Во Демир Капија карантинот бил дно дна, здрав да се разболи. Немало ебен сапун за раце. Тие што се однесени вчера, уште не им е земено брис. Им однеле денес по една паштета и леб и толку.
Тие што беа најнезадоволни од карантинот на Криволак, изјавија дека условите у Демир Капија биле одлични, пуштаа видеа од криволак со прљава постелнина, нехигиенски услови и слично, што не е случај у демир капија, од хигиена до храна.
Инфово проверено ти е, или рекла казала муабет зашто некој од лондон што дошол у македонија сака услвои ко у хилтон хотел додека е у карантин некаде.
Tebe ne ti e jasno deka ima testovi sto se razlicni od ovie sto se praktikuvaat vo svetot. Da i tie moze da se pogresni ama do sega se pokazele so 95-98% tocni. Znaci toa deka 30K na mesecno nivo bilo maks e totalna glupost, mozes i 100K dnevno so ovie pa od niv da pratis na vtor test ete neka bide do 30K mesecno ako e toa optimanlnoto. Razlikata e sto ke znaeme koj se i bi mozele da gi izolirame kako vo Vuhan i najbitno ke imame vistinska slika AKO se pravi se kako sto treba. Za zal ne se pravi.
Абе кој си ти да кажеш дека е голема глупост, стручен си на оваа тематика па знаеш дека е глупост, кој фактор си ти ова да го ТВРДИШ ?
Значи човек кој е биохемичар, кој има студирано молекуларна генетика, докторирано на оваа тема, истражувач у универзитет во Штудгард, асистент на универзитет у Бремен, моментално работи у сопствена лабораторија во Жан Митрев, главен поттикнувач за масовно тестирање, вели дека месечно со наши капацитети може да се поминат 30 000 луѓе ...
И сеа ти доаѓа Кано Кенг'рууу од оустрејлија и ти вика абе тоа глупост е, ја знам, овој на чие знаење ти се потпираш поим нема. Уште вика абе може и 100к дневно хахаха, отидена работа еј.
Не замарај друже, небитен си за оваа тематика, едноставно не знаеш, поим си немаш, ко што не знам ни ја, затоа се потпирам на нешто што некој стручен на оваа тема го збори, кој екшли знае што збори и се разбира катаљарда пати повеќе од мене тебе и било кој на форумов. Не ја труј темава со лажни информации зашто еве некоја ко
@cholismo ќе ти падне на муабетот дека возможно било у земјава и 100 000 да се тестираат дневно, и така ќе се родат фејк вести зашто толку им треба и на медиумиве, извор да им е кано кенг'рууу од оустрејлија.