Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

N

n/a

Гостин
Во однос на условите за кредити, каматни стапки мислам дека најдобри се Стопанска банка, е сега имаат еден голем минус во однос на тоа што имаат стар недоволно обучен кадар и поради тоа има многу голема гузва на шалтерите, но исто така не треба да се заборави дека мнозинството пензионери зимаат пензија токму од Стопанска банка и сега за да не одат во пошта и сметките ги плаќаат во банка, при што се одзема многу големо време додека се префрли сега не знам тоа како се вика во комјутерот ама еден вид како подпрограма е на главната програма и за секоја сметка се уклучува посебна подпрограма, исто така има луѓе кои што одат и непотребно во банка мислам не е толку итно, како на пример имаат орочени девизи и секој месец одат да си видат колку камата имаат добиено овој месец, еве денеска кога бев на еден му напишале нешто на книшката и сега не сакал таква да биде па сакал нова да му се извади, па ај убедување дека тоа напишаното било од службеник и така требало и на него се изгуби пола саат. Сепак понекогаш вината е и кај клиентите, а за проблемите во врска со чекањето ред имам пишувано маил на кои ми имаат одговорено дека биле во тек со тоа и се ќе направеле за да се намалело чекањето со часови.
Nemoj da kenjas druze...toa e banka na koja sto treba da i se odzeme licencata za rabota!
Neprofesionalizam e MEK zbor za nivniot nacin na `opsluzuvanje` na klientite!
Posle edni `bliski sredbi`...pcujam koga ke vidam zena oblecena u ljiljakovo!
A za site opshtozemeno...uslovite koi gi baraat za da si zemes kredit,pa duri i da ti izdadat akreditiv....se smeshno neprofesionalni i im kusat od nivniot vozmozen profit!
Pocnuvajki od potrebitelskite (potrosuvacki) krediti,do onie sto se nameneti za sredni i golemi pretprijatija!
KATASTROFA!...nemam vreme da pisuvam...inace moze da pisam eden tefter tuka.
 

TomErulz

iPhone Freak
Член од
21 февруари 2005
Мислења
62
Поени од реакции
0
Според мене најдобра банка во Македонија е АЛФА БАНКА!
Најдобри услуги, без чекање на шалтери, најсигурна банка за мене!
Тие моментално издаваат само American Express кредитни картички.
Јас имам кредитна картичка од нив со која ми даваат до 162.000 МКД, со 3 месеци рок да ја исплатам сумата, а ако задоцнам ми наплатуваат камата од само 14.4%. Засега сум многу задоволен, па ќе видиме како ќе се движи банката понатаму... Иначе најмногу ја мразам Комерцијална банка, бидејќи е комунистичка банка која немат заинтересиран персонал за работа. Тоа за мене е најбитно во банките. Како што прочитав некој што ми даде пример за Стопанска Банка, кој чекал многу часови за да поднесе Дневен Пазар... Тоа се случува преку ден :)
Исто така, имам и Visa Electron картичка од NLB Тутунска Банка, и сум задоволен од нивната услуга. Имаат млад персонал, но само во саботите има многу тутунари кој бараат кредити и се чека 2 часа за да дојдеш на ред :) Најновата ИК Банка сега има освоено сертифкат за БАНКА НА ГОДИНАТА 2007, која исто така е добра банка, само немаат добри е-банкинг услуги за кредитни картички. Тоа е се што можам да го кажам околу банките...
 

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
принт скрин е дека незнаев како да ја стаам...

ова се моменталните камати во сите банки, јас ако бирам банка ке ја изберам таа што има најниска камата.!

 

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Исто така, имам и Visa Electron картичка од NLB Тутунска Банка, и сум задоволен од нивната услуга. Имаат млад персонал
Кога се работи за персоналот, се сложувам со тебе дека НЛБ Тутунска Банка е најдобра во тој поглед.

Располага со млад, обучен и услужлив персонал кој си ја знае својата работа.

Мене едно ме буни: сите банки се во приватна сопственост. Не ми е јасно како може приватната сопственост да дозволи тие што се на шалтер (или што работат на благајна сеедно) да имаат таков лош однос кон корисниците на услугите. Таквиот однос повеќе е слика на државната админстрација каде што никој не води сметка за ништо.

Во овој момент кога луѓето живеат буквално на картички и кредити,токму поради ова Стопанска Банка во овој момент е лидер на пазарот за кредитни картички и кредити. Ама поради тоа што секој може да извади картички и кредит кај нив, има многу случаи на фалсификати или на невладни податоци и сл. што многу ќе се одрази на ликвидност на банката а можеби ќе има и влијание понатаму на промена на кредитната политика на банката.

Еве официјално која е најдобра според реномираниот „Банкер“ (The Banker) :


Утрински Весник напиша:
Реномираното списание „Банкер“ (The Banker) ја прогласи НЛБ Тутунска банка за банка на годината во Македонија за 2007 година. Престижната награда на НЛБ Тутунска банка и' беше доделена на 28 ноември во Лондон, на посебна свеченост на која традиционално се доделува ова високо признание на најдобрите банки во светот, соопштија од НЛБ Тутунска банка.

За титулата се натпреваруваа 457 светски банки, а признание добија најдобрите банки од 143 земји во светот. НЛБ Тутунска банка доби плакета и статуета од Брендан Брекен, основач на списанието „Банкер“. НЛБ Тутунска банка трет пат е добитник на наградата за најдобра банка во Македонија и вторпат едноподруго во период на осумте години на доделување.

„Банкер“ја носи одлуката за наградата врз основа на неколку критериуми: финансиските резултати, порастот на бизнисот, зголеменото пазарно учество, развојните проекти и пазарни иницијативи, како и севкупната стратегија на банката, информира НЛБ Тутунска банка. Посебен акцент беше ставен на активностите што ги презема банката за зголемување на приносот за акционерите.

Од НЛБ Тутунска банка нагласуваат дека се една од најпрофитабилните банки во Македонија и една од најдобрите банки во групацијата НЛБ. Перформансите на банката се потврдуваат со пораст на бизнисот од 31отсто, пораст на клиентската база за 30 отсто и зголемување на нето-профитот за 16 отсто.

Истовремено, групацијата НЛБ беше избрана за најдобра словенечка банка, осми пат едноподруго. (Ек.Р.)
 
Член од
21 октомври 2007
Мислења
46
Поени од реакции
2
Стопанска Банка

Ми стаса чек од УСА...


Одам во ТТК банка и културно прашувам под кои услови можам чекот да го реализирам (да го искеширам де...).
Службеничката со растреперени раце го подзема внимателно и го носи кај друга колешка па кај трет колега (и сите го гледаат како да е со Антракс).
На крајот се враќа и ми вика: Дечко!!! Ова не е за кај нас!(пази молим те одговоров) - Да одиш во Тутунска тие прават вакви работи!!! (ВАКВИ РАБОТИ??? - ќе се обесев на лице место). :pos2:

Одам во ИК и ми викаат да одам до централа таму ќе бил депониран едно 30 дена и со 500 денари провизија ќе сум завршел работа.

Одам во Комерцијална: Таму исто... - Оди во централа!
Потпрашав како менуваат чекови нивните клиенти од внатрешноста (Дебар, Берово...) на што не добив одговор туку кисел осмех...

На крајот одам во Стопанска (во филијала) и една високопрофесионална девојка ми заврши работа за 10 минути.

ЈАС ГЛАСАМ ЗА СТОПАНСКА!!!

Иначе чекот стаса благодарение на:

http://visa-america.blogspot.com/
http://visa-canada.blogspot.com/
http://australianvisa.blogspot.com/

http://macedonia-daily-news.blogspot.com/
http://kosovo-daily-news.blogspot.com/


http://usa-biodiesel-news.blogspot.com/
http://asia-biodiesel-news.blogspot.com/
http://eu-biodiesel-news.blogspot.com/


http://greece-vacation.blogspot.com/

http://franchise2007.blogspot.com/
http://laptopforme.blogspot.com/



http://realestatemacedonia.blogspot.com/
http://jobsindubai2008.blogspot.com/
http://afghanistanjobs.blogspot.com/
http://jobs-iraq.blogspot.com/
http://ngo-jobs.blogspot.com/
http://oil-rig-jobs-2007.blogspot.com/
 

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.358
Поени од реакции
509
Дури сега, откако го напишав постот имав прилика да прочитам што напишале и останатите. Значи не е до мене, туку сите го имаат истото мислење за Стопанска банка и гнидите кои работат таму. Добрата реклама надалеку се шири, ама лошиот глас уште подалеку... Море мамицата.
Не се криви вработените. Они се навикнати на добрата плата и ич к*р не ги боли за клиентите. Крива е управата што не ги казнува/смени или било што со цел поквалитетна услуга. Ме потсеќаат на МРТВ.
ЈАс па мислев дека само јас имам ваков проблем !
Само со една разлика , мене ме дупат Бугарите од Уни Банка , а тебе Грците од Стопанска :nesum:
Зимам плата преку нив , и читам на нивниот сајт дека даваат за тие што примаат плата преку нив пониски камати за потрошувачки кредити . Разгледав по другите банки , и навистина , нивните услови најмногу ми одговараа . Отидов до експозитура , да подигнам формулари(ги немаат на сајтот) , и типката ми вика среди ги формулариве , донеси ги и за една недела ке ти одобрат .
Им ги носам документите , заверени ко што треба и ... чекам да ми јават . После една недела ми се јавија да ме прашаат зашто на прилив сум имал помалку пари во однос на тоа што сум им го кажал во апликацијата . Им објаснив што е работата , ми рекоа дека е во ред и дека ке ми јават . Помина уште една недела , и пак ми се јавуваат за да ми кажат дека одборот решил да ми побара дополнителни документи т.е дека ми бараат жирант (ОД ДРЖАВНА ФИРМА , КОЈ НЕМА ЗЕМЕНО КРЕДИТ , КОЈ ЗИМА ГОЛЕМА ПЛАТА) заради фактот што немам заверено административна забрана , кој патем од 1.Септември се укинува(а за висината на кредитот што го барам стои дека не се потребни жиранти).
НАјдов жирант , им ги однесов неговите формулари , а притоа ТРИ пати ме вратија и ми бараа дополнителни докумети за него . Колку се неписмени тие кокошките на шалтерите , тоа чудо едно . Изгледа ги бираат по тоа која има поголеми :pusk:.... знаења !
И така , помина месец и кусур , и јас сеуште чекам :star:Денес ми пукна филмот(по којзнае кој пат) се јавив пак , им се дерам ,им објаснува (по којзнае кој пат) , и они , ко да лапнале плоча ми викаат : Извинете , се надеваме дека ке ви одобрат , не сме ние криви :toe:

Ова ни во ... море никаде го нема , да чекаш месец и кусур , па ни со одговор да не те удостојат !
ПЕДЕРИ
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Јас сум во контакти со Тутунска и со Комерцијална.

Тутунска е топ, а Комерцијална знаат да имаат мали фалинки во услугата. Инаку се ок.
 

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
за убави тетки уни банка леле:vozbud:
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има некој искуство со Охридска?
 
Член од
31 март 2008
Мислења
2.504
Поени од реакции
1.720
бев во стопанска, но не ми се допаѓаше како се понашаа крокодилите со мене.сега сум во прокредит и супер ми е
 
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Za mene najdobri banki se Uni banka i Tutunska banka...
Stopanska samo ako imas cel den sloboden i debeli zivci samo neznam so site odat vo taa banka kako drugi da nema ??Da izvadis pari od edna kniska i da di stavis na druga e toa treba da se snima so kamera zboruvam za Kumanovo ...Komercijalna sekogas ima guzva treba da cekas barem vo Kumanovo ,e vo Prokredit banka ne su bil i ne znam kako e
 

Kajgana Shop

На врв Bottom