Спорт клуб 1.Се знае ли утре на кој Спорт клуб ќе биде преносот?
И мене тоа ми е најголема дилема, како Стојан Ѓуровски и Марко Симоновски се наоѓаат на список за репрезентација уште. Испукани пушки се тие, фали уште Дарко Соколов и да се комплетира тројката.До вие што пратите - толку немаме попаметен кошаркар наместо Стојан Ѓуровски? Уствари сигурно има ама се знае кај нас репрезентацииве како идат...
Mене баш тоа ми е енигма зашто Маслинко го нема. Дечкото е перспективен и секако помалку штетен од Ѓуровски. Дечково факинг играл во САД по колеџи и сега игра во шпанска лига и голем кур што има такво си-ви. За Симоновски немам зборови, човекот ваљда на стара слава игра, иако моментално има играчи кои заслужуваат повик ред него на таа позиција на која игра тој.И мене тоа ми е најголема дилема, како Стојан Ѓуровски и Марко Симоновски се наоѓаат на список за репрезентација уште. Испукани пушки се тие, фали уште Дарко Соколов и да се комплетира тројката.
Иначе можеше наместо Стојан да го земе Андреј Маслинко од МЗТ на овие квалификации. Дечкото е атлета, 2.08 висок и реална 4ка за разлика од Ѓуровски. И така се реши да ја освежи репрезентацијата со помлади играчи.
Секако браќата Стојановски играат на позиција 2 и 3. Плус ете тука се Магдевски и Николов да покријат и тој Робев мислам на 3ка влагаше.Mене баш тоа ми е енигма зашто Маслинко го нема. Дечкото е перспективен и секако помалку штетен од Ѓуровски. Дечково факинг играл во САД по колеџи и сега игра во шпанска лига и голем кур што има такво си-ви. За Симоновски немам зборови, човекот ваљда на стара слава игра, иако моментално има играчи кои заслужуваат повик ред него на таа позиција на која игра тој.
Јас мислам дека ќе игра, ова е некоја сељачка финта на Тодоров, уште на пресот знаел дека повредата не може одма да ја санираат, изгледа нашиов селектор е со вграден рентген.Се надевам дека тактизираат нешто и дека утре ќе биде дел од тимот.
Никакви шанси немаме без него.
Не дека има многу подобри, ама на овој дефинитивно не му е местото во репрезентацијата.До вие што пратите - толку немаме попаметен кошаркар наместо Стојан Ѓуровски? Уствари сигурно има ама се знае кај нас репрезентацииве како идат...
Дечкото НЕ играше по колеџи, во сите три-четири сезони прашање дали изигра вкупно 60 минути. Реално, CV-то не му е доволно ни за во МЗТ Скопје 2.Mене баш тоа ми е енигма зашто Маслинко го нема. Дечкото е перспективен и секако помалку штетен од Ѓуровски. Дечково факинг играл во САД по колеџи и сега игра во шпанска лига и голем кур што има такво си-ви. За Симоновски немам зборови, човекот ваљда на стара слава игра, иако моментално има играчи кои заслужуваат повик ред него на таа позиција на која игра тој.
Шо ти смета брадата на Великанот?не е толку голем проблем Ѓуровски што е во репрезентација, проблемот е Трајковски, човекот вчера чисто положување не знаеше да напраи, додуша можеше и да ја закуца, тој се посрамоти.. да не збориме и тоа што си зема за право да шутира за три поени од неизградени позиции. да му ебам никола карев брадата.
Маслинко не,Бакоч не,Младеновски не.Трајковски мене ми е кошаркарскиот Борко РистовскиТолку некое иритантно чоече, а вивнат е во воздух, мисли дека е којзнае што, си зема слобода да шутира кога сака и од каде сака, а е подпросечен шутер. Висок е 2.08, а никогаш го немам видено да изигра со грб, центарски, тежок мекуш. Да не правам муабет дека веќе има 35 години.
Само што проблемот е, исто како и со Ѓуровски, веројатно и нема подобра алтернатива моментално...Се надевам некои од младиве играчи што излегоа на 4-5, Симиќ, Маслинко, Бакоч, Младеновски, ќе излезе барем еден просечен играч од сите нив и ќе го замени Трајковски. Барем имаат по 22-3 години и ќе се лажеме дека има надеж у нив.