Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Секоја серија (во овој случај 3 камен), која успева најирантниот актер/човек/суштество т.е. Френч Стујарт да го заузди и да го претвори во лик којшто ти е милина да го гледаш а кој во било која друга продукција дали да е на филм или тв нервира до тој степен што чирови ти искачаат според мене е добра серија. Подобра од Spin City барем.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Твојот пост дека Дик добива премногу внимание ти е промашај од големи размери.Дали воопшто си ја гледал серијата па да извлечеш заклучок дека другите се запоставени?
Не реков дека се запоставени туку дека не се доволно развиени мо мој вкус, за разлика од спин сити каде повеќе ми се допаѓаат споредните улоги , ми се посмешни и се подобри.
п.с. Човек да неможе да си го каже своето мислење одма те напаѓаат, па секој има право на свој вкус, или тоа уште не сте го научиле.

п.п.с Никој не ги спори актерските квалитети на John Lithgow , докажани се многупати во многу серии и филмови.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Секоја серија (во овој случај 3 камен), која успева најирантниот актер/човек/суштество т.е. Френч Стујарт да го заузду и да го претвори во лик којшто ти е милина да го гледаш а кој во било која друга продукција дали да е на филм или тв нервира до тој степен што чирови ти искачаат според мене е добра серија. Подобра од Spin City барем.

Дјуд, не мислам дека тоа е критериум за било што :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И смирете тензија, убаво е што има дискусија (конечно!) и нема ништо лошо ако некој е приврзан кон една од двете серии и со тоа малце субјективен.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Енивеј, кој изјави дека Мајки го нервирал да му дадам една опомена пред бан :pos:

Мајки Џ. е институција бе луѓе, еден од оние актери кои ги обожаваш, природен талент за комедија, а good guy во сите негови улоги, everybody's hero! Човек кој успеал во две серии и неколку филмови, кој снимаше епизоди на Spin City со една рака во џеб за да ја прикрие болеста... Легенда според мене и милиони други:

Glory days! :cuc:

Јас сум иначе фан на двете серии. Третиот камен за прв пат го гледав на Телма пред преку 10 години, подоцна го земав за ПЦ и генерално имам впечаток дека на ТВ изгледа подобро, но тоа е нешто субјективно и не игра некоја улога. Има прејака идеја, типично гиковско шоу, уникат за своето време. Не се врти се околу Дик Соломон, имаат добро учество и останатите, добра екипа се за разлика од денешниве серии во кои 2-3ца се истакнуваат а другите се залутани во комедија.

Лудиот град сепак е нешто посебно за мене, еден од омилените сит-коми на сите времиња, можеби веднаш зад Friends иако има многу попрефинет хумор. Ова е серија на контрасти, тандемите се неверојатни: Мајки со градоначалникот, Стјуарт и Картер, како се надополнуваат овие ликови тоа е невидено. Башка го имаме Пол Ласитер, one man show, легенда!

Го знаеме веќе вицот: Чарли Шин е славен затоа што Бог го мрази Мајкл Џ.Фокс, но не е никаква вина во Чарли, човекот да ја почнеше серијата пак ќе имаше успех, не стана за џабе најплатена ТВ ѕвезда. Eдноставно публиката беше приврзана за Мајкл од кого емотивно се раздели и со тоа товарот врз Чарли беше огромен, успех е што серијата воопшто дотурка уште две сезони.

Не очекував да води со толкава разлика на форумов иако бев сигурен дека ќе има повеќе приврзаници. Во секој случај мило ми е што и двете серии имаат доста фанови, добри вкусови има на форумов!

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
И ја гласам за Лудиот град.
Причина: Затоа што ко што се имам смеено на некои сцени од серијава, никогаш не сум се смеел. Стјуарт е легенда и ми е најомилен лик. Кое тролање им го удара значи не е могуче. За Пол исто да не збориме иако онака нема некоја јака фаца знаеш дебел тип али одлични шеги праи. Па тука го имаме и Градоначалникот и неговите мајндфак стории. Па Мајк, па педерот Картер ... ги сакам бе. Џејмс ќе го заборавев бе. Фаца лик. Влијае тоа што и ова ми беше уопште прва серија која сум ја глеал од почеток до крај.
Другата ја неам глеано цела, туку ко што ќе сум фател на тв.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
:tapp:

И како можеш да споредиш серија која си ја гледал од почеток до крај со серија која си ја гледал кога ќе ти текнело? Фала Богу дека ќе ти е поарна таа што си ја изгледал цела. Гласајте ако стварно сте ги изгледале двете серии, така пообјективно ќе биде. Иосоно, обџекшн, не број вакви гласови. :cautious: Сеа го сфаќам Јонзе зошто мрчел :sneaky:

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Гледам дека за брзо време се собраа многу љубители на ситкоми на темава, сеа е шансата да пуштам request со мала надеж дека некој ќе излезе во пресрет :)
Дали некој се сеќава на една серија која се викаше Pig Sty, пропадна поради сличниот концепт со Friends (читај лош тајминг). Би сакал пак да ја гледам, ама никаде неможам да ја најдам... Еве линк од imdb ако е од помош.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Иосоно, обџекшн, не број вакви гласови. :cautious: Сеа го сфаќам Јонзе зошто мрчел :sneaky:
Не е проблем да не ги бројам, размислував и за тоа на почетокот, ама ако не ги бројам се што ќе се случи е ова: следниот дуел сите ќе ги имаат гледано и двете серии, едната на ТВ а другата на IMDB :) И пак ништо не прајме, само ќе ги натераме да лажат. Така да ок, нека си играат децата :)

Не сфаќаш зошто мрчи Јонзе, тоа му е длабоко во карактерот, Јонзе без мрчење е исто како Чендлер без сарказам :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ееееј пораз да незнаеш да прифатиш брее :)
Од сеа ќе чекам некој дуел цело време изедначен да е и ќе се убацам колку за да пресудам :ROFLMAO:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Од сеа ќе чекам некој дуел цело време изедначен да е и ќе се убацам колку за да пресудам :ROFLMAO:
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 04:19 ---
Ќе го бришам тоа се сетив на подобра реплика: кој ви е крив што го баниравте Карлович, тој самиот можеше да ја сврти два у кец :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom