Која е најдобрата работа во Македонија?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Сакам да бидам поп, свето лице. На сите да им кажувам што да прават, а тоа да не важи за мене :)
поштувам !!! поп е дефинитивно најубава и најлежарна работа у цел свет каде и да си !!!

Џандар... хммм незнам колку е убаво да си џандар да те опнат некаде на раскрсница да пафташ цел ден со раце натака навака или да се расправаш со секакви будали зашо треба да пишуваш казни да не праам муабет ако те стават некаде како полициско обезбедување па да се справуваш со толпа луѓе !!!

премиер министер директор.. мислам дека овие не треба да се вбројуваат пошто под дифолт се најлеџарни работи (поготово кај нас у македонија)

некој погоре рече професор на универзитет.. убава професија си е али треба да се помачи за тоа човек...

значи.. поп дефинитивно најдобро.. друго самостоен музичар (да си фаќаш тезги кафани свадби) одличен избор, занаетчија да си.. и тоа не е лошо.. (секако зависи каков занат)

сега за сега ова ми текна ако ми текне уште нешто ке пишам

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Најдобро е дома да лежиш и парите сами да стигаат дома :smir:

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Најважно е да го работиш она што го сакаш и работата да те исполнува, доколку успееш во ова всушност нема да работиш ниту еден ден!:smir:

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
direktor na agencija za privlekuvanje stranski investicii (golema plata, non-stop setanje po svetot, nikakov trud)

p.s. izvinite nemam makedonska podrska

T

Tetro

Гостин
Најважно е да го работиш она што го сакаш и работата да те исполнува, доколку успееш во ова всушност нема да работиш ниту еден ден!:smir:
Најважно е да работиш минимално, а да заработуваш барем 7-пати повеќе. :bip:

Член од
22 август 2010
Мислења
110
Поени од реакции
14
За мене една од подобрите работи денес во Македонија е дистрибутер на некоја поголемка компанија. Возило од фирмата, телефон од фирмата, собираш порачки од претпријатијата за 2 дена и 5 дена одмараш, секаде си пречекан со кафе и сокче, ни стриктно работно време. А платата зависи за каква компанија работиш ако се бутнеш во некоја добра фирмичка и опфатиш голем дел од пазарот и си на некој солиден процент, тогаш си на којнот

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
За мене една од подобрите работи денес во Македонија е дистрибутер на некоја поголемка компанија. Возило од фирмата, телефон од фирмата, собираш порачки од претпријатијата за 2 дена и 5 дена одмараш, секаде си пречекан со кафе и сокче, ни стриктно работно време. А платата зависи за каква компанија работиш ако се бутнеш во некоја добра фирмичка и опфатиш голем дел од пазарот и си на некој солиден процент, тогаш си на којнот
Кој ти ја раскажувал оваа приказна? Кога ќе те шетаат низ цела Македонија...8 саати да возиш, секој ден...мамето ќе ти се плачи! Плус тоа не е само возење. Одиш некаде ќе треба да растовариш. Па жештини, топлини...и така секој ден!
Така што ...не би рекол дека ти е добра идејата.

Мене ми е најдобра професија - професор. Моментално си го работам тоа (и сис админ, графички дизајн) и потполно ме исполнува.

Член од
5 декември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
0
Jas mislam deka najdobra rabota e ambasador vo amerika...washington,new york...

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.855
Најдобра работа е жена ти да работи, а ти да си го ладиш пред вентилатор:) Шала. Според мене најдобро е да си амбасадор во било која држава или пак макро :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Најдобро е дома да лежиш и парите сами да стигаат дома :smir:
тоа во пракса охригани се трудат веке неколку децении... ич да не идат туристи кај нив, само парите по пошта да им ги пратат... нај убо:pos2:

--- надополнето ---

прикаски за мали деца... очигледно не си работел па не знаеш... а муабетот дека имаш другар/ри кои го работат ова и си го ладат не ти проага... барем не кај оние што работеле дистрибуција...

Kajgana Shop

На врв Bottom