Барем во темава потрудете се да не ширите погрешни информации и "ценети ваши анализи" напраени додека пишувате пост (околу 30 секунди). Истите се шират бетер од вирусов.
На безброј луѓе им се случило да си мислат дека се тотално здрави, па да им најдат нешто. Не може тука да ми кажува некој "го знаев, ништо не му беше" - од кај го знаеш, матичен лекар му беше? 99% од луѓето не сакаат да веруваат дека се болни, а 100% сакаат да не кажат на никој надвор од семејството.
Да споделите официјална информација дека била извршена обдукција, па се докажало дека само вирусот бил чиста причина за смртта - ок. Све друго што сте пишале е гориво за колективна анксиозност, параноја, паника, лудило.
Да додадам и ова. Деновиве одам на работа и таму, како и секаде по интернетов, најголемите дудуци се најгласни. Најнеупатените, онакви шо у самата работа која ја работат се дибеци, ми објаснуваат специјализантски финеси од медицина, со посебен акцент дека многу се крие, не се кажува јавно исл.
Имате круг у кој можете да делувате и барем сега може чоек да напраи сублимат од информации, да провери на 100 места....нормално ако го бива и ако е со разум. Ако не, ќе биде "Перо ми кажа, Станко здрав бил, коронава го сотре...." и ти идеш дома и чекаш да умреш...кај го има тоа!?