1.
Road to Avonlea(My all time favorite,ради Фелисити,Хети,Сара и Феликс,ради најубавите канадски предели,ради дејствието,ради носталгијата,ради 15-те реприни гледања и никогаш не ми е досадна)
2.
Оne Tree Hill(затоа што не можете а да на ја сакате,одлична екипа,смислени дијалози,неверојатна рок музика,плус Лукас Скот-мојот омилен фиктивен карактер)
3.
Beverly Hills 90210(Ради Бренда и Дилан,затоа што Дона го чуваше недопрен цветот до последна епизода,ради што е прва ТВ серија која сум ја гледал)
4.
Anne of Green Gables(Ради девојката со коса боја на морков,ради дејствието сместено во Авонли)
5.
Wind at my back(Поради трогателната приказна создадена од фантазијата на генијалниот Кevin Sullivan)
6.
Almost perfect(мојот прв ситком,ради
hilarious Ким)
7.
Sex and the City(ради валканите чаршафи,ради девојките,пред се ради Миранда Хобс)
8.
Friends(
I love you guys,XOXO)
9.
Will&Grace(ради сите лични навреди од Вил кон Грејс,и сепак останаа бест френдс до крај,затоа што Џек не можеше да биде поише геј,и највеке ради Карен Вокер)
10.
Heartbrek High(Затоа што сите во основно беа зависни од серијава,и следниот ден местo "здраво" коментиравме "Еј виде што и направи Стив на Луси вчера?!",и ради Ник и Џоди)
Има уште доста но ова се моите 10 омилени