- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.203
- Поени од реакции
- 8.296
Тинекс, веро со достава до дома...Значи ова слободава на движење што ја намалија е живи глупости... Останавме викендов само на макарони дома. Луѓево ко да е крај на светот дојден, леб неможев да земам... Ќе работи ли нешто за достава на храна викендов...
Иначе ептен многу информации излегоа на виделина, веќе незнам што е што... Па сега испадна жената и синот што биле мртви од декември биле заразени со ковид19, дали ја официјално ја потврдија оваа информација?... Иначе јас што познавам од поблиска фамилија 5 луѓе беа болни со истите симптоми и отежнато дишење (сите во период крај на Февруари, почеток на Март)... Син ми беше 9 дена со температура.. мајка ми немаше висока температура воопшто, ама многу тешко го помина грипот, уште неможе скроз да закрепне. Значи сите што ги знам, а што имаа симптоми, беа потешки од други години.
Види, ако умре од стрелање и притоа не го тестираат, не се брои тогаш...Немаат никаква логика бројките на кинезите наспрема тие на другите земји. Еве ако изговорот за Италија или Шпанија беше дека имале лошо здравство или немале свест истото не може да се каже за Германија, земја која моментално несомнено има подобар здравствен систем од Кина, па не се смири така одеднаш ситуацијата како во Кина. Лажат жолтите со бројките и тоа не големо.
Едитирав во меѓувреме, исто така и демократските Јапонија, Ј.Кореја и Тајланд имаат ниски бројки. Дали се толку поспремни од западните земји кој ќе му знае.Види, ако умре од стрелање и притоа не го тестираат, не се брои тогаш...
Jas imav respiratorni problemi. Suva kaslica i kratok zdiv poprateni so pritisok vo gradite. Bukvalno pocustvuvav glad za vozduh,osecav kako da mi se neproodni disnite patista. Najprvo mislev deka e nekoja hemiska alergiska reakcija od rabota pa kupiv maska FF3 so dva golemi filtri,potoa posumljav na cigarite pa gi bataliv i niv. Znaci ne tvrdam deka bese korona,ali da se slucuvase deneska bi krenal panika.Колку од вас имале проблеми со дишењето? Ако било корона, добар дел ќе имавте таков проблем, а тоа ќе значеше преполни болници со потреба за респиратори и маски за дишење, како што гледаме по тешко погодените земји.
Да, ама успешно го тестирале на ковидТоа е познат лек од порано, https://www.drugs.com/pro/mefloquine.html
Јас кога се вратив од Шведска во декември, се давев од сува кашлица месец дена. Презатнат бев, ама демек од синусите. Кај девојка ми сите беа болни по недела дена, кај мене татко ми на антибиотици беше.
Мислам дека е нормално за овој период, проблемот е што тогаш не оддававме толкаво внимание на овие работи. Кур ме болело. Сега со 37 со 2-3, feels like 45 со 6.
Толку не посомневале нешто тие мамљазите што бројот на заболени се кренал за 90% во однос на минатата година?
Немаат сите потешкотии.Колку од вас имале проблеми со дишењето? Ако било корона, добар дел ќе имавте таков проблем, а тоа ќе значеше преполни болници со потреба за респиратори и маски за дишење, како што гледаме по тешко погодените земји.
Види ги бре какви морбидни видеа пуштаат во етер, ќе го доиспаничат народот.Разбирам дека некои новинари го допираат дното во професијата, ама какво дно од човек треба да бидеш за да споделиш вакви слики и видеа?
Потресни снимки од Инфективната клиника во Белград (ФОТО+ВИДЕО)
Овие луѓе ја водат битката за живот, вака започнува видео снимката која екипата на „ТВ Пинк“ ја направи во клиниката на Инфективни и тропски болести во Белград.Оттаму им беше дозволено на им покажат на сите како излгеда ситуацијата која никој досегаplusinfo.mk
ама само ГРИП, настинката не ја пратат, наводно бидејќи за неа нема специфична терапија, т.е. мора сам да ја совлада организмот...Прегледај го приврзокот 244272
Си пратат они колку толку секоја година кој вирус е присутен.
За разлика од минатата сезона, оваа колку што прочитав има 10 000+ регистрирани, не знам колку има за други сезони, 2017,2016,2015 итн. Лани имаше 30+ смртни случаи, годинава само 3 така да нема врска муабетот дека можеби коронава циркулирала Јануар, Фебруар...ќе имаше многу повеќе починати, а не само 3ца. Освен ако не излезат со некои податоци колку луѓе починале од пневмонија годинава, а ја поврзувале како компликација од други болести. И пак мислам дека нема шанси. Сепак, коронавирусот е позаразен, секој инфициран во просек заразува 2.2 лица за разлика од грипот 1.3 лица и ќе имаше далеку повеќе од 30 000 регистрирани случаи и далеку повеќе починати.
Или сакаат да се оправдаат од неспособноста да се справат со ситуацијава па пуштаат дезинформации да мислиме дека вирусот кружел овде 3 месеци.
https://www.iph.mk/grip-14-nedela/
https://www.iph.mk/sostojba-so-grip-vo-republika-severna-makedonija-sezona-20182019-zavrsna-informacija/
Преземена им е од пинк содржината, а пратам и у Србија се грозат, ама јбг пинк е режимска телевизија. На страна што газдата на телевизијава имаше неколку глупости поврзани со коронава.Види ги бре какви морбидни видеа пуштаат во етер, ќе го доиспаничат народот.
Дефинитивно нема поголема стока од србиве, јас мислев дека ние сме најдно, ама не можеме со овие. Какви шокови и будалаштини на дневно ниво им сервираат, тоа е човек да спобудали гледајќи од страна, а не па директно да те ,,бомбардираат".