјутер. Зборувам стриктно за хардвер. Софтверски сум правел глупости во текот на овие 15 години ама само за подобар ум ми послужиле сите тие.

И јас Анхоч би го ставил далеку, далеку пред АМЦ, ама не е ни приближно толку лошо. Повеќето луѓе што купуваат и користат компјутери не се ни приближно доволно писмени ама пак на свој ум купуваат. Нормално тој корисник ќе дигне узбуна кога ќе му снема некоја икона од десктопот, и ќе отера се упм (без разлика дали било анхоч, амц, сет).

Јасно ми е дека АМЦ се слаби и значително понеквалитетни од Анхоч ама силно тврдам дека 85% од проблемите се поради корисниците.
Ок сега една кратка приказна за тебе.

Во животов сум купил доста хардвер, како за мене така и за блиски пријатели, најчесто (Сет, Анхоч и Мебиус) како и за брат ми.

Нити еднаш немав влезено во АМЦ, а причините се веќе познати, но со една фирма имавме некоја ситна работа, и наместо да платат, ни дадоа предлог да ни дадат GT210 како компензација, си викам зошто да не, ќе дојде добро во стариот пс на брати ми, ќе гледа HD филмови без да сецка.

Ок, идеме таму да ја земеме картата, све договорено, и доаѓам таму му кажувам на тој све што како, давам фактура, и иде типот и од излог ми дава графичка, одма ми падна сумљиво ама си преќутив.

На пат накај дома, што да видам, картата отворана....ај си викам и онака е говно карта, има гаранција, за 2000 денари не се замарам, важно да работи.

Доаѓам дома, пробувам, што да ти кажам, не дава слика, картата рикната! викам дали е ова можно, после толку време апстиненција, влегов во катастрофалната фирма, и од прва ми дадоа користена карта, која не работи, се докажа од уште еднаш зошто ги бие таков глас!

Ок ќе си речеш случајност нели? идеме таму, ни ја заменија картата за друга, за истата за само еден месец, да се расипе фенот, пак коинциденција? нене, тоа е чкарт роба и неодговорна - т.е фирма со многу лоша полиса на работа - и се разбира контрола на квалитет.

АМЦ - ужас.

H

HoT IcE

Гостин
Преваранти се АМЦ, на нив не би им дал да ми склопат ПЦ, односно не би купил куќиште од АМЦ, многу се имаат жалено од лоши делови.
Купувајте само апарати ко лаптоп, ТВ, работи кои они неможат да ги курецаат, најсигурно е, доколку веќе сакате да купите од АМЦ.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Колега имам што порано има работено во АМЦ, и ми има кажувано еден куп работи за тоа како склапале компјутери, особено додека беше она со ваучерите. Сам ми вика јас никад не би земал компјутер од АМЦ, доволно е тоа.
Преваранти се АМЦ, на нив не би им дал да ми склопат ПЦ, односно не би купил куќиште од АМЦ, многу се имаат жалено од лоши делови.
Купувајте само апарати ко лаптоп, ТВ, работи кои они неможат да ги курецаат, најсигурно е, доколку веќе сакате да купите од АМЦ.
Има логика, ама не дај боже да се расипе. Може да стане интересно.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Мене сеуште ме чуди што АМЦ уште стојат на нозе. :facepalm: Али нив ги вади ефтината цена, и луѓето незнаат какви преваранти се и купуваат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа е затоа што народов на слепо купува и интернетот му служи само за порничи. Мавни 2-3 срча за АМЦ на нет и доволно е.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Тоа е затоа што народов на слепо купува и интернетот му служи само за порничи. Мавни 2-3 срча за АМЦ на нет и доволно е.
Епа таков е народов. Прост. :facepalm::facepalm: Да беа во Грција да видиш дали ќе преживеаа АМЦ.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ок сега една кратка приказна за тебе.

Во животов сум купил доста хардвер, како за мене така и за блиски пријатели, најчесто (Сет, Анхоч и Мебиус) како и за брат ми.

Нити еднаш немав влезено во АМЦ, а причините се веќе познати, но со една фирма имавме некоја ситна работа, и наместо да платат, ни дадоа предлог да ни дадат GT210 како компензација, си викам зошто да не, ќе дојде добро во стариот пс на брати ми, ќе гледа HD филмови без да сецка.

Ок, идеме таму да ја земеме картата, све договорено, и доаѓам таму му кажувам на тој све што како, давам фактура, и иде типот и од излог ми дава графичка, одма ми падна сумљиво ама си преќутив.

На пат накај дома, што да видам, картата отворана....ај си викам и онака е говно карта, има гаранција, за 2000 денари не се замарам, важно да работи.

Доаѓам дома, пробувам, што да ти кажам, не дава слика, картата рикната! викам дали е ова можно, после толку време апстиненција, влегов во катастрофалната фирма, и од прва ми дадоа користена карта, која не работи, се докажа од уште еднаш зошто ги бие таков глас!

Ок ќе си речеш случајност нели? идеме таму, ни ја заменија картата за друга, за истата за само еден месец, да се расипе фенот, пак коинциденција? нене, тоа е чкарт роба и неодговорна - т.е фирма со многу лоша полиса на работа - и се разбира контрола на квалитет.

АМЦ - ужас.
Да не излезе дека ги бранам АМЦ и нивните начини на работење. Искрено те пратам низ форумов и на некој начин ти се восхитувам од твоето познавање на хардвер. И јас сум хардвер ентузијаст ама далеку од тебе или некои други членови овде. Она што е сјебено уште од старт, и фактот што бетер од кинези ги склопуваат компјутерите е едно, ама од здрав компјутер (каков-таков) да го сјебеш у смисла да го наполниш вируси, логери и сл. и да тврдиш дека од таму таков никаков компјутер ти продале е глупост.

Јас имам комп од АМЦ и свесен сум дека внатре е рингишпил во поглед на квалитет, ама не сум имал ниту еден проблем. Сакам да фрлам илјади евра за квалитетен хардвер ама едноставно не сум во можност.

Едноставно посочив на лекоумноста на оние кои еднаш купиле парче хардвер и од тоа што слушнале потоа пишуваат такви убедливи мислења како да се експерти.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Јас имам комп од АМЦ и свесен сум дека внатре е рингишпил во поглед на квалитет, ама не сум имал ниту еден проблем.
Види, во право си. Има секакви луѓе, сите различно го користат и го одржуваат компјутерот. Ако некој си го одржува куќиштето чисто, внимава по какви сајтови сурфа и какви програмчиња инсталира, не би требало да има проблем, освен ако ептен хардверот е за никаде. Во случајот на Псај, он добил дефектен хардвер, а од многу случаи од АМЦ се има случено истото. Не дека тоа не се случило и на друго место, ама важно е како изреагирале на тоа.
Мое мислење е дека квалитетот на фирмата не се гледа во тоа колку ефтино продава делови или конфигурации. Најважна според мене барем е пост-продажба и сервис. Како те цени фирмата како постоечки корисник, колку брзо и квалитетно ти го разрешува проблемот, или ти врши замена за одреден дел. Според мене, барем во овој поглед, капа им симнувам на Анхоч, секогаш брз сервис и фер однос.
Пред некој месец земав надворешен хард од кај нив, после неколку дена не ми правеше мерак дискот, на Gygabite матична зезаше USB3.0 портот со тој диск. Отидов да го вратам, иако ништо не беше расипано со него. Го проверија дали работи, и им кажав зошто го враќам. Ни А, ни Б, благодарам многу ми рекоа, и ми ги вратија парите во целост. Иако тој дел конкретно не ме задоволи, односот на фирмата ми е важен, и во иднина пак ќе земам од таму компоненти.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Мене слично ми се деси со мониторот (купен од АМЦ). Го земав, си го стокмив, си работеше како што треба. И уште истиот ден забележав дека малку лежиштето му е искривено. Се мислев дали да го враќам ама реков шо го ебам ќе го сечам.
Отидов пак до АМЦ им реков што е проГлемот и ми го заменија одма. Пред да го земам новиот таму на лице место го монтиравме и се беше ок.

Е сеа не знам дали се општо така расположени за корисничка грижа или така бев третиран поради тоа што продавачот ми е познаник.

Kajgana Shop

На врв Bottom