Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130636
ova kolku mislis kosta u mk !!!! aj ako veke si zapnal idi u river i poracaj go da vidis dali moze da ti go donesat i za kolku vreme
На тие Риверсофт кога ќе им го отворам тоа ценовникот на веб страна им е толку хаотичен што никогаш не сум нашол ништо. Анхоч треба да им биде на сите репер за солиден онлајн ценовник!
Второ, еднаш отидов кај нив да зимам нешто. Тој дечкото немаше појма што му зборам, еден муштерија дури му се смееше демек јас сум знаел повеќе од вработеноиот, иако мене сето ова со хардвер ми е хоби. Па добро ако веќе работиш на таква позиција, обиди се да научиш некои работи а не да се мешаат банални глупости.
Иако земав од таму копмјутер во 2000, супер беше компјутерчето, со некои тековни проблеми ама сепак ок, ништо не зимам више од принцип.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
На тие Риверсофт кога ќе им го отворам тоа ценовникот на веб страна им е толку хаотичен што никогаш не сум нашол ништо. Анхоч треба да им биде на сите репер за солиден онлајн ценовник!
Второ, еднаш отидов кај нив да зимам нешто. Тој дечкото немаше појма што му зборам, еден муштерија дури му се смееше демек јас сум знаел повеќе од вработеноиот, иако мене сето ова со хардвер ми е хоби. Па добро ако веќе работиш на таква позиција, обиди се да научиш некои работи а не да се мешаат банални глупости.
Иако земав од таму копмјутер во 2000, супер беше компјутерчето, со некои тековни проблеми ама сепак ок, ништо не зимам више од принцип.
Znaci sea go imame internetot vidis na net procitas sto e dobro sto e kvalitetno sto vredi odis u firma za kompjuteri i im vikas ova ova ova i ova go sakam. Moze li da mi go nabavite ne da i gotovo. si ides i baras vtoro najdobro . Od licno iskustvo ti kazuvam kompjuterdzija nemoze da raboti prodazba on saka da cepka po delovi softver ovo ono a prodazba se vrabotuva sekoj ako mu kazat od servis ova i ova nudi go toj ke go nudi

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Во теорија вработениот во продажба треба за скоро секој дел да знае техничка спецификација во целост да знае на кој начин најдобро да го продаде производот на потенцијалниот купувач.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Добра е теоријата,ама(сегогаш тоа ама) праксава не јееее**:(

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И јас разочаран сум од вработениве насекаде, купував лап топ и два три месеци се позанимавав и мислам напамет ги научив сите модели сите делови сите компоненти шо е како е, подобро полошо, малце се позамарав влегов во форма, овие цел живот тоа работаат трупови еј трупови.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
И јас разочаран сум од вработениве насекаде, купував лап топ и два три месеци се позанимавав и мислам напамет ги научив сите модели сите делови сите компоненти шо е како е, подобро полошо, малце се позамарав влегов во форма, овие цел живот тоа работаат трупови еј трупови.
Таква е ситуацијата кај нас на жалост. Среќа за некој што се разбира па ќе купи нешто асално, иначе ќе ти увалат некое срање лаптоп. Тој еден во Рамстор доле, мислам дека беше Нико, а може и не, не знаеше што е SSD. Сата 3 демек врска немало. Свашта.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
Ама ако не се разбираш во овие ствари можат да те соголат на слепо .. мене досега неколку пати пробале да ми увалат други делови или користени делови али среќа се разбирам и не си поминаа баш убаво...можам да замислам што им прават на другиве луѓе што не се разбираат ...бричење на суво ох ох ох

Член од
16 јануари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Вака, пред 5 дена еден мој другар зема една конфигурација од АМЦ - СРАЊЕ! Пуштаме било која игра, по минута - две, покажува некоја грешка со плав екран, се рестартира, па мора да го гасиме, па 1 саат да го чекаме за да се упали и пак да работи.... Планираат да го вратат, ама дали ќе им ги вратат парите - незнам...

Иначе по мене, најдобра - Anhoch, најлоша - AMC.

Член од
12 август 2012
Мислења
345
Поени од реакции
125
Ајде отидов компјутер да купам во Амц и купив штоо да видам катастрофаааа а пријател на татко ми работи таму и го однесовме и тоа не сакаа да ни го заменат а татко ми не сакаше пари него само да го замениме значи ај ќе ви го направиме вируси сте имале нешто ма ајде цела ноќ скенирав пред да го однесам со
Malwarebytes full scan
Emisoft full scan
Hitmanpro full scan
Avast antivriusot full scan
И најде 1 вирус само но некој адваре нешто толбар така нешто прашав другар рече не е страшно и тоа и малверјбајт го смета за неважно мислам АМЦ катастрофаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа инаку луѓето не треба да купуваат од таму ќе се зезнат а добри се Техномаркет тв имам купено од нив супер е и за Нептун е добар сега лаптоп ќе купам а компјутер купив пред 3-4 месеци а уште зеза мислам ..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Ајде отидов компјутер да купам во Амц и купив штоо да видам катастрофаааа а пријател на татко ми работи таму и го однесовме и тоа не сакаа да ни го заменат а татко ми не сакаше пари него само да го замениме значи ај ќе ви го направиме вируси сте имале нешто ма ајде цела ноќ скенирав пред да го однесам со
Malwarebytes full scan
Emisoft full scan
Hitmanpro full scan
Avast antivriusot full scan
И најде 1 вирус само но некој адваре нешто толбар така нешто прашав другар рече не е страшно и тоа и малверјбајт го смета за неважно мислам АМЦ катастрофаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа инаку луѓето не треба да купуваат од таму ќе се зезнат а добри се Техномаркет тв имам купено од нив супер е и за Нептун е добар сега лаптоп ќе купам а компјутер купив пред 3-4 месеци а уште зеза мислам ..
:pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бе не, и затоа уште кога ќе видам тема на форумов специјално отворена за „Промоција од АМЦ - дали се исплати да купам пишете!!!1111“ косата ми се крева. Па неписмен да беше народов ќе сфатеше дека овие се најгаличка компанија.

Од Ривер ми е мене едното ПЦ од 2005, немам некои забелешки, еве го тера до ден денес освен графичката и напојувањето со тек на времето што се сменија, така да шо знам. А на Анхоч производите најиздржливи досега, ама немам конфигурации од таму земано, само компоненти. Хард, екстерен гард, усб, двдром, монитор итн...

Член од
12 август 2012
Мислења
345
Поени од реакции
125
Се согласувам татко ми пријател му бил па ќе купиме дојде пријателот не убедуваше имав стар компјутер нема да мрдне но сепак стар беше но 6 години се поквари тоа е инаку од Амц никогаш и на други луѓе кажувам :) Изгледа ние сме најнормални тука што сме коментирале до сега бидејќи луѓето уште не знаат па се летаат во Амц
--- надополнето: 25 август 2012 во 01:43 ---
Инаку да ве прашам како да отворам тема нов сум на кајгана ме интересираат многу работи не се снајдов ?

Kajgana Shop

На врв Bottom