Кошаркарска репрезентација на Македонија

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Абе зошто нема пренос за мечевиве на гости што се играат. Значи само фудбал кога се игра се пренесува во живо ебате до толку нема никоја ТВ што е заинтересирана.
Јас како што знам само со Босна ќе има пренос. Англичаниве како што слушнав барале премногу пари, а и други циклуси не давале неатрактивни гостувања како кај Украина, Унгарија.

Информации прва рака а?Хахахах...
Следната утакмица ќе игра Бо или ?Сакам да видам како игра дечкото за нас...
Би требало да игра, ама сеуште не е сигурно.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Јас како што знам само со Босна ќе има пренос. Англичаниве како што слушнав барале премногу пари, а и други циклуси не давале неатрактивни гостувања како кај Украина, Унгарија.

Би требало да игра, ама сеуште не е сигурно.
Коментаторот на мечот против Унгарците рече дека само мечот против Британија на нивни терен нема да се пренесува, сите други ќе оделе во директен пренос.

Иначе селекторот најави дека Бо ќе биди најверојатно опцијата за плеј на местото на Грин (Grin :pos:)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Како бе неатрактивни противници Унгарија и Украина па се работи за квалификации. Кога играме фудбал со Естонија и со Ерменија (пример) сите се пред телевизор. Факт е дека мора да има пренос еве гледам мечов на Босна против Унгарија што го играат на гости се пренесува на ТВ.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.725
Ливерпул доаѓа еднаш, а на Македонија овој циклус има 4 утакмици по 200 денари 800 и нормално не сум будалетинка да одам сам и да дремам ко мисир, мора да дое некое другарче, роднина со мене. Значи за двајца да отидат на 4 утакмици е 1600 денари што за наш стандард е ипак многу. Да беше една утакмица не викам не, би било багатела. ;)
Па немора на сите утакмици да идеш....ке идеш на 2 на домашен терен и ете ти..може и една...колку да не биде празна салата...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.227
Поени од реакции
46.535
Koлку ме курчат значи некои фаци што цмиздрат за скапи карти а после кењаат нема публика нема ова нема она, мизерија ни била државава, срамота сме биле и слично.
200 денари ви се две ебани пива кои гарант на одморов у просек по 4-5 ги пиевте дневно ( зборам за кафиЌ, диско, паб, плажа, фудбал сеедно ) или што ги фрлате по кладилници секој ебан викенд од Август/Септеври до Мај ....

Не бидете пички, 200 денари ви се 4 ебани кутии цигари, зборам за Родео, помалце се од 2 кутии Малборо и тн и тн, да не набројувам. Ај да се работи за одбојка или нешто трето каде влезовите знаат да бидат и бесплатни, па да кењате, се работи за репрезентација која учествуваше на последното кошаркарско ЕП и се работи за репрезентација која и те како има изгледни шанси повторно да учествува на едно вакво натпреварување, на крај краева 9ти се во Европа од последниот собир.

Не кењајте дека ви се скапи картите, кажете пички сме, патиме од балкански менталитет и троламе по форуми, хорор сте за очи, не ви смета што пиво кое по набавна цена е 30 денари го локате X5 за 150 денари а после го серете, мочате и повраќате, а ви смета што карта за кошаркарски меч е 200 денари, еј, 200 ебани денари, Аца Лукас е поскап ебате позерските амеби, до посер сте досадни.

п.с. Засрамете се !

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
A зошто збориш во множина друже ?!
Јас ете не сум од тие што пијат, пушат родео или се коцкаат во кладилница.

Не ти чинеше постот, но ајде тоа е твое мислење ;)

И може некој сака да оди на четирите утакмици на домашен терен, а не само на една утакмица ;) ... и тогаш не се 200денари туку 800, а и ако одиш плус со уште некој од фамилијата тешко дека ќе се 800денари.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.227
Поени од реакции
46.535
Пак ке повторам, 200 денари се таман за репрезентација која има супер шанса за континуитет од настапи на големи натпреварувања. Ја сум убеден дека 80 до 90 % од оние кои тролаа 200 денари знаат да фрлат на најголема глупост, частење на пички и слично а проблем им се кога истите треба да ги дадат за 12 души што оставаат срце на терен за земјава да ја претстават во најдобро светло на европската кошаркарска цена.

Мизерно и смешно е ова, апсурдно е, али кога сме во прашање ние ко народ и воопшто не ме изненадува, затоа и сме тоа што сме, брука.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Koлку ме курчат значи некои фаци што цмиздрат за скапи карти а после кењаат нема публика нема ова нема она, мизерија ни била државава, срамота сме биле и слично.
200 денари ви се две ебани пива кои гарант на одморов у просек по 4-5 ги пиевте дневно ( зборам за кафиЌ, диско, паб, плажа, фудбал сеедно ) или што ги фрлате по кладилници секој ебан викенд од Август/Септеври до Мај ....

Не бидете пички, 200 денари ви се 4 ебани кутии цигари, зборам за Родео, помалце се од 2 кутии Малборо и тн и тн, да не набројувам. Ај да се работи за одбојка или нешто трето каде влезовите знаат да бидат и бесплатни, па да кењате, се работи за репрезентација која учествуваше на последното кошаркарско ЕП и се работи за репрезентација која и те како има изгледни шанси повторно да учествува на едно вакво натпреварување, на крај краева 9ти се во Европа од последниот собир.

Не кењајте дека ви се скапи картите, кажете пички сме, патиме од балкански менталитет и троламе по форуми, хорор сте за очи, не ви смета што пиво кое по набавна цена е 30 денари го локате X5 за 150 денари а после го серете, мочате и повраќате, а ви смета што карта за кошаркарски меч е 200 денари, еј, 200 ебани денари, Аца Лукас е поскап ебате позерските амеби, до посер сте досадни.

п.с. Засрамете се !
Нема со да кажам браво..
Respect

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Многумина излгеда заборавија на успехот да се биде 9ти во Европа а пред 3 години бевме во Б дивизија. Е сега желбите растат и дури многумина се сигурни дека ќе продолжиме на ЕП без поголеми проблеми. За да се има силна репрезентација неоспорен факт е дека мора да се располага со ПАРИ и тоа добри пари. Колку пати се споредувала Словенија со Македонија и сите се чуделе како тоа можат и 4ти на бидат на ЕвроБаскет или да учествуваат на две светски во фудбал. Ама парите си го прават своето. Можда дојде време кога картите ќе станат и те како луксуз делумно поради реалноста федерацијата да има многу поголем буџет од минатото.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
И Словенија била 4-та на Евробаскетот поради цените на билетите :pos: Да, 4-та е, ама не поради цената на билетите, туку оти инвестираат на прави места. Нашата младинска селекција веќе четири години не е дел од А-дивизијата па сега види ти кај одат тие пари од билети. Инаку цената на билетот воопшто не е скапа, ако ја гледаш како поединечен билет, но за жал некои не можат да одат на сите натпревари :)
A 9-тото место колку и убаво да звучи, за таа селекција што ја имавме тогаш ми звучи како неуспех. Прокоцкавме предност од околу 20 поени против Хрватска, предност која веројатно ќе не однесеше на СП

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И Словенија била 4-та на Евробаскетот поради цените на билетите :pos: Да, 4-та е, ама не поради цената на билетите, туку оти инвестираат на прави места. Нашата младинска селекција веќе четири години не е дел од А-дивизијата па сега види ти кај одат тие пари од билети. Инаку цената на билетот воопшто не е скапа, ако ја гледаш како поединечен билет, но за жал некои не можат да одат на сите натпревари :)
A 9-тото место колку и убаво да звучи, за таа селекција што ја имавме тогаш ми звучи како неуспех. Прокоцкавме предност од околу 20 поени против Хрватска, предност која веројатно ќе не однесеше на СП
Ако не си знаел до сега, еве да ти кажам постои копче "Цитирај" ако веќе му се обраќаш на негого.
Второ да цената на билетите е многу важна бидејќи во квалификациите федерацијата заработува само од билети. Споредбата со Словенија беше во однос на првиот дел од мојот коментар дека се потребни средства во федерацијата за успех а не само квалитет, нормално дека паричните средства само од билети не се доволни за успех на една репрезентација.
И на крај да ние како народ секогаш плукаме и плачеме и по цена на карти и по успеси на репрезентација и никогаш не сме задоволни од тоа што е постигнато.

M

mercenary

Гостин
Дали ќе има пренос во GBR за да гледаме на стрим? Или ќе мораме да се задоволиме со она од FIBA?

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Инаку во недела се игра во 16:00 и лично очекувам победа пред се доколку до израз дојде Бо ќе биде многу полесно да се триумфира со оглед на тоа што Грин не постигна поени на претходниве мечеви.
Мислам дека се игра од 17.00 по наше време, и имаме големи шанси да ги победиме Британците, мислам дека разликата ќе ја направи Бо.:)

M

mercenary

Гостин
Да,16:00 нивно време,17:00 наше време.Коефициентите се 1.45 за победа на GBR и 2.80 за победа на Македонија.(според betclic)
Но ако тепаме,нема да се изненадам.Премногу не потцениле со коефициентиве,280 ејјј.GBR не се некоја велесила во Кошарка.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Навистина не потцениле, добар е коефициентот за в кладилница :) осеќам дека ќе победиме.:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Kajgana Shop

На врв Bottom