Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
41.130
До вие што пратите - толку немаме попаметен кошаркар наместо Стојан Ѓуровски? Уствари сигурно има ама се знае кај нас репрезентацииве како идат...
И мене тоа ми е најголема дилема, како Стојан Ѓуровски и Марко Симоновски се наоѓаат на список за репрезентација уште. Испукани пушки се тие, фали уште Дарко Соколов и да се комплетира тројката. :D

Иначе можеше наместо Стојан да го земе Андреј Маслинко од МЗТ на овие квалификации. Дечкото е атлета, 2.08 висок и реална 4ка за разлика од Ѓуровски. И така се реши да ја освежи репрезентацијата со помлади играчи.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.971
И мене тоа ми е најголема дилема, како Стојан Ѓуровски и Марко Симоновски се наоѓаат на список за репрезентација уште. Испукани пушки се тие, фали уште Дарко Соколов и да се комплетира тројката. :D

Иначе можеше наместо Стојан да го земе Андреј Маслинко од МЗТ на овие квалификации. Дечкото е атлета, 2.08 висок и реална 4ка за разлика од Ѓуровски. И така се реши да ја освежи репрезентацијата со помлади играчи.
Mене баш тоа ми е енигма зашто Маслинко го нема. Дечкото е перспективен и секако помалку штетен од Ѓуровски. Дечково факинг играл во САД по колеџи и сега игра во шпанска лига и голем кур што има такво си-ви. За Симоновски немам зборови, човекот ваљда на стара слава игра, иако моментално има играчи кои заслужуваат повик ред него на таа позиција на која игра тој.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
41.130
Mене баш тоа ми е енигма зашто Маслинко го нема. Дечкото е перспективен и секако помалку штетен од Ѓуровски. Дечково факинг играл во САД по колеџи и сега игра во шпанска лига и голем кур што има такво си-ви. За Симоновски немам зборови, човекот ваљда на стара слава игра, иако моментално има играчи кои заслужуваат повик ред него на таа позиција на која игра тој.
Секако браќата Стојановски играат на позиција 2 и 3. Плус ете тука се Магдевски и Николов да покријат и тој Робев мислам на 3ка влагаше.

Од друга страна се оставија со еден центар Крстевски и една 4ка Трајковски, кој пак игра стартен центар, а на позиција 4 игра Вајли кој ти е класично крило.:D

Све испомешаа со позицииве, земаа еден куп бекови и шутери и на крај пак Трајковски пуца кога стигне.:D

Маслинко ќе се вклопеше топ сеа, не знам дали намерно не е земен или пак он одбил.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.379
Поени од реакции
5.475
Тешко дека би победиле утре 10 разлика, поквалитетна е мислам Естонија од нас, до сеа 3 пати ги гледав и можам да заклучам дека делуваат поорганизирано од нас, па и поквалитетно, тој центарот нивни е опасен, не гледам како би го задржале ние, против една Италија ги направи магариња, па против Крстевски или Стојан Ѓуровски шта речи ? Можам да замислам шо ќе му прави...
Плус и без Димитријевиќ ако сме, уште од соблекувална е пораз.....

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Се надевам дека тактизираат нешто и дека утре ќе биде дел од тимот.
Никакви шанси немаме без него.
Јас мислам дека ќе игра, ова е некоја сељачка финта на Тодоров, уште на пресот знаел дека повредата не може одма да ја санираат, изгледа нашиов селектор е со вграден рентген.
Автоматски споено мислење:

До вие што пратите - толку немаме попаметен кошаркар наместо Стојан Ѓуровски? Уствари сигурно има ама се знае кај нас репрезентацииве како идат...
Не дека има многу подобри, ама на овој дефинитивно не му е местото во репрезентацијата.
Автоматски споено мислење:

Дечкото НЕ играше по колеџи, во сите три-четири сезони прашање дали изигра вкупно 60 минути. Реално, CV-то не му е доволно ни за во МЗТ Скопје 2.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.868
Поени од реакции
7.602
Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
не е толку голем проблем Ѓуровски што е во репрезентација, проблемот е Трајковски, човекот вчера чисто положување не знаеше да напраи, додуша можеше и да ја закуца, тој се посрамоти.. да не збориме и тоа што си зема за право да шутира за три поени од неизградени позиции. да му ебам никола карев брадата.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
не е толку голем проблем Ѓуровски што е во репрезентација, проблемот е Трајковски, човекот вчера чисто положување не знаеше да напраи, додуша можеше и да ја закуца, тој се посрамоти.. да не збориме и тоа што си зема за право да шутира за три поени од неизградени позиции. да му ебам никола карев брадата.
Шо ти смета брадата на Великанот?

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Трајковски мене ми е кошаркарскиот Борко Ристовски :D Толку некое иритантно чоече, а вивнат е во воздух, мисли дека е којзнае што, си зема слобода да шутира кога сака и од каде сака, а е подпросечен шутер. Висок е 2.08, а никогаш го немам видено да изигра со грб, центарски, тежок мекуш. Да не правам муабет дека веќе има 35 години.

Само што проблемот е, исто како и со Ѓуровски, веројатно и нема подобра алтернатива моментално...Се надевам некои од младиве играчи што излегоа на 4-5, Симиќ, Маслинко, Бакоч, Младеновски, ќе излезе барем еден просечен играч од сите нив и ќе го замени Трајковски. Барем имаат по 22-3 години и ќе се лажеме дека има надеж у нив :icon_mrgr:.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Трајковски мене ми е кошаркарскиот Борко Ристовски :D Толку некое иритантно чоече, а вивнат е во воздух, мисли дека е којзнае што, си зема слобода да шутира кога сака и од каде сака, а е подпросечен шутер. Висок е 2.08, а никогаш го немам видено да изигра со грб, центарски, тежок мекуш. Да не правам муабет дека веќе има 35 години.

Само што проблемот е, исто како и со Ѓуровски, веројатно и нема подобра алтернатива моментално...Се надевам некои од младиве играчи што излегоа на 4-5, Симиќ, Маслинко, Бакоч, Младеновски, ќе излезе барем еден просечен играч од сите нив и ќе го замени Трајковски. Барем имаат по 22-3 години и ќе се лажеме дека има надеж у нив :icon_mrgr:.
Маслинко не,Бакоч не,Младеновски не.
Шифт+Дилит,толку од мене.
Со тоа што Бакоч и Бубе алпа НЕ категорично, Андреј можда има некои минимални шанси.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.379
Поени од реакции
5.475
Трајковски во Пелистер во последните 3 месеци, има шут за тројка колку сите бекови и крила заедно шо поминале во КК Пелистер во последните 3 сезони :D

Kajgana Shop

На врв Bottom