Незнам јас, јас од пред 15 дена гледам кошарка, исто не знам ни Ламоника кој е, не ги знам правилата, незнам зашто свират судиите кога некој ке направи 3-4 чекора со топка без да тапка, јас впрочем гледам најмалку кошарка од сите вас тука.
Ај сега сериозно? Знаеше кој е Ламоника? Жими стапов знаеше, немој да се правите дека сте иделе, ви кажав кога Полотрејд играше со Работнички во финале, имаше 300 посетеност од кои 300 50 беа навивачи на Работнички, така да немој да ми кажуваш знам колку време се гледа кошарка во Струмица и тие што ја гледаат не се повеќе од 300-400 луѓе, за разлика од Скопје каде во мзт има 400-500 на секоја утакмица (не зборувам на дерби) Работнички има редовни 200, Вардар има 100-150, Соколи има 100тина, тоа се многу многу повеке љубители на кошарката, пред се, од колку што Струмица може да понуди.
А за информираноста и упатеноста, немој да ми кажуваш, сум седел и тука во Скопје (убаво рече Струмикс) дека многу повеке се прати кошарка ама и тука 1/3 од луѓето се кошаркарски образовани, а не пак таму, што пратите многу помалку од нас. Има исклучоци, не викам не, ама центарот на кошарката, колку и да не ви одговара, е во Скопје