Коронавирус (COVID-19)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Немаат никаква логика бројките на кинезите наспрема тие на другите земји. Еве ако изговорот за Италија или Шпанија беше дека имале лошо здравство или немале свест истото не може да се каже за Германија, земја која моментално несомнено има подобар здравствен систем од Кина, па не се смири така одеднаш ситуацијата како во Кина. Лажат жолтите со бројките и тоа не големо.

EDIT: Ама па од друга страна и Јапонија, Тајланд и Ј.Кореја имаат ниски бројки. Кој ќе му знае што се дешава, ама исто неверојатно е цела Азија да лаже.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Значи ова слободава на движење што ја намалија е живи глупости... Останавме викендов само на макарони дома. Луѓево ко да е крај на светот дојден, леб неможев да земам... Ќе работи ли нешто за достава на храна викендов...

Иначе ептен многу информации излегоа на виделина, веќе незнам што е што... Па сега испадна жената и синот што биле мртви од декември биле заразени со ковид19, дали ја официјално ја потврдија оваа информација?... Иначе јас што познавам од поблиска фамилија 5 луѓе беа болни со истите симптоми и отежнато дишење (сите во период крај на Февруари, почеток на Март)... Син ми беше 9 дена со температура.. мајка ми немаше висока температура воопшто, ама многу тешко го помина грипот, уште неможе скроз да закрепне. Значи сите што ги знам, а што имаа симптоми, беа потешки од други години.
Тинекс, веро со достава до дома...
И јас поминав грип со слични симптоми и се излечив со една доза ногрипин, чај, лимон и мед

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Немаат никаква логика бројките на кинезите наспрема тие на другите земји. Еве ако изговорот за Италија или Шпанија беше дека имале лошо здравство или немале свест истото не може да се каже за Германија, земја која моментално несомнено има подобар здравствен систем од Кина, па не се смири така одеднаш ситуацијата како во Кина. Лажат жолтите со бројките и тоа не големо.
Види, ако умре од стрелање и притоа не го тестираат, не се брои тогаш...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Место Србија стави Македонија исти ѓавол ти излегува.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Види, ако умре од стрелање и притоа не го тестираат, не се брои тогаш...
Едитирав во меѓувреме, исто така и демократските Јапонија, Ј.Кореја и Тајланд имаат ниски бројки. Дали се толку поспремни од западните земји кој ќе му знае.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.843
Поени од реакции
17.524
Разбирам дека некои новинари го допираат дното во професијата, ама какво дно од човек треба да бидеш за да споделиш вакви слики и видеа?

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Ако голем дел од популација прележале грип со симптоми на коронавирусот, затоа не ги фаќа сега, односно сега има помал број на заболени. Од друга страна, од како се појавија тестовите за корона, не ги ни тестираат сите со симптоми кај нас. Ако е сето ова вака, излегува дека 60% од населението веќе поминало имунизација по природен пат :D

Последно уредено:

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.612
Поени од реакции
1.167
Колку од вас имале проблеми со дишењето? Ако било корона, добар дел ќе имавте таков проблем, а тоа ќе значеше преполни болници со потреба за респиратори и маски за дишење, како што гледаме по тешко погодените земји.
Jas imav respiratorni problemi. Suva kaslica i kratok zdiv poprateni so pritisok vo gradite. Bukvalno pocustvuvav glad za vozduh,osecav kako da mi se neproodni disnite patista. Najprvo mislev deka e nekoja hemiska alergiska reakcija od rabota pa kupiv maska FF3 so dva golemi filtri,potoa posumljav na cigarite pa gi bataliv i niv. Znaci ne tvrdam deka bese korona,ali da se slucuvase deneska bi krenal panika.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Јас кога се вратив од Шведска во декември, се давев од сува кашлица месец дена. Презатнат бев, ама демек од синусите. Кај девојка ми сите беа болни по недела дена, кај мене татко ми на антибиотици беше.
Мислам дека е нормално за овој период, проблемот е што тогаш не оддававме толкаво внимание на овие работи. Кур ме болело. Сега со 37 со 2-3, feels like 45 со 6.
Толку не посомневале нешто тие мамљазите што бројот на заболени се кренал за 90% во однос на минатата година?
грип.png

Си пратат они колку толку секоја година кој вирус е присутен.
За разлика од минатата сезона, оваа колку што прочитав има 10 000+ регистрирани, не знам колку има за други сезони, 2017,2016,2015 итн. Лани имаше 30+ смртни случаи, годинава само 3 така да нема врска муабетот дека можеби коронава циркулирала Јануар, Фебруар...ќе имаше многу повеќе починати, а не само 3ца. Освен ако не излезат со некои податоци колку луѓе починале од пневмонија годинава, а ја поврзувале како компликација од други болести. И пак мислам дека нема шанси. Сепак, коронавирусот е позаразен, секој инфициран во просек заразува 2.2 лица за разлика од грипот 1.3 лица и ќе имаше далеку повеќе од 30 000 регистрирани случаи и далеку повеќе починати.
Или сакаат да се оправдаат од неспособноста да се справат со ситуацијава па пуштаат дезинформации да мислиме дека вирусот кружел овде 3 месеци.

https://www.iph.mk/grip-14-nedela/
https://www.iph.mk/sostojba-so-grip-vo-republika-severna-makedonija-sezona-20182019-zavrsna-informacija/

D

Deleted member 50555

Гостин
Колку од вас имале проблеми со дишењето? Ако било корона, добар дел ќе имавте таков проблем, а тоа ќе значеше преполни болници со потреба за респиратори и маски за дишење, како што гледаме по тешко погодените земји.
Немаат сите потешкотии.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Разбирам дека некои новинари го допираат дното во професијата, ама какво дно од човек треба да бидеш за да споделиш вакви слики и видеа?

Види ги бре какви морбидни видеа пуштаат во етер, ќе го доиспаничат народот. :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Дефинитивно нема поголема стока од србиве, јас мислев дека ние сме најдно, ама не можеме со овие. Какви шокови и будалаштини на дневно ниво им сервираат, тоа е човек да спобудали гледајќи од страна, а не па директно да те ,,бомбардираат".

Член од
12 март 2009
Мислења
20.320
Поени од реакции
16.485
Прегледај го приврзокот 244272

Си пратат они колку толку секоја година кој вирус е присутен.
За разлика од минатата сезона, оваа колку што прочитав има 10 000+ регистрирани, не знам колку има за други сезони, 2017,2016,2015 итн. Лани имаше 30+ смртни случаи, годинава само 3 така да нема врска муабетот дека можеби коронава циркулирала Јануар, Фебруар...ќе имаше многу повеќе починати, а не само 3ца. Освен ако не излезат со некои податоци колку луѓе починале од пневмонија годинава, а ја поврзувале како компликација од други болести. И пак мислам дека нема шанси. Сепак, коронавирусот е позаразен, секој инфициран во просек заразува 2.2 лица за разлика од грипот 1.3 лица и ќе имаше далеку повеќе од 30 000 регистрирани случаи и далеку повеќе починати.
Или сакаат да се оправдаат од неспособноста да се справат со ситуацијава па пуштаат дезинформации да мислиме дека вирусот кружел овде 3 месеци.

https://www.iph.mk/grip-14-nedela/
https://www.iph.mk/sostojba-so-grip-vo-republika-severna-makedonija-sezona-20182019-zavrsna-informacija/
ама само ГРИП, настинката не ја пратат, наводно бидејќи за неа нема специфична терапија, т.е. мора сам да ја совлада организмот...
А прашање е колку други врсти Корона имало назад 2-3 години, само не биле толку преносливи... А се најдоа некој доктори, а што не се воопшто меродавни, да тврдат дека вирус на настинка не може да се вгнезди кај човек, ако долго време не проаѓа дека тоа било алергија :facepalm:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.843
Поени од реакции
17.524
Види ги бре какви морбидни видеа пуштаат во етер, ќе го доиспаничат народот. :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Дефинитивно нема поголема стока од србиве, јас мислев дека ние сме најдно, ама не можеме со овие. Какви шокови и будалаштини на дневно ниво им сервираат, тоа е човек да спобудали гледајќи од страна, а не па директно да те ,,бомбардираат".
Преземена им е од пинк содржината, а пратам и у Србија се грозат, ама јбг пинк е режимска телевизија. На страна што газдата на телевизијава имаше неколку глупости поврзани со коронава.

Kajgana Shop

На врв Bottom