Италија 3590 нови случаи, 368 умрени и 339 излечени.Ќе кажат денес италијаниве колку нови или не сакаат да не фрапираат...
Па на некој начин и ќе им помогниме на маалските дуќани (читај мали бизниси).Ем помала нервоза за нас лично , а и тие околу нас, ем помала гужва сегде , ем локалните дуќани поголем промет.Мислам дека е добра опција.Idi vo maalski dukjan, sekako imaat. Jas otidov vo mojov imaa preku 20 paketi toalet ostanato i covekot mi kaza site odat vo golemite marketi a nikoj ne mu teknuva da vleze ovde
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Verojatno se misli na stacionarni respiratori(prehospitalnite edinici kaj nas vo golem del nemat niti kadar vo smisla spec.po urgentna medicina niti pak prikladna oprema). Znaci imaat preracunato kolkav procent priblizno se so poteska klinicna slika ( vrz osnova na starost, brojka na postara populacija, resursi vo smisla na prostor, lekovi i.t.n) I prema toa naracka za ocekuvan broj na takvi pacienti. Znaci preracunale deka trebaat priblizno 100 + ventilatori. Prvite 200 nemozes vo celost da gi upotrebis samo za virusot ( Imas Urgentni sosotjbi po reanimacii, povredi na glavi i.t.n) kade isto taka se potrebni....дооообро е сега што значи ,,..има околу 200 респиратори и уште 50 се порачани ..,,?
од кое, што е, колку е?
Verojatno se misli na stacionarni respiratori(prehospitalnite edinici kaj nas vo golem del nemat niti kadar vo smisla spec.po urgentna medicina niti pak prikladna oprema). Znaci imaat preracunato kolkav procent priblizno se so poteska klinicna slika ( vrz osnova na starost, brojka na postara populacija, resursi vo smisla na prostor, lekovi i.t.n) I prema toa naracka za ocekuvan broj na takvi pacienti. Znaci preracunale deka trebaat priblizno 100 + ventilatori. Prvite 200 nemozes vo celost da gi upotrebis samo za virusot ( Imas Urgentni sosotjbi po reanimacii, povredi na glavi i.t.n) kade isto taka se potrebni....дооообро е сега што значи ,,..има околу 200 респиратори и уште 50 се порачани ..,,?
од кое, што е, колку е?
Традиционална медицина, ете тоа праватKarantinot moze da bide dobra merka za namaluvanje na brzinata na sirenje na virusot, nikako nema da go unisti virusot za toj da iscezne. Ke dojde virusot do sekogo, dali sega ili od septemvri, oktomvri, noemvri. isto kako so gripot. Kinezite izgleda imaat otkrieno nacin kako da gi lecat bolnite stom stanaa tolku samouvereni sto gi zatvaraat privremenite bolnici i proglasuvaat deka go pobedile. Prasanje e samo kolku ke cini terapijata i dali ke bide dostapna da se kupi privatno, posto nasite bolnici sigurno nema da ja davaat na sekogo i da ja imaat.
Не е можно и двајцата родители да земале одмор. Ова со родителиве функционира така што родителот кој што ќе седи дома со детето треба да однесе на работа потврда издадена од фирмата на другиот родител дека тој ќе продолжи да оди на работа. Така да во тој поглед тешко е на приватник да му направиш некоја малверзација.Види сега, јас разбирам дека и е тешко на мајка ти што биле помалку вработени таму ама па и не можеш да речеш дека другиве го злоупотребиле тоа што го овозможи Владата.
Сега да, можеби некој играл прљаво и земале двајцата родители некако одмор ама тоа ќе се дознае и ќе бидат санкционирани.
od doma rezervi imam fervex, paracetamol i vitamin C. ama kolku so gledamИсто. Носам од дома.
Тука имам купено бруфен, малтене како ништо да не пиев.
Суплементи нарачувам од iherb и плаќам на dhl за достава.
За среќа, никогаш ништо не ми требало плус овде за да треба да купам и да знам.
Дали имаш основни резерви за температура дома?
Тоа што се научени да не одат на доктор за секаква глупост, овој пат даде најдобар резултат.
И јас сум денес некако помирна, а зошто, ни самата не знам.
Докажано е дека е отпорен на висока температура?Ова ќе биде и пролетва и летово у карантин. Не верувам топлово време да влијае на вирусов.
Да, далерон е всушност парацетамол, тоа што е овде alvedon.od doma rezervi imam fervex, paracetamol i vitamin C. ama kolku so gledam
tie daleron i brufen se slicni na paracetamol i fervex?