Коронавирус (COVID-19)

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.755
Ај вака, да прашам:

- Колку ве има што во јануари/февруари прележавте "грип" со симптоми на Covid--19?
Декември/Јануари, незнам дали се преладив или незнам што, градите кога ќе земев длабок здив ме болеа многу, отидов на матичен, ми вика мускулна болка (демек од вежбањето), по недела две, 2-3 дена температура и сува кашлица која ми траеше можи месец дена. Се лечев со фервекс а за кашлицата пиев сируп.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.322
Поени од реакции
4.605
Да не претерам, ама едно 10 години не сум имал ниту настинка, зимава два пати по 4-5 дена многу лошо се осеќам. И пред да се појави вирусот. Немам некое објаснуваење зошто, освен можда воздухот и тоа што живеев во незагаден град на море, па се вратив тука. И секој втор ден ко глава да ме боли, ладно ми е, ко прашина да сум голтал(а најмалкѕу имам контакт со прашина) . Дали е од проклетиве маски на работа не знам
А бев во Тренто, почеток на ноември.
Да беше месец или два подоцна ќе мислев 100% дека е вирусот

B

Beginner

Гостин
Да ја прочите Трамп темава одма ќе го нарече македонски вирус :D Замислете стварно од кај нас да почнал
Ама како што пишав погоре верувам стварно сте имале проблеми ама нема логика да имаме само 700 заразени а толку рано да бил присутен овде.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Член од
28 август 2013
Мислења
4.431
Поени од реакции
13.493
Да ја прочите Трамп темава одма ќе го нарече македонски вирус :D Замислете стварно од кај нас да почнал
Ама како што пишав погоре верувам стварно сте имале проблеми ама нема логика да имаме само 700 заразени а толку рано да бил присутен овде.

Одма грците ќе почнат да се бунат, ќе бараат да има фусноти.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.499
Поени од реакции
11.461
Крајот на јануари
Симптоми: најпрво главоболка осетив и горење на главата, нареден ден грло и температура без течење нос и кивање, наредните денови изгубив осет за вкус и мирис а 4 и 5 ден најлошо се осеќав немав воопшто сила и се будев на саат време, во меѓувреме грлото не ме болеше ама почнав со суво кашлање одкако немав температура
температура имав 7 дена и веќе 6 ден почна да се спушта под 38 а највисока измерена 39.2
се лечев со парацетамол и далерон, чај, оцет на нозе, туширање со ладна вода итн
незнам дали е поврзано со грипот ама на крај почнаа очите да ме печат како алергија да имав и тоа неподносливо па некако се излажав кај матичен да отидам иако почна ова паникава со корона, исто така уште двајца знам што го прележаа грипот и потоа имале печење на очите

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238

не инсистирам на тоа дека сум прележал корона па да ми олесни душата I am free :D :D , меѓутоа сегашната бројка се води од тестиве што ги прават.. Тогаш кој тестираше..

Во мој случај да беше корона сигурно ќе ја пренесов дома, ама еве сопругата децата беа поштедени од таа настинка.. Иако цел ден на работа од сутра до мрак, и навечер на спиење не имање толку контакт можеби влијаел кон непренесувањето на моите дома..who knows

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
oд СЗО ли беше, не знам
Колку е таа теорија блесава, толку и не ми е.
Секој ден си излегуваат нови вести шо ја прават ситуацијата се поконтрадикторна, па зошто не би било и тоа точно? Ова се вртеше уште пред месец и пол за Италија, јас стојам на тоа дека доста дебело ќе профитираат од ситуацијата, јавна тајна е. Ете денес се појавува инфо дека постоел уште многу порано (ова е и веќе е и изнесено дека овој и не е нов вирус), можи поголем процент од нас го има и прележано. Јас сметам дека секој треба да си изгради мислење за ова а не како имбецили да слушат шо кажале на вести или по портали и со самото тоа да живеат со креиран страв, ,,нов смртен случај од корона", отвараш гледаш се работи за срцев удар или самоубиство. Јас реков уште пред 10тина дена дека ќе следат вести од ваков тип.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
не инсистирам на тоа дека сум прележал корона па да ми олесни душата I am free :D :D , меѓутоа сегашната бројка се води од тестиве што ги прават.. Тогаш кој тестираше..

Во мој случај да беше корона сигурно ќе ја пренесов дома, ама еве сопругата децата беа поштедени од таа настинка.. Иако цел ден на работа од сутра до мрак, и навечер на спиење не имање толку контакт можеби влијаел кон непренесувањето на моите дома..who knows
Јас кон крајот на Јануар бев на одмор во мк , после враќањето во ит јака сува кашлица , покачена температура малаксаност 10дена... веднаш потоа поминаа со исти/слични симптоми сестрами мајка ми и татко ми... е сега дали у мк закачив корона или сум ја увезел од ит предходно .. нз.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Мотав низ разговори на месенџер да се потсетам за датите. :ROFLMAO:
На 20ти јануари откако ме фати, пред 20ти февруари отидов на забар и покрај тоа што не бев целосно оздравена, ама не ми се пиеше веќе вентор. Од заболекарката добив и 3та доза антибиотици. Требаше да се вратам откако ќе ги испијам, да се намали жариштето кај забот. До тогаш таман ми помина, одам на забар ја гледам забаркава едвај стои, се јавуваше на пациенти да им откаже термини дека се осеќалa омалаксано.
Сеа се замислив дали сум и' пренела... Дечко ми на 11ти февруари ми пишал фервекс дека ќе пие.
Другарка што доаѓаше често кај мене дома па ништо не и' беше. Ниту на мајка ми.
Јас само си се надевам тогаш да поминало. :sramezliv:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Јас кога се вратив од Шведска во декември, се давев од сува кашлица месец дена. Презатнат бев, ама демек од синусите. Кај девојка ми сите беа болни по недела дена, кај мене татко ми на антибиотици беше.
Мислам дека е нормално за овој период, проблемот е што тогаш не оддававме толкаво внимание на овие работи. Кур ме болело. Сега со 37 со 2-3, feels like 45 со 6.
Толку не посомневале нешто тие мамљазите што бројот на заболени се кренал за 90% во однос на минатата година?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
десет дена стара вест
Знам дека е стара, за нас овде едно месец дена:) Само да потсетам зошто е идејата.Пошо последните два слободни викенди имаше таблици од Корча до Врање.Само ете не знам со кој памет, ништо не работеше, па се заседуваа групи по тревници и плажи.
Моментслно проблемот е со струшкиот регион најмногу.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Колку од вас имале проблеми со дишењето? Ако било корона, добар дел ќе имавте таков проблем, а тоа ќе значеше преполни болници со потреба за респиратори и маски за дишење, како што гледаме по тешко погодените земји.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Значи ова слободава на движење што ја намалија е живи глупости... Останавме викендов само на макарони дома. Луѓево ко да е крај на светот дојден, леб неможев да земам... Ќе работи ли нешто за достава на храна викендов...

Иначе ептен многу информации излегоа на виделина, веќе незнам што е што... Па сега испадна жената и синот што биле мртви од декември биле заразени со ковид19, дали ја официјално ја потврдија оваа информација?... Иначе јас што познавам од поблиска фамилија 5 луѓе беа болни со истите симптоми и отежнато дишење (сите во период крај на Февруари, почеток на Март)... Син ми беше 9 дена со температура.. мајка ми немаше висока температура воопшто, ама многу тешко го помина грипот, уште неможе скроз да закрепне. Значи сите што ги знам, а што имаа симптоми, беа потешки од други години.

Kajgana Shop

На врв Bottom