Коронавирус (COVID-19)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.823
Јас мн мака имам со глата и со синусите. Златен кетонал форте :love:

Да се избегават сеа pain killer-и?
Готов си баба.Барем да се поздравевме :(

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Ова нема теоретска шанса да се деси. Кај маркетите во алармантна ситуација може само да биде скратено работното време, ништо друго. Проблем ќе бидат гужвите шо ќе се ствараат само.
Али за да си мирен земи си конзервирана храна. Во Едека ги имаш сите италијански пасти конзервирани, само ја топлиш во фурна и јадеш без проблем, не треба никакви подготовки освен ако не сакаш некои зачини да додадеш. Имаат рок на траење со месеци. Ако имаш замрзнувач купи си и од готовите пици и заледи ги, исто со месеци рок на траење. Исто така грав може да се најде по руските и турските продавници, во зрна како кај нас шо го продаваат не готов.
И јас пазарувам максимум за 1 недела, знам како е со местото а и рокот на траење им е толку на основните намирници како јајца леб салами кашкавали ...

Ова за ограничување на движење ми го кажа еден поранешен колега шо работевме заедно кога бев првиот пат, од Палермо е и баш го прашував вчера како е ситуацијата кај него во Минхен моментално како е и во Италија и ми кажа дека вакво нешто имало во Италија, најверојатно ќе го имало и тука.

Инаку фала за советите, ќе тркнам утре до Едека па ќе видам, ќе земам нешто од овие работи.Од друга страна па ако седнам дома и онака ќе нема шо да правам освен да готвам уствари да пробувам да готвам :icon_mrgr:

Биди поздравен и ти и остани во добро здравје.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Како најјј аналгетик мислам шо ти спаѓа во група на лес риск да добиеш нешто од ова, секако ако не претераш, ам има исто силно влијание ти е нимесулиде (Нимер/Вентор). Како Нимер е подобар.
Кетопрофен е исто многу моќен.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
942
Поени од реакции
1.482
Ова за ограничување на движење ми го кажа еден поранешен колега шо работевме заедно кога бев првиот пат, од Палермо е и баш го прашував вчера како е ситуацијата кај него во Минхен моментално како е и во Италија и ми кажа дека вакво нешто имало во Италија, најверојатно ќе го имало и тука.

Инаку фала за советите, ќе тркнам утре до Едека па ќе видам, ќе земам нешто од овие работи.Од друга страна па ако седнам дома и онака ќе нема шо да правам освен да готвам уствари да пробувам да готвам :icon_mrgr:

Биди поздравен и ти и остани во добро здравје.
У Реве имаш исто голем избор на тортелини готови , ја изнакупив супи , пире , пици , лазањи помфрити , да иам за залиха за 1 месец скоро.
Начекав грав у една продавничка и купив 4кг ама има за сркање колку сакаш
Јас сум у Келн , тука нема некоја голема паника , ама не се знае
Се збори дека од среда чет ке се затвараат мц , бургер кинг кфц и слични ланци ама ко што разбрав 75 % е платено неработењето не 60 %
Може грешам ама незнам
Сакав да се вратам за Македонија Косово ама испадна поубаво за Велигден.
Ке спласне ова , не си требал да го одложиш враќањето

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.607
Поени од реакции
17.441
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
У Реве имаш исто голем избор на тортелини готови , ја изнакупив супи , пире , пици , лазањи помфрити , да иам за залиха за 1 месец скоро.
Начекав грав у една продавничка и купив 4кг ама има за сркање колку сакаш
Јас сум у Келн , тука нема некоја голема паника , ама не се знае
Се збори дека од среда чет ке се затвараат мц , бургер кинг кфц и слични ланци ама ко што разбрав 75 % е платено неработењето не 60 %
Може грешам ама незнам
Сакав да се вратам за Македонија Косово ама испадна поубаво за Велигден.
Ке спласне ова , не си требал да го одложиш враќањето
Реве досега мислам дека не сум ни пазарел, најчесто одам Едека и Алди.Нас менаџерот ни кажа дека ќе биде 60% ама не знам како ќе се истера и тоа ама не е за на темава тоа околу газдата и работата(џабе ќе отидам оф топик)
Инаку не си ме разбрал, погоре напишав дека требаше да дојдам сега наместо у декември ама поради х причини дојдов порано, што од ситуацијава испадна подобро.

За Македонија-Косово барав слободни денови и најверојатно ќе ги добиев, картата доле ми беше купена со македонската лична карта ама пак најверојатно и утакимицата ќе се одложи па таман ќе ме следува и одмор за некое време, ќе гледам по секоја цена да сум доле за утакмицава, е сега јбг ако у случај не се покопи, ќе ја дадам картата на некој на поклон и тоа е.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
@Спојлер @Igorcemk подетално да кажете нешто околу моменталната ситуација за Германија.Какви се најавите за од утре и дали на целокупната територија ќе се затвори се, освен аптеките и маркетите?
Дали од утре ќе биде прогласено карантин во Германија.
Денеска на работа менаџерот ни кажуваше дека во Северна Германија се затворени рестораните за брза храна од нашиот ланец, најверојатно истото ќе се случело и кај нас.
Германија имаше тактика малце по малце со мерките арно ама испадна неуспешна тактика. Одморот и карневалот им го донесе вирусот а сега брзаат да направат поголеми мерки али засега нема уште полициски часови. Тактиката е да се намалат контактите меѓу луѓето. Прво забранија настани со над 1000 луѓе ама сега све се одкажа од кина, театар, спорт. Па и општините се затворени или сега од утре ќе затворат исто како школите, градинки итн. Проблем е што ќе прават родители со деца кај ќе ги носат. Кај мене во градот ќе направат места во градинка за луѓе кои се битни за системот да се одржи пример доктори. Границите сега ќе ги затворат за луѓе али тие што редовно работат пример во соседна земја смејат да излезат односно да влезар исто така стоката.

Луѓето воглавно се опуштени. По продавниците ја не сетив празни регали, може денес да снема брашно од еден вид ама имаш од друг вид тука исто со тестенини или друга роба. Поќе купуваат за дома ама не претерано. Можно е да има и порадикални мерки, не се знае. Сега се движиме кон врвот па ќе видиме како ќе биде со бројката на жртви.

Кај што сум направија мобилна станица за испитување дали имаш Корона. ОД овде имаше 5 автобуси кои беа во Ишгл од каде дојдоа многу заразени.

Фирмите се со мерки работа од дома ако е можно, државата најави голема помош за фирми кои поради кризава наидуваат на проблеми и тоа убедливо најавија и за големи фирми дека ќе има средства. Ја пошто во фирмата сум дел од кризниот штаб (имаме критична инфраструктура кај нас) треба да одам иако би можел и од дома да работам. Али тие што се неопходни во фирмата се праќаат дома. Добро сме информирани од регионот и општината засега нема паника под контрола изгледа ситуацијата али на почеток сме сега во процесот да се намали јавниот живот. Јавниот превоз не може да гарантира дека ќе вози 100% ама за сите ќе биде безплатен. Здравството се чувствува добро спремно и тактиката е да нема одеднаш многу случаеви за во интензивна иако има доста легала добро се кординираат здравствените установи. На сите им е јасно дека голем дел од населението ќе го добие вирусот работата е да нема толку жртви и до некаде да куртули економијата.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Германија имаше тактика малце по малце со мерките арно ама испадна неуспешна тактика. Одморот и карневалот им го донесе вирусот а сега брзаат да направат поголеми мерки али засега нема уште полициски часови. Тактиката е да се намалат контактите меѓу луѓето. Прво забранија настани со над 1000 луѓе ама сега све се одкажа од кина, театар, спорт. Па и општините се затворени или сега од утре ќе затворат исто како школите, градинки итн. Проблем е што ќе прават родители со деца кај ќе ги носат. Кај мене во градот ќе направат места во градинка за луѓе кои се битни за системот да се одржи пример доктори. Границите сега ќе ги затворат за луѓе али тие што редовно работат пример во соседна земја смејат да излезат односно да влезар исто така стоката.

Луѓето воглавно се опуштени. По продавниците ја не сетив празни регали, може денес да снема брашно од еден вид ама имаш од друг вид тука исто со тестенини или друга роба. Поќе купуваат за дома ама не претерано. Можно е да има и порадикални мерки, не се знае. Сега се движиме кон врвот па ќе видиме како ќе биде со бројката на жртви.

Кај што сум направија мобилна станица за испитување дали имаш Корона. ОД овде имаше 5 автобуси кои беа во Ишгл од каде дојдоа многу заразени.

Фирмите се со мерки работа од дома ако е можно, државата најави голема помош за фирми кои поради кризава наидуваат на проблеми и тоа убедливо најавија и за големи фирми дека ќе има средства. Ја пошто во фирмата сум дел од кризниот штаб (имаме критична инфраструктура кај нас) треба да одам иако би можел и од дома да работам. Али тие што се неопходни во фирмата се праќаат дома. Добро сме информирани од регионот и општината засега нема паника под контрола изгледа ситуацијата али на почеток сме сега во процесот да се намали јавниот живот. Јавниот превоз не може да гарантира дека ќе вози 100% ама за сите ќе биде безплатен. Здравството се чувствува добро спремно и тактиката е да нема одеднаш многу случаеви за во интензивна иако има доста легала добро се кординираат здравствените установи. На сите им е јасно дека голем дел од населението ќе го добие вирусот работата е да нема толку жртви и до некаде да куртули економијата.
Фала ти и на тебе за исцрпниот одговор, ти посакувам исто да останеш во добра и здрава состојба.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.549
Поени од реакции
18.800
Вака шо читам по нет изгледа не е правило дека само старите лица и хронично болните се под ризик, има и многу случаеви кои претходно немале некоја хронична болест ама поради влошена ситуација завршиле на апарат за дишење.
Затоа колку побрзо се сфати работата сериозна тоа подобро за сите нас.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
942
Поени од реакции
1.482
Германската компанија CureVac смета дека до почеток на летото ке ја пронајде вакцината за корона вирусот
Трамп бара ексклузивни права да ја откупи вакцината пред да биде готова со плафонски суми - Германија не го дозволува тоа.
Иначе за тие што првпат го слушаат имево на компанијата , таа е една од ретките која создава вакцини против секаква зараза , вирус , инфекција и лекови против специфични дијагнози.

Kajgana Shop

На врв Bottom