- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Ke odis vo Stopanska Banka Ad Skopje i ke si izvadis karticka za plakjanje na Internet. Ne e kako drugite karticki, ne mozes da ja koristis na drugo mesto osven na internet. So nea ke dobies i CIV broj koj e neophoden koga kupuvas preku internet. Pobaraj vo bankata da ti dadat i disk za internet bankarstvo, za da mozes od doma da si gi prefrlas parite od smetka na smetka. Inaku kartickata funkcionira kako debitna i e povrzana so posebna denarska smetka na koja sto stavas pari koga sakas nesto da kupis na internet. Od moeto iskustvo znam deka kartickata pominuva na poveketo internet prodavnici, edinstven problem imav so Avstriskite, ne ja znam pricinata. Vo sekoj slucaj na amazon.com funkcionira besprekorno...Koga ke platis, od smetkata internet prodavnicata ti gi povlekuva parite vo valuatata vo koja plakas a po kursot na Narodna Banka na Makedonija.Може преку некоја наша банка со картичка да се плаќа на интернет?
Имал некој некакво искуство?
Od drugite banki znam so sigurnost deka kartickite na Tutunska Banka pominuvaat na internet (nemam koristeno)...