- Член од
- 22 јануари 2012
- Мислења
- 660
- Поени од реакции
- 421
Германија и Англија на сличен начин со пристап
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Да се избркаат од работа.Само што видов на работа тројца колеги како пробуваат една иста маска. Кога ги прашав зошто го прават тоа, одговорија дека пробуваат димензија...
Не ми се верува колку глупав народ постои.
Maskite i onaka imaat mal efekt ako voopsto imaat. Nie kaj nas vo firmata imame golem broj maski od onie najjakite (ne znam kako da gi opisam) i gi cuvame kako rezerva za slucaj da snemaat bolnici ovde. I normalno na lugjeto sto odat po dezurni slucaevi imaat vkola za da se cuvstvuvaat bezbedno neli negde ako treba da vlezat ama ne deka bi bile 100% bezbedni.Само што видов на работа тројца колеги како пробуваат една иста маска. Кога ги прашав зошто го прават тоа, одговорија дека пробуваат димензија...
Не ми се верува колку глупав народ постои.
ТВОЈАТА СВЕСТ ќе го регулира тоа!!! Зарем треба полиција пред секоја врата да стои? тука Вози полиција и војска наоколу, не секаде, меѓутоа 90посто луѓето самите знаат дека не треба да излагаат и не го прават тоа, за нивно добро, за добро на сите!@коцка
Може да споделиш инфо како е изведен карантинот во Италија? Во Чешка само што прогласија карантин на ниво на цела држава, ама никаде нема информации како тоа ќе се изведе. Не знам какво значење има ова на работата, напоменаа само дека дозволено е излегување за храна и лекови, ама кој ќе го регулира тоа?
Јас прашав тука вчера ми одговорија дека обичните маски одат по 60 денариНего, колку пари се сега заштитните маски сега? И дали воошто ги има?
Не зборам за оние медицинските![]()
Maski i sredstva za dezinfekcija momentalno zlato vredat. Kolku e racionalno sto doma cuvaat zalihi? Ic ne e posto tokmu poradi toa ke im fali na bolnicite koi nemaat od kade da poracat za dzabe im e na lugjeto doma koga tamu, kaj sto ke pobaraat pomos, nema.Него, колку пари се сега заштитните маски сега? И дали воошто ги има?
Не зборам за оние медицинските![]()
Kolku sto znam vrvnite virolozi vo Germanija ja otfrlija ovaa vest deka imalo razni vidovi od ovoj segasen virus. Ist e sekade. Ja bi se drzel poveke na tie izjavi nego vestite na net od razni portali.
Kolku sto znam vrvnite virolozi vo Germanija ja otfrlija ovaa vest deka imalo razni vidovi od ovoj segasen virus. Ist e sekade. Ja bi se drzel poveke na tie izjavi nego vestite na net od razni portali.
Лажичката во уста не смее да трпи.Почнале ретардиве да се берат по бензински на кафе и таму седенки да си прават. Треба некој со камшик да трча по градов или? Земи пиштолот со гориво, попрскај ги и фрли го отпушокот, природна селекција.
Не ги разбирам ваквите, ова ако потрае и лето и се ќе се види. Како да ќе ти се сронат бисерите едно лето ако испуштиш за провод во Грција.Во Марибор од денес све затворено, освен продавници (работат само до 18:00), бензински, апотеки и банки. На работа одат сите колку толку нормално, додека не се открие некој позитивен. Колегиве не сакаат да дадат одмор, за да останат дома со децава, затоа што ќе немале после денови за одмор за летово. Тоа е, побитно е летово да се иде на море, отколку да останат здрави дома![]()