Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^ Второто.

Сеа ми текна, еднаш требаше за една фирма да купам принтер откај нив (газдата беше запнат за од таму да биде земен) и видов дека ја практикуваат таа селската фора да продаваат принтери без кабелче. Во пакетот на принтерот си стои дека иде со кабел,овие го извадиле и демек накнадно да се купи кабелот. Не ми е за тие 30-40 денари али селска е форава, не сме сите од вчера.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
http://www.ripoffreport.com/kupilaptops-pc4all-d/computer-dealers/internet-internet-ab680.htm
Човек од Америка се „фали“ за зделката со Купилаптоп дека му должеле 12.000$... сега колку е точно не знам, има одговор и од сопственикот на Купилаптоп кој кажува дека не му била испорачана договорената количина на компјутери :) Инаку истражив малце за странската фирма... Специјализирани биле за refurbished лаптопи :S

http://www.linkedin.com/pub/roman-mamotyuk/7/7a2/863

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.266
Тоа refurbished значи репарирани, на старо?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.266
Не знам дали некој ги контролира фирмите што се продаваат, дали е можно да продаваат и репарирани компоненти. Ако некои фирми вака работат, не е арно.

Којзнае што се случува со компонентите и конфигурациите што ги откупуваат старо за ново.

Член од
12 август 2012
Мислења
345
Поени од реакции
125
Damhee тебе и тастатурата да не ти е од АМЦ? Гледам нешто не користиш многу точки/запирки, па си викам да не ти се расипани тие 2 копчиња? :cautious:

или едноставно си неписмен
Набрзина пишувам сега ќе му мислам на точки и големи букви. :) hahha

П

Паган-др

Гостин
Мониторот ми е од АМЦ, добар е. Уствари само тоа ми е од АМЦ купено.

Морам да си ја отворам душава за новиов компјутер (ок, не е толку нов, година и месец) од НИКО.

Го нарачувам, ми го склопуваат за 3 дена, го носам дома, све топ, стаен Виндоус, сите кабли на број во кутиите. Го користам ден ипол и секој аудио влез-излез престана да ми работи. Го носам во НИКО, излезе дека е прегорен чип на матичната, цела матична ми ја мењале. На 2 дена купен компјутер.

Идеме понатаму. После некои 7-8 месеци можеби, пак престанаа аудио влезовите-излезите да работат. Го носам, после недела дена, ми ставаат екстерна звучна карта, пошто матичната праела некој проблем со таа другата.

И последно, мењав напојување после година дена, прегреало старото.

За предходниот компјутер, исто од НИКО, го однесов еднаш, два пати за хардверски причини.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Мониторот ми е од АМЦ, добар е. Уствари само тоа ми е од АМЦ купено.

Морам да си ја отворам душава за новиов компјутер (ок, не е толку нов, година и месец) од НИКО.

Го нарачувам, ми го склопуваат за 3 дена, го носам дома, све топ, стаен Виндоус, сите кабли на број во кутиите. Го користам ден ипол и секој аудио влез-излез престана да ми работи. Го носам во НИКО, излезе дека е прегорен чип на матичната, цела матична ми ја мењале. На 2 дена купен компјутер.

Идеме понатаму. После некои 7-8 месеци можеби, пак престанаа аудио влезовите-излезите да работат. Го носам, после недела дена, ми ставаат екстерна звучна карта, пошто матичната праела некој проблем со таа другата.

И последно, мењав напојување после година дена, прегреало старото.

За предходниот компјутер, исто од НИКО, го однесов еднаш, два пати за хардверски причини.
dali ti bese maticnata MSI h55 ?

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Има некој да каже искуство со лаптоп од Мебиус?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Не знам колку е точно, на друг форум прочитав дека kupilaptop не работат повеќе. A и Facebook страната не им е активна, можеби е точно.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
Ме изненади Сет однесов Таблет Асус кој е купен од Америка вазност на гаранцијата уште вази али е изгубена, дечкото со сериал бројот провери дека е под гаранција и ми го прими без проблем иако немав гарантен лист секоја чест.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ме изненади Сет однесов Таблет Асус кој е купен од Америка вазност на гаранцијата уште вази али е изгубена, дечкото со сериал бројот провери дека е под гаранција и ми го прими без проблем иако немав гарантен лист секоја чест.
Ова е нормален начин на функционирање на гаранција, само кај нас кој како стигне си праи.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Најлоша AMC, добро искуство имам со Anhoch и СЕТ, а малце од Мебиус се разочарав кога тврдеа дека една RAM плочка е во ред, додека ја тестирав на неколку конфигурации и на сите не функционираше како што треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom