Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
А иначе да се решеше спорот за името и МКД да беше членка на НАТО,сега сите ќе се сликаа,ама тоа е лажниот патриотизам на Груевски ќе ја распарчи МКД, јас ова го велев уште пред 4 години кога МКД не успеа да влезе во НАТО..
Кажи Македонија,не е толку страшно..Знам дека боли,ама ај пробај.. <

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
А иначе да се решеше спорот за името и МКД да беше членка на НАТО,сега сите ќе се сликаа,ама тоа е лажниот патриотизам на Груевски ќе ја распарчи МКД, јас ова го велев уште пред 4 години кога МКД не успеа да влезе во НАТО..
Слушај Кољо не го заплашувај народот во твоја корист

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Само останува која е друга држава во која ќе влеземе или ќе не "присвојат" (n)
ни до ден-денес ја немаме таа слобода за која нашите револуционери се бореле за нашата иднина !

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Тој нека го лиже анусот на американците додека им го даваат, зошто после тешко дека ќе најдат спас.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
хахахха .... албанци има во администрација/полиција/војска и во останати сегменти ... не се правете филм ... донекаде Данај е во право за немири .... но овојпат како и секогаш ќе си останеме жртви ...
Албанците ќе ги предизвикаат немирите...и после па ние ќе го јадеме зашо сме се бранеле...и ќе испадне демек рамковен не сме почитувале и сме потиснувале малцинство -.- а у албанија нашиве не смеат да прднат без нивна дозвола!

Тој нека го лиже анусот на американците додека им го даваат, зошто после тешко дека ќе најдат спас.
неаме ние муда да ги нападнеме бе...

АХХХ ТИТООООО!!!! КАЈ СИ СЕГА!?!?!?!

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Со што ке им го спржис газот а? Шо пола војска е со нив пола полиција е нивна , па тие како прво ке ги свртат нишаните на нас ...
Се е изгубено однапред и сега е џабе нема назат
Кај е пола војска нивна бе дечко не збори глупости..20% дали се нивни....и плус нивните што се на повисоки позиции немаат многу големо влијание нашите се логистички распоредени само ради тоа.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Албанците ќе ги предизвикаат немирите...и после па ние ќе го јадеме зашо сме се бранеле...и ќе испадне демек рамковен не сме почитувале и сме потиснувале малцинство -.- а у албанија нашиве не смеат да прднат без нивна дозвола!
Ј'бига , каша попара сме ( станавме ) .... Шта реци , освен Dardan-ia да не посоветува малку за мир и толеранција и да ги отфрли небулозите од овој горе спомнатиот Данај и да ни го даде лекот за меѓуетнички односи или пак поделба ....

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Кај е пола војска нивна бе дечко не збори глупости..20% дали се нивни....и плус нивните што се на повисоки позиции немаат многу големо влијание нашите се логистички распоредени само ради тоа.
Така нека биде јас незнам се вие знаете , да нашите се логистика точно а нивните се во гардата во ВПО , секаде ги има.....

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Што ќур ќе ти е нато и еу.Сакаш уште поголеми давачки да плаќаш.До вчера не ебеше белград,а ако влезеш во еу и нато ќе не ебе цела европа и пола свет.Тоа ли го сакаш

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Реалниот денес го имаше во Солун како го палеше знамето на ЕУ.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Што ќур ќе ти е нато и еу.Сакаш уште поголеми давачки да плаќаш.До вчера не ебеше белград,а ако влезеш во еу и нато ќе не ебе цела европа и пола свет.Тоа ли го сакаш
Гониго у П.М . гледаш дека не живее он тука , дирекно се јавува од света гора и се преставува лажно а уствари е познатиот новинар Кољо Дијамантис.:)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ј'бига , каша попара сме ( станавме ) .... Шта реци , освен Dardan-ia да не посоветува малку за мир и толеранција и да ги отфрли небулозите од овој горе спомнатиот Данај и да ни го даде лекот за меѓуетнички односи или пак поделба ....
Пошто ме имаш побарано :

Данај има речено се и сешто досега , пред некој ден рече Улцин да биде слободен град , односно како слободна зона помеѓу Албанија и Црна Гора , пошто кога и бил даден на Црна Гора во времето на Берлинскиот конгрес , договорот бил 100 години да биде како под црногорска концесија. И дека тој период поминал.

Јас не можам да ја сватам поделбата на Македонија , ако биде поделба , тоа треба да биде преку договор , односно после поделбата треба да живееме пак како соседи , кои ќе ги поврзуваат меѓународни инфраструктурни коридори ( авто патишта , железнички , енергетски )

Од друга страна ако живееш заедно , треба да се слават заедничките празници , и не треба да се исфиркуваат пеачите кои пеат во другиот официјален јазик.

Нити јас славев 8ми септември , нити ти аплаудираше на Аделина и на групата Шкупи.

Значи треба уште да се направи.

Македонија не личи на ништо , ни на едноетничка , ни федерација ни поделена.

Турли тава.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Со што ке им го спржис газот а? Шо пола војска е со нив пола полиција е нивна , па тие како прво ке ги свртат нишаните на нас ...
Се е изгубено однапред и сега е џабе нема назат
Како прво главниот кодошки центар на УСА е кај нас што значи дека ќе добиеме подршка од УСА.Генералите на АРМ се Македонци кој ќе добиваат наредби од претседателот. Тој што ќе дезертира ќе биде стрелан :)
Не е ништо изгубено.
Целата поента е што голем дел од албанците се исцивилизирани и сакаат да живеат во мир.Но има еден дел кој преку екстремизам сака да има политичка или лична корист.Дел од нив би требало да ги среди службата за контра разознавање ама нив некако тешко им оди.Најверојатно ги мрзи...буџетари :):):):)
Но кога би настаноало конфликт,ќе нема многу гориво за да биде жесток и да трае долго.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Пошто ме имаш побарано :

Данај има речено се и сешто досега , пред некој ден рече Улцин да биде слободен град , односно како слободна зона помеѓу Албанија и Црна Гора , пошто кога и бил даден на Црна Гора во времето на Берлинскиот конгрес , договорот бил 100 години да биде како под црногорска концесија. И дека тој период поминал.

Јас не можам да ја сватам поделбата на Македонија , ако биде поделба , тоа треба да биде преку договор , односно после поделбата треба да живееме пак како соседи , кои ќе ги поврзуваат меѓународни инфраструктурни коридори ( авто патишта , железнички , енергетски )

Од друга страна ако живееш заедно , треба да се слават заедничките празници , и не треба да се исфиркуваат пеачите кои пеат во другиот официјален јазик.

Нити јас славев 8ми септември , нити ти аплаудираше на Аделина и на групата Шкупи.

Турли тава.
Која Аделина?Исмаили,Таири,Бериша
Relax pak

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Пошто ме имаш побарано :

Турли тава.
Јас ниту сум бил на прослава - ниту сум исвиркал некој ( албанец/неалбанец ) - сеедно ...:icon_lol:
да бе само источна македонија и ќе се поврзуемо :pos:
реално народот ќе биде разочаран па ќе биде крајот. ... надежта последна умира .... шта реци

Kajgana Shop

На врв Bottom