Кошаркарска репрезентација на Македонија

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.688
Поени од реакции
48.885
Бев на утакмицат ме опна дамла од вруќина вентилација никава.Али тоа не е битно најважно е да видат оние скотовине од КФМ во која сала на репрезентацијата и иде најдобро, нека сватат дека со тоа што ја преместија репрезентацијата во Градски Парк највеќе заебаа.Играчите вака
Врба-класика,Илиевски-може подобро се гледа дека не игра со срце,Ристе Сељакот добар-солоден-лаком,Самарџиски-УУУУаааааууу ЗВЕР људождер луѓе мои на последниве 2 утакмици се пукна од лепење.Американецот не знам како играл ама ме израдува кога го видов на интонирање како се мачи да ја пее химната..Сега преломен момент Тасовски Димче???Нека иде у пичку матер и он и тренерот што не го вади од игра само затоа што се клубски другари(Ајдуци немој да се буните така е)не погоди ниедна тројка а шутна триста ако се тера вака може наскоро да се добие новиот Јорданчо-Арсич.
Конечен момент браќа A STAR IS BORN!!! нека иде Врба во пензија со мирна душа има замена повеќе од достојна Jане е лууууд
За навивањето за разлика од ситевас немам некоие пофални зборови дали поради тоа што нема добри навивачки песни за репрезентациите или пак старите добри новите генерации не ги знаат не знам....во таа сала сум видел и подобро навивање за репрезентација,Друг момент што не чинеше беше ''мешањто на баби и жаби''-(некој ова ке го разбере а тој што нема не било наменето за него)

Се на се убава кошаркарска вечер дај господе да имаме уште безброј вакви.....

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Јане да влезе....Јане да влезееее але а Јане да влезеmacedonia

БРАВО!45 поени ги срушивме Естонците незнаеа дека ги чека пекол како овој изгледа..
Атмосферата беше топ !...се беше топ 17 тројки,тројката на Јане во последна секунда,цепелинот за Антич,8 те банани на Самарџиски итн беа моменти во кој во салата настануваше лудница!jejeje..имаше околу 2000 гледачи од кој тројца естонциhohoho
Што се однесува за играта на нашата репрезентација можам да кажам дека вчера се испуцаа многу добро...како и секогаш ние се будиме во второ полувреме и го газиме противникот како во дуелот со Шведска но овде иако имавме 15 разлика на полувреме сепак ја зголемивме на цели 45:vozbud:..
Од бананите на Самарџиски почна се,а потоа и двете невидени тројки на Врба една по друга,Гечевски се надоврза со уште две,Тасовски со уште една и тука негде беше полувремето....
Во второто полувреме тотална доминација во секој сегмент на нашата репрезентација....
Скоро во секој напад се даваше тројка...дали Врба,Мачка(Димитровски),Гечевски,Илиевски,Ристе Стефанов и се РАЗБИРА ЈАНЕ ПЕТРОВСКИ(кој со неговите минути поминати на паркетот и дебито за репрезентацијата направи делириум во салата!:vozbud:):vozbud:
Потоа под кошот доминираше Самарџиски со 10-12 скока(може и више),потоа Мајк Вилкинсон Гечевски и Перо помагаа исто така под кошевите...
За изградени акции имавме се разбира од кога влезе Јане се убрза уште повеќе играта и стана поатрактивна:)

Перо Антич на почетокот забележав дека не му се игра дури се изнревирав затоа што е таков како да е на тренинг па и на тренинг не треба да биде таков:)...ама тоа е што бидна бидна....АЈДЕ СЕГА ВО ШВЕДСКА!
БРАВО ЈАНЕ,БРАВО ВРБА,БРАВО АНТИЧ,БРАВО ГЕЧЕВСКИ...УРА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈААА!!!!jeee

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Дечки све е ова супер ама морам да ви забележам една работа.Доста го величате Јане( рака на срце одличен талент), ама тој не ги направи 20 разлика....тоа го направија Врба, Влатко,Тасовски,Гечевски.....доста веќе ги девалвирате останатите играчи..срамота е во еден ваков момент да се зазема страна.Сите тие играат за Македонија и не е битно од кој клуб се.Па да не беше Врба немаше кој да ја повлече целата игра..немојте така да зборите за човекот кој што дал најмногу за оваа репрезентација, човекот кој што ја игра кошарката од срце, кој што давал 100% и во МЗТ и во Работнички.Тасовски беше еден од пресудните луѓе во кфалификациите, се уште не е влезен во ритам.Ристе Стефанов сам ја победи Шведска...ако се точни изјавите што ги кажувате, што рекол Јане, тогаш е тоа лошо..може ќе биде голем играч( дај боже), ама никогаш нема да биде голем човек со вакви изјави.А Врбица од секогаш бил и едното и другото
Сватете го ова добронамерно,ама мислам дека сте премногу самобендисани со МЗТ и ФА....знам дека немате титула и тоа боли ама оставетото го клупското и дај да се сплотиме сите за репрезентацијата и да навиваме од срце без разлика дали е Јане, Врба,Гечевски и останатите...

Јас лично немам ништо против ниеден играч и не ги гледам од кој клуб се, во моментов е само една работа битна..да играат како што треба и да победуваат...само тоа е важно.Мора да се заборави во вакви моменти антагонизмот што постои меѓу клубовите и да се сплотиме сите заедно.Ова е болка што ја имаме во сите спортови.Кога игра репрезентација навиваме за сите играчи без разлика од кој клуб се...
Со сите коментари дека Јане бил најдобар се девалвира максимално учинокот на сите останати играчи.

Знам дека сега сите ќе ми се нафрлите и ќе ме напаѓате, меѓутоа ова е само добронамерен коментар...

п.с. За да не бидам погрешно разбран...Јане е бисер на Македонската кошарка..во вистински раце може да стане дијамант.........

Уште еднаш честитки за одличната партија на сите кошаркари.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Дечки све е ова супер ама морам да ви забележам една работа.Доста го величате Јане( рака на срце одличен талент), ама тој не ги направи 20 разлика....тоа го направија Врба, Влатко,Тасовски,Гечевски.....доста веќе ги девалвирате останатите играчи..срамота е во еден ваков момент да се зазема страна.Сите тие играат за Македонија и не е битно од кој клуб се.Па да не беше Врба немаше кој да ја повлече целата игра..немојте така да зборите за човекот кој што дал најмногу за оваа репрезентација, човекот кој што ја игра кошарката од срце, кој што давал 100% и во МЗТ и во Работнички.Тасовски беше еден од пресудните луѓе во кфалификациите, се уште не е влезен во ритам.Ристе Стефанов сам ја победи Шведска...ако се точни изјавите што ги кажувате, што рекол Јане, тогаш е тоа лошо..може ќе биде голем играч( дај боже), ама никогаш нема да биде голем човек со вакви изјави.А Врбица од секогаш бил и едното и другото
Сватете го ова добронамерно,ама мислам дека сте премногу самобендисани со МЗТ и ФА....знам дека немате титула и тоа боли ама оставетото го клупското и дај да се сплотиме сите за репрезентацијата и да навиваме од срце без разлика дали е Јане, Врба,Гечевски и останатите...

Јас лично немам ништо против ниеден играч и не ги гледам од кој клуб се, во моментов е само една работа битна..да играат како што треба и да победуваат...само тоа е важно.Мора да се заборави во вакви моменти антагонизмот што постои меѓу клубовите и да се сплотиме сите заедно.Ова е болка што ја имаме во сите спортови.Кога игра репрезентација навиваме за сите играчи без разлика од кој клуб се...
Со сите коментари дека Јане бил најдобар се девалвира максимално учинокот на сите останати играчи.

Знам дека сега сите ќе ми се нафрлите и ќе ме напаѓате, меѓутоа ова е само добронамерен коментар...

п.с. За да не бидам погрешно разбран...Јане е бисер на Македонската кошарка..во вистински раце може да стане дијамант.........

Уште еднаш честитки за одличната партија на сите кошаркари.
Се е тоа точно но едно не е Тасовски дефинитивно не ја направи разлика затоа што тој е невидено дрво ! Јане е злато за него тоа ке ти кажам..зошто?Па затоа што Тасовски нема срце да игра за репрезентација вчера 5 тројки промаши 2 даде така да Тасовски не ја направи разликата:wink:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Се е тоа точно но едно не е Тасовски дефинитивно не ја направи разлика затоа што тој е невидено дрво ! Јане е злато за него тоа ке ти кажам..зошто?Па затоа што Тасовски нема срце да игра за репрезентација вчера 5 тројки промаши 2 даде така да Тасовски не ја направи разликата:wink:
Види ,не е битно кој ја направи разликата...битно е дека победивме и дека сите играа со срце...вчера му беше денот на јане, следната на некој друг..битно во целата работа е да победуваме, тоа е најбитно , а не да се докажува кој е поголем кој помал македонец

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
А ти ги пратеше квалификациите со Грузија, Финска и Луксембург? Заедно со Гечевски, Стак, и Врба он беше еден од клучните играчи што излеговме од Б Дивизија.

Немојте да вреѓате играчи само зашто не навивате за неговиот клуб.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
А ти ги пратеше квалификациите со Грузија, Финска и Луксембург? Заедно со Гечевски, Стак, и Врба он беше еден од клучните играчи што излеговме од Б Дивизија.

:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:....... тоа е нашиот проблем...ако не игра за нашиот клуб тогаш не го бива...тоа е жално и бедно....

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
За овој триумф сите се заслужни...Само нека продолжат така и понатаму!!!А бе кошарка е тимска игра..нема некој дал повеќе некој помалку..Дај уживајте во успехот!!!!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11

Никој никого не вреѓа се сеќавам и кога сам ја тепаше Португалија во градски парк :)...сепак нели се збореше за вчерашната утакмица затоа и така пишав:wink:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Одлично издание покажавме кој е кој...се надевам на пласман во Шпанија :eek:lee:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
@ Итар Пејо - Јас навивам за Мзт Скопје 15 години наназад, значи како помал и тренинзи на сум пропуштал, се знам скоро со секој што поминал во Мзт, јас се соживувам со Мзт (а верувам и оние други 300-400 како мене)
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:....... тоа е нашиот проблем...ако не игра за нашиот клуб тогаш не го бива...тоа е жално и бедно....
ова очигледно е наменето на мене. Епа ај јас сега да се распишам, да видиме дали после ова, ке го смениш ти мислењето.

Прво, од каде ти го знаеш Врбица Стефанов каков човек е и дека бил голем човек, голем играч и човек со големо срце. Да почнам да ти оспорам триве работи. 1996 Врбица Стефанов не тренира го боли кичмата и вика ако не одам во Србија на терапија нема да играм за Мзт на Еврокуп утакмиците (значи се заканува, особина голмеите луѓе и луѓето кои играат со срце ја немаат) Мзт му плака пат и терапија во вредност од 5000 марки за да биде спремен да игра за Мзт против Порто во реваншот каде требаше да браниме 5 разлика. Врбица се врака од терапија и на ден пред утакмицата вика јас неможам да одам сеуште сум повреден. Мзт без Врбица игра во вторник и губи од ПОрто 6 разлика (за еден кош не помина) а Врбица Стефанов во средата игра пријателска утакмица за селекција на Скопје дава 40 коша и имаше три куцања од кое еден цепелин што мислам дека за човек со повредена кичма е премногу.

Случка број два. 1999 Финале против Работнички 2:2, во Парк последна кој победи станува шампион, Стефанов Врбица изигра сезона како што не се памти во Мкд, по 30 поени просек, мислам дека така никој нема играно во нашава лига. на минута до крај, два пати фаулиран, 4 слободни, сите ги промашува со што им дава шанса на Работнички, Работнички успева да осигура продолженија, а во продолженијата Врбица беше забележан како прави намерна лична грешка. Заврши сезоната и од следната истиот то Врбица Стефанов, човекот со големо срце и големиот човек, преминува во најлутиот ривал на Мзт Скопје (тимот кој го зема од кавадарци и му даваше леб цели 10 години претходно), Работнички и притоа земал 20000 марки за да го продаде финалето. Лојалност, особина на големите луѓе Врбица ја нема

ГОлем играч, е тука исто можам да спорам, Врбица е ОДЛИЧЕН играч, многу добар играч, ама голем играч никогаш не бил. Можеш да се распрашаш кај кошаркарски експерти и ке ти кажат сите. Врбица Стефанов ако е тесно, во четврта четвртина се губи, само ја пренесува топката и не ни шутира. Види му статистика од Каршијака, АЕК и Монтепаски, мада тешко може да се најде, Врбица на тесни утакмици во Сиена не ни играше, стално го седнуваа на клупа кога се решаваше.

И последното прашање, ова за Мзт ке ми го оспоруваш дека сум навивач на Мзт, знам, ама како ке го коментираш потегот на ГОЛЕМИОТ ЧОВЕК кога пред почетокот на сезоната ја напушти Ѕвезда и го остави тренерот без време за нов плеј? Демек од приватни причини и немал да игра воопшто и хоп после 2 недели во Олипмиакос?

Никој не рече дека Врбица не изигра најдобро, ниту за Гечевски, Стефанов (језда малку себичеше), Мачка, Самарџиски, Вилкинсон, сите изиграа одлично (значи не значи дека ако не играат за мзт, не играле добро!!! и стално сум реален, а само да си свесен колку ги мрзам двата Стефанови а и Гечевски не го сакам многу многу), само Јане беше ѕвездата затоа што ова му беше деби, најмлад е таму и пружи солидна партија иако водевме 30 разлика. А чим Арсиќ го земал на прес конференција, значи и тој е свесен дека медиумски Јане Петровски ке биде најинтересен, зашто другите изиграа во рамките на очекувањата за нив (освен Тасов и Илиевски кои константно потфрлаат, иако кај Тасов имаше огромна желба за поббеда), а Јане никој не очекуваше да има вакво деби.

И зашто нема он да биде голем човек? Јас ти гарантирам дека уште сега е поголем од Илиевски и Врбица (зборам за човечки особини, а не за кошаркарски)

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
@ Итар Пејо - Јас навивам за Мзт Скопје 15 години наназад, значи како помал и тренинзи на сум пропуштал, се знам скоро со секој што поминал во Мзт, јас се соживувам со Мзт (а верувам и оние други 300-400 како мене)

ова очигледно е наменето на мене. Епа ај јас сега да се распишам, да видиме дали после ова, ке го смениш ти мислењето.

Прво, од каде ти го знаеш Врбица Стефанов каков човек е и дека бил голем човек, голем играч и човек со големо срце. Да почнам да ти оспорам триве работи. 1996 Врбица Стефанов не тренира го боли кичмата и вика ако не одам во Србија на терапија нема да играм за Мзт на Еврокуп утакмиците (значи се заканува, особина голмеите луѓе и луѓето кои играат со срце ја немаат) Мзт му плака пат и терапија во вредност од 5000 марки за да биде спремен да игра за Мзт против Порто во реваншот каде требаше да браниме 5 разлика. Врбица се врака од терапија и на ден пред утакмицата вика јас неможам да одам сеуште сум повреден. Мзт без Врбица игра во вторник и губи од ПОрто 6 разлика (за еден кош не помина) а Врбица Стефанов во средата игра пријателска утакмица за селекција на Скопје дава 40 коша и имаше три куцања од кое еден цепелин што мислам дека за човек со повредена кичма е премногу.

Случка број два. 1999 Финале против Работнички 2:2, во Парк последна кој победи станува шампион, Стефанов Врбица изигра сезона како што не се памти во Мкд, по 30 поени просек, мислам дека така никој нема играно во нашава лига. на минута до крај, два пати фаулиран, 4 слободни, сите ги промашува со што им дава шанса на Работнички, Работнички успева да осигура продолженија, а во продолженијата Врбица беше забележан како прави намерна лична грешка. Заврши сезоната и од следната истиот то Врбица Стефанов, човекот со големо срце и големиот човек, преминува во најлутиот ривал на Мзт Скопје (тимот кој го зема од кавадарци и му даваше леб цели 10 години претходно), Работнички и притоа земал 20000 марки за да го продаде финалето. Лојалност, особина на големите луѓе Врбица ја нема

ГОлем играч, е тука исто можам да спорам, Врбица е ОДЛИЧЕН играч, многу добар играч, ама голем играч никогаш не бил. Можеш да се распрашаш кај кошаркарски експерти и ке ти кажат сите. Врбица Стефанов ако е тесно, во четврта четвртина се губи, само ја пренесува топката и не ни шутира. Види му статистика од Каршијака, АЕК и Монтепаски, мада тешко може да се најде, Врбица на тесни утакмици во Сиена не ни играше, стално го седнуваа на клупа кога се решаваше.

И последното прашање, ова за Мзт ке ми го оспоруваш дека сум навивач на Мзт, знам, ама како ке го коментираш потегот на ГОЛЕМИОТ ЧОВЕК кога пред почетокот на сезоната ја напушти Ѕвезда и го остави тренерот без време за нов плеј? Демек од приватни причини и немал да игра воопшто и хоп после 2 недели во Олипмиакос?

Никој не рече дека Врбица не изигра најдобро, ниту за Гечевски, Стефанов (језда малку себичеше), Мачка, Самарџиски, Вилкинсон, сите изиграа одлично (значи не значи дека ако не играат за мзт, не играле добро!!! и стално сум реален, а само да си свесен колку ги мрзам двата Стефанови а и Гечевски не го сакам многу многу), само Јане беше ѕвездата затоа што ова му беше деби, најмлад е таму и пружи солидна партија иако водевме 30 разлика. А чим Арсиќ го земал на прес конференција, значи и тој е свесен дека медиумски Јане Петровски ке биде најинтересен, зашто другите изиграа во рамките на очекувањата за нив (освен Тасов и Илиевски кои константно потфрлаат, иако кај Тасов имаше огромна желба за поббеда), а Јане никој не очекуваше да има вакво деби.

И зашто нема он да биде голем човек? Јас ти гарантирам дека уште сега е поголем од Илиевски и Врбица (зборам за човечки особини, а не за кошаркарски)
види не сакам да влагам во полемика со никого.никој не може да каже дали ова твоето е вистина или не.не спорам зашто не знам...затоа реков да не бидам погрешно разбран.овде се збори за репрезентација и крај...збориме како колектив а не како поединци...не збориме кој колку дал за некој клуб...збориме за репрезентација.Мислам дека Врба дал доста за неа , и не само он него доста играчи дале.
пак ќе кажам ...не омаловажувам никого од тие 12 дечки што играа вчера и што ќе играат...не ме интересира за кој клуб играат...битно е Македонија како репрезентација да победува

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Gi zgazivme Estoncite spored mene sigurni sme za u Spanija a dali znae nekoj koga ja igrame slednata utakmica ? ? ?

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Gi zgazivme Estoncite spored mene sigurni sme za u Spanija a dali znae nekoj koga ja igrame slednata utakmica ? ? ?
Хаха..далеку е Шпанија уште ама стигнуваме полека..наредна утакмица што мораме да тепаме е против Шведска на нивни терен у сабота! Ако тепаме ќе има уште еден турнир у Менорка каде што ќе се одреди која репрезентација ќе го пополни последното место на Европското првенство у Шпанија.

F

fantomX

Гостин
Следна утакмица е во сабота со Шведска на гости, од 19:30, мислам ама не сум 100% сигурен. Денес заминале кошаркарите за Шведска.

Kajgana Shop

На врв Bottom