Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Им било пишано Голема Албанија. Американците им ветиле дека ќе има, и тоа е тоа.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Како прво главниот кодошки центар на УСА е кај нас што значи дека ќе добиеме подршка од УСА.Генералите на АРМ се Македонци кој ќе добиваат наредби од претседателот. Тој што ќе дезертира ќе биде стрелан :)
Не е ништо изгубено.
Целата поента е што голем дел од албанците се исцивилизирани и сакаат да живеат во мир.Но има еден дел кој преку екстремизам сака да има политичка или лична корист.Дел од нив би требало да ги среди службата за контра разознавање ама нив некако тешко им оди.Најверојатно ги мрзи...буџетари :):):):)
Но кога би настаноало конфликт,ќе нема многу гориво за да биде жесток и да трае долго.
Ги има мал милон секаде се инфилтрирани а да незборам да сакаат утре можат да го држат Скопје со месеци под опсада

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Им било пишано Голема Албанија. Американците им ветиле дека ќе има, и тоа е тоа.
Да не го заборавиме и политичка порака за време на натпревар во Косово ... знаеш онаа 2012 = крај на Македонија .....
--- надополнето: 9 септември 2012 во 22:03 ---
На која карта
На италијанска фашистичка земја !

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ги има мал милон секаде се инфилтрирани а да незборам да сакаат утре можат да го држат Скопје со месеци под опсада
Седи бе,не е Кондово и сдсм на власт

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Е сега ме пресмеа....ти очигледно не живееш во Македонија а и појма немаш за војската и стратегиската позиција на Македонија така да пиши за тоа што го знаеш.

На кој начин терористи ќе го држат Скопје под опсада против војска со тешко наоружање не ми е јасно

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Уф седи бе , која среќа ја имавме ние кумановци ( албанци/неалбанци ) , замисли во град да ти гранатираат и да ти пукаат во куќа .....

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Пошто ме имаш побарано :

Данај има речено се и сешто досега , пред некој ден рече Улцин да биде слободен град , односно како слободна зона помеѓу Албанија и Црна Гора , пошто кога и бил даден на Црна Гора во времето на Берлинскиот конгрес , договорот бил 100 години да биде како под црногорска концесија. И дека тој период поминал.

Јас не можам да ја сватам поделбата на Македонија , ако биде поделба , тоа треба да биде преку договор , односно после поделбата треба да живееме пак како соседи , кои ќе ги поврзуваат меѓународни инфраструктурни коридори ( авто патишта , железнички , енергетски )

Од друга страна ако живееш заедно , треба да се слават заедничките празници , и не треба да се исфиркуваат пеачите кои пеат во другиот официјален јазик.

Нити јас славев 8ми септември , нити ти аплаудираше на Аделина и на групата Шкупи.

Значи треба уште да се направи.

Македонија не личи на ништо , ни на едноетничка , ни федерација ни поделена.

Турли тава.
Одсекогаш си знаел да ме оставиш без коментар...

да Македонија беше поделена со договор со времетраење од 100 години (букурешки мировен договор 1913)...после истекувањето на договоров МАКЕДОНИЈА треба да си ги врати своите делови...затоа скокаат и грција и албанија...грција сака да го смениме името за тие да се преименуваат во република македонија и по завршувањето на договорот нив да им припаднат сите делови на македонија...и вардарска и пиринска (егејска веќе ја имаат)...а албанците сакаат да им предадеме цела западна македонија и да ја форимираат т.н. Голема Албанија бидејќи само така нема да може да им го одземеме делот шо им припадна со букурешки ;)

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Да беше признаена Македонија во 1941 година , овие срањава немаше да се случуваат , едноставно ќе бевме понапредни .... ј'бига , среќа во несреќа !

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па веќе цела западна македонија е со браќава. Се чека на Скопје. Скопје им е проблемот. Ќе го населат и ете ти поделба. Ѓорче пола е со нив, од другава страна исто така. И идат лека полека кон внатрешноста. Ќе вршат притисок и ете ти. Ги продаваат нашите куќите на браќата.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас седам , него факт е тоа арачиново , сарај , газибаба , водно отаде него и се одоколу
А авионите и хеликоптерите пајажина ли ќе фаќаат
--- надополнето: 9 септември 2012 во 22:12 ---
Па веќе цела западна македонија е со браќава. Се чека на Скопје. Скопје им е проблемот. Ќе го населат и ете ти поделба. Ѓорче пола е со нив, од другава страна исто така. И идат лека полека кон внатрешноста. Ќе вршат притисок и ете ти. Ги продаваат нашите куќите на браќата.
У Ѓорче има поише босанци и турци,а кондово ако го рачунаш скопје,тогаш скопје е до тетово

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Е сега ме пресмеа....ти очигледно не живееш во Македонија а и појма немаш за војската и стратегиската позиција на Македонија така да пиши за тоа што го знаеш.

На кој начин терористи ќе го држат Скопје под опсада против војска со тешко наоружање не ми е јасно
На тој начин како што го држеа и 2001 год. само што никој не беше свесен на колкава опасност беше изложено Ск. а да незбориме па за сега што викаш ти за тие стратегии кои и нивните ги знаат што им ја олеснува ситуацијаатааа
--- надополнето: 9 септември 2012 во 22:14 ---
А авионите и хеликоптерите пајажина ли ќе фаќаат
--- надополнето: 9 септември 2012 во 22:12 ---

У Ѓорче има поише босанци и турци,а кондово ако го рачунаш скопје,тогаш скопје е до тетово
гасат пожари

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
На тој начин како што го држеа и 2001 год. само што никој не беше свесен на колкава опасност беше изложено Ск. а да незбориме па за сега што викаш ти за тие стратегии кои и нивните ги знаат што им ја олеснува ситуацијаатааа
--- надополнето: 9 септември 2012 во 22:14 ---

гасат пожари
Кога било Скопје под опсада во 2001 просветли ме

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Ѓорче пола е со нив иди дијазапамче напиј се Ѓорче не живее ниеден албанец , можда поминуваат пазарауваат во Ѓорче ама не живее ниеден ти кажувам 2000 000 % ,и ако живее од старо седелците се можеш слободно Македонец да го кажеш и тој се кажува самиот ,натака на Крај у Ѓорче 2 има босанци турци роми , почнува Срај со Шошоњи

Kajgana Shop

На врв Bottom