Енивеј, кој изјави дека Мајки го нервирал да му дадам една опомена пред бан
Мајки Џ. е институција бе луѓе, еден од оние актери кои ги обожаваш, природен талент за комедија, а good guy во сите негови улоги, everybody's hero! Човек кој успеал во две серии и неколку филмови, кој снимаше епизоди на Spin City со една рака во џеб за да ја прикрие болеста... Легенда според мене и милиони други:
Glory days!
Јас сум иначе фан на двете серии. Третиот камен за прв пат го гледав на Телма пред преку 10 години, подоцна го земав за ПЦ и генерално имам впечаток дека на ТВ изгледа подобро, но тоа е нешто субјективно и не игра некоја улога. Има прејака идеја, типично гиковско шоу, уникат за своето време. Не се врти се околу Дик Соломон, имаат добро учество и останатите, добра екипа се за разлика од денешниве серии во кои 2-3ца се истакнуваат а другите се залутани во комедија.
Лудиот град сепак е нешто посебно за мене, еден од омилените сит-коми на сите времиња, можеби веднаш зад Friends иако има многу попрефинет хумор. Ова е серија на контрасти, тандемите се неверојатни: Мајки со градоначалникот, Стјуарт и Картер, како се надополнуваат овие ликови тоа е невидено. Башка го имаме Пол Ласитер, one man show, легенда!
Го знаеме веќе вицот: Чарли Шин е славен затоа што Бог го мрази Мајкл Џ.Фокс, но не е никаква вина во Чарли, човекот да ја почнеше серијата пак ќе имаше успех, не стана за џабе најплатена ТВ ѕвезда. Eдноставно публиката беше приврзана за Мајкл од кого емотивно се раздели и со тоа товарот врз Чарли беше огромен, успех е што серијата воопшто дотурка уште две сезони.
Не очекував да води со толкава разлика на форумов иако бев сигурен дека ќе има повеќе приврзаници. Во секој случај мило ми е што и двете серии имаат доста фанови, добри вкусови има на форумов!