Кошаркарска репрезентација на Македонија

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Гледав сега некои highlights-и од Теодор Симиќ во jуниорска Евролига, уште е млад, дел е од Барселона, сигурно има простор за напредок. Ама факинг центар од 215 цм да не забие ниту еднаш против дечишта. Катастрофа, Перо Антиќ го силуваше кошот на млади години.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983

Koj saka moze ovde da go gleda Jakimovski.
Ne igra nisto posebno vo napad, od kako gledam promasi dve cisti trojki, no igra dobro vo odbrana.
Автоматски споено мислење:

odlicno pocna vo vtoro Jakimovski, tri trojki dade za 8-9 minuti

Go gledav celo vtoro poluvreme, i slobodno mozam da kazam deka Jakimovski bese najdobar vo Washington, ne za dzabe go izigra celo poluvreme, e sega soigracite mu bea tapa denes, mnogu greski i promasuvanja imaa, a Jakimovski od kako na pocetok postigna tri trojki podobro bese cuvan, i imase od igra 4 od 5. site za tri poeni. Na kraj postigna 19 poeni, najdobar strelec bese vo timot, a isto taka odigra i dobra odbrana.

Последно уредено:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Да не биде дека само критикувам, од утакмиците кои ги пратев денес изигра најдобро, постигна 19 поени, за 1 помалце отколку Ѓуровски во неговата сениорска година :D Добар беше и во напад и во одбрана, а генерално се играше и ок кошарка. Штета што противникот имаше двајца неверојатни играчи, од кои за едниот речиси сум сигурен дека за година-две ќе заврши во NBA. Не очекував од колеџ како Stanford таква кошарка.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
Verojatno na Da Silva mislis, koj izdominira i bese najdobar na parketot, 27 poeni, 13 skoka, 2 blokadi, a i sezonava ima 20ppg prosek, i mene dodeka go gledav mecot mi ostavi odlicen vpecatok.
A ja bi sakal i Jakimovski da uspee, i vo NBA da se probie, ima odlicen potencijal, samo da go ostvari.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Verojatno na Da Silva mislis, koj izdominira i bese najdobar na parketot, 27 poeni, 13 skoka, 2 blokadi, a i sezonava ima 20ppg prosek, i mene dodeka go gledav mecot mi ostavi odlicen vpecatok.
A ja bi sakal i Jakimovski da uspee, i vo NBA da se probie, ima odlicen potencijal, samo da go ostvari.
На Ziaire Williams мислам, freshman е, Да Силва беше одличен, но мислам дека не е NBA материјал.
Јакимовски треба многу да работи и да оди чекор по чекор, позитивно е тоа што уште од првата сезона, случајно или не е стартер. Не би размислувал уште од сега за NBA :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
На Ziaire Williams мислам, freshman е, Да Силва беше одличен, но мислам дека не е NBA материјал.
Јакимовски треба многу да работи и да оди чекор по чекор, позитивно е тоа што уште од првата сезона, случајно или не е стартер. Не би размислувал уште од сега за NBA :)
Каква НБА, да успее да направи кариера во Европа е огромен успех

Не дека не го бива, не го ни следам, само муабетот ми е да не му се прави притисок за било каква НБА, да има добра кариера во Евролига левел на екипи би било прдобро за мак кошарката

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
41.130

Познат составот што ќе игра против Италија.

Една 5ка - Бојан Крстевски
Една 4ка - Бојан Трајковски
На 2ка и 3ка ќе играат браќава Стојановски и овој Американецов
На 1 се надевам ќе игра Нено

Останативе ми се онака земени да попопнат место како Симиќ, Робев, Николов и Митревски.

Стојан Ѓуровски не знам до кога ќе игра во репрезентација.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305

Познат составот што ќе игра против Италија.

Една 5ка - Бојан Крстевски
Една 4ка - Бојан Трајковски
На 2ка и 3ка ќе играат браќава Стојановски и овој Американецов
На 1 се надевам ќе игра Нено

Останативе ми се онака земени да попопнат место како Симиќ, Робев, Николов и Митревски.

Стојан Ѓуровски не знам до кога ќе игра во репрезентација.
Мислам дека е добро што Симиќ добива шанса уште од 17-годишна возраст со сениори. Ако е толку добар како што сакаат да го претстават нашиве медиуми, дефинитивно треба да добива минутажа.

Ќе може да се гледа некаде натпреваров? Барем на стрим?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
41.130
Мислам дека е добро што Симиќ добива шанса уште од 17-годишна возраст со сениори. Ако е толку добар како што сакаат да го претстават нашиве медиуми, дефинитивно треба да добива минутажа.

Ќе може да се гледа некаде натпреваров? Барем на стрим?
Во право си дека треба да добива минутажа, мубаетот ми беше дека не можеме да се ослониме на него дека ќе има кој знае каков импакт во играта. Ќе игра Крстевски на 5ка, и овој ќе влага минута-две по четвртина додека одмори Бојан.

Исто би требало да биде и со останатите млади играчи, освен Нено кој очекувам да игра повеќе.

Најголема мистерија ми е Стојан Ѓуровски, дечкото не знае ни која позиција ја игра. За тројка е спор, за четворка е слаб физички.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Митревски е екстра играч,не се плаши да шутне и погоди шут за 3 во ниеден момент,во прва лига го имам гледано и во Балканска лига.Максимално си ја користи шансата што му се пружа што ТФТ немаат многу македонски играчи во состав па има ептен солидна минутажа ради правилото со 2 македонци на паркет нонстоп.Да не заборавиме дека го има потпишано еден од попознати агенти и скоро и да е договорен од следно лето да оди во Америка во НЦАА...Ме чуди Бакоч што го викнале у репка,али тоа е по МЗТ врска :D Треба да му се даде и на Митревски шанса квалификацииве,чисто да осети атмосфера и играње на едно повисоко ниво,сигурен сум дека тоа дете ќе ни биде еден од носителите на репрезентацијата заедно со син му на Симич.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
Mitrevski prehlani bese vtor strelec na evropskoto do 16 godini vo A divizija. A dobar e I paser. On bese najzasluzen sto ostanavme vo A divizija.
Na toa prvenstvo igrase I Simic.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.815
Симултанка мава.
Два пати не фаќаме чиста топка во одбрана и го казнуваат тоа. Вајли треба да намали со агресивноста, ако добие трета до полувреме, наебавме...

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.868
Поени од реакции
7.602
Во кој филм влегол Дамјан Стојановски со фризурава? :sramezliv:

Не сум ја гледал долго време репрезентацијата и неможам да верувам дека ликови како:Ѓуровски,Магдевски,Крстевски уште играат,до толку ли нема нови деца?

Ненад Димитријевиќ машина,сам игра!:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom