Сериозно им веруваш кога излегуваат бројки да кажуваат ?17 April — Vaccine from viral spikes holds promise
Главен дел од протениот на коронавирус може да овозможи безбедна и ефективна вакцина
Целосна студија кој има време да ја погледне:
![]()
The SARS-CoV-2 receptor-binding domain elicits a potent neutralizing response without antibody-dependent enhancement
The SARS-coronavirus 2 (SARS-CoV-2) spike (S) protein mediates entry of SARS-CoV-2 into cells expressing the angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2). The S protein engages ACE2 through its receptor-binding domain (RBD), an independently folded 197-amino acid fragment of the 1273-amino acid...www.biorxiv.org
--
Нели би требало веќе постепено бројките опаѓаат во Македонија?
Прашувам бидејќи веќе 5-6 недели сме во карантин, но кај нас бројките се уште варираат, во еден ден ниска бројка од 15-20 заболени, а во друг ден 70-80 заболени. Со оглед на тоа дека првиот случај беше регистриран на крај на февруари, а карантинот беше воведен некаде нешто пред средината на март, со тоа што да земеме временска рамка дека имало заразување во неделата пред да се воведе карантинот и потоа локална трансмисија на вирусот, и дека треба ~2 недели за да се манифестираат симптомите, тогаш веќе би требало да имаме постепено намалување на бројот на заразени, но тоа не е случајот тука.
Точно е дека луѓето не одат за секоја ситница на дежурна всушност тоа порано беше голем проблем. Али постои опасноста да подценат луѓето симптоми и поради тоа да направат поголема штета. А операции и те како се прават уште ама некои кои можат да се одложат се одложуваат.Уште една вест поврзана на срцевите удари овој пат од Германија
Германски доктор предупредува дека половина од закажаните операции и третмани сега се откажани. Во моментов има намалување за едно 30-40% на прегледи на срцево болни бидејќи луѓето се преплашени да одат на болница поради корона. Преку 150 илјади слободни кревети низ цела Германија. Само во Берлин имало 68 хоспитализирани корона пациенти а 1000 празни кревети.
И после умирале од срцев удар, па на форум ги пишат дека умреле од корона
Со книшката до аптека смееш по лекови и во полициски час, само што за антибиотици ќе ти треба рецептБело нешто ми се собира на јазикот. Имам многу шлајм при кашлање. И пушач сум.
Се јавив на 192 никој не крева, па на фиксен ги добив и немале поим која аптека работи
Не знам што да правам веќе
Па?Од каде фаќаат луѓево тогаш? Па пола кризен штаб ни е во самоизолација. Вајда и они не ги прекршувале мерките ко обичните глупи граѓани.
Од преку 4к коментари кои си ги изнапишал до сега, нели требало да научиш да прашаш пред да потврдиш одговор на едно прашање?Знаеш дека според филозофијата на хомеопатијата вирусите не постојат, туку причина за болестите се одредени мијаизми. Ако веруваш у тоа, што бараш у тема наречена COVID -19![]()
Само се надврзав на мислењето кое си го цитирал и дополнил. Башка еве си одговорил дека не знаеш дали веруваш.Од преку 4к коментари кои си ги изнапишал до сега, нели требало да научиш да прашаш пред да потврдиш одговор на едно прашање?
Пишав дека ја има во Франција и се третира ко најнормална медицина од страна на државата, кој што сака си ја купува.
Дали верувам во неа не знам, знам дека кај мене со мојата болест тоа не помогна, кога барав секаков лек додека живеев во Македонија.
Не ми е јасно која ти е поентата. Дури и со мерките на владата сите овие може да се заразат, инаку не би седеле во изолација. Вирусот може да го фати било кој од нив, исто како што може било кој од нас што има било каков контакт со надворешниот свет.Па?
Освен градоначалникот на Куманово, овие другиве не видов дека се позитивни.
Тоа прекшување не е ништо поразлично од тоа 99% од луѓето што го прават во државата. Освен нели на форумот, тука сите сме перфектниГи прекршувале, види го само градоначалникот како не почитува мерки.
Pa ja preteraa veke, Aman....covek da posaka kuce da e, barem tri pati vo denot ke izlezesДиктатори изиграваат за ваше добро.
![]()
Владата донесе одлука кривично да се гони групирањето на повеќе од 5 лица
Со цел поголемо почитување на мерките и намалување на потребата од воведување нови рестрикции, на оваа седница Владата го задолжи Министерството за правда да подготви и за наредната седница на Владата да достави уредба со законска сила во која правно ќе се нормира начинот и изрекувањето на...skopjeinfo.mk
Интересна изјава и на хрватскиот претседател ZORAN MILANOVIĆ: Ispada da je situacija bolja sad nego u vrijeme gripe prošle godine. Еве само цитатСекоја чест за ликовпрвите 10-15 мин се доволни да ги изгледате
YouTube
Enjoy the videos and music you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
Едно ме интересира, колку % од починатите (било каде кај нас, друга земја) починале директно од КОВИД-19, односно да немаат никакви претходни заболувања.Ali vratimo se u siječanj prošle godine. U vrijeme epidemije gripe Zarazna u Zagrebu je imala popunjene kapacitete respiratora, o tome se pisalo i to je bila jedna mala drama na koju nitko nije obratio pažnju. Ispada da je sada situacija bolja nego tada.
Официјално НАД 99% од жртвите во Италија имали други заболувањаИнтересна изјава и на хрватскиот претседател ZORAN MILANOVIĆ: Ispada da je situacija bolja sad nego u vrijeme gripe prošle godine. Еве само цитат
Едно ме интересира, колку % од починатите (било каде кај нас, друга земја) починале директно од КОВИД-19, односно да немаат никакви претходни заболувања.
Кој спомна „верување“?Нема ништо непријателско, ти си баш тоа што кажа @AlternativeF - форумски гуглач на кој не смее да му се верува за многу работи.
Не е работата за верување на бројките, туку за (не)ефективноста на карантинот во Македонија и неговото спроведување и менаџирање, бидејќи до сега веќе требаше да има опаѓање на заболени, но донесоа полициски час од 4 и тие што работат немаат време кога да пазарат, намалија автобуските линии, ограничија многу кога пензионерите може да се движат и доаѓаме до денешната ситуација.Сериозно им веруваш кога излегуваат бројки да кажуваат ?
Во оваа држава временска прогноза кога кажуваат не им верувам не пак вакви ствари![]()