Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.742
- Поени од реакции
- 27.741
Неточно.Денес е 18.11 точно една година од официјално првозаразениот со ковид19 во провинцијата Хубеи,во Кина.
За многу години јубилејот!
Вчера беше.
Неточно.Денес е 18.11 точно една година од официјално првозаразениот со ковид19 во провинцијата Хубеи,во Кина.
За многу години јубилејот!
... се сомневате од каде? со каков тест? може е лажно позитивен?Јас сум во исчекување на симптоми деновиве, малиот е позитивен.
Следете ме за повеќе интересни објави
Контакт имаше со позитивен, баба му (она работи во градинка, скоро сите вработени се заразени). По 7 дена од контактот со неа, крена 37.4, се раскива и тн. (благи симптоми). Три дена од првите симптоми (денес) направивме прво брз тест, па откако испадна позитивен - направивме и PCR (исто позитивен). Денес не чувствува мирис (парфем), ама цел ден е без температура и поретко кива.... се сомневате од каде? со каков тест? може е лажно позитивен?
37со 4 не е температура, кивањето уште помалку дека е од актуелниот коронавирус SARS-CoV-2 и тој мал % што може да биде лажен позитивен токму детето да има инфекција од друг вирус од таа група на корона, а да реагира позитивно на тестот, ама да нема SARS-CoV-2 вирусот! ... па прашање и за неговата баба да е ист случај!Контакт имаше со позитивен, баба му (она работи во градинка, скоро сите вработени се заразени). По 7 дена од контактот со неа, крена 37.4, се раскива и тн. (благи симптоми). Три дена од првите симптоми (денес) направивме прво брз тест, па откако испадна позитивен - направивме и PCR (исто позитивен).
Така да, нема утка
Ама тестот е и за другите сарс вируси, на нив е негативен Бабата е во прилично тешка состојба веќе 11 дена, денес дури почна да се подобрува ситуацијата. Сите колешки позитивни. Зошто би се тешеле и би си давале лажна надеж дека е "лажно позитивен"?37со 4 не е температура, кивањето уште помалку дека е од актуелниот коронавирус SARS-CoV-2 и тој мал % што може да биде лажен позитивен токму детето да има инфекција од друг вирус од таа група на корона, а да реагира позитивно на тестот, ама да нема SARS-CoV-2 вирусот! ... па прашање и за неговата баба да е ист случај!
Пред дарување, минимум 28 дена по комплетно повлекување на сите симптоми ( по завршувањето на изолацијата), или по комплетно повлекување на сите симптоми минимум 21 ден пред дарување потребно е негативен ПЦР тест и позитивен серолошки тест за ИгГ анти САРС КоВ 2 антитела.Има некој донирано крвна плазма ? Како оди процедурата ?
Под ова мислам протоколите кој се и дали е безбедно. Пред испитувањата ако се на инфективна не сакам да се вратам со пола кило крв помалку и гратис корона.
Деновите се поминати и се пријавив во трансфузиологија, проблемот е што преске прочитав информација дека има огромен број на заболен персонал на инфективна, а не ги разбрав точно кај треба да одам(утре ќе ги барам повторно) ама мислам спомнаа дека треба на инфективна да одам за тестирање и малку ме страв фати да не се заразам повторно.Пред дарување, минимум 28 дена по комплетно повлекување на сите симптоми ( по завршувањето на изолацијата), или по комплетно повлекување на сите симптоми минимум 21 ден пред дарување потребно е негативен ПЦР тест и позитивен серолошки тест за ИгГ анти САРС КоВ 2 антитела.
39.7 температура ли е?37со 4 не е температура, кивањето уште помалку дека е од актуелниот коронавирус SARS-CoV-2 и тој мал % што може да биде лажен позитивен токму детето да има инфекција од друг вирус од таа група на корона, а да реагира позитивно на тестот, ама да нема SARS-CoV-2 вирусот! ... па прашање и за неговата баба да е ист случај!
може информација каде има вакви апаратчиња за сатурација (и пулс евентуално)?Еве ми го дома возрасен, КОВИД-19 позитивен, и нос течење и кивање (само првите денови), и кашлање, и сатурација мериме паѓаше до 92 (купивме апаратче), спиеше три дена без престан, а десеттиот ден се крена на нозе, температура до 37 ако ја крене, кислородот во крвта се качи на 98, и само кашлицата остана константа.
Сега јас и син ми со 36,9 сме, течење на нос неколку дена (веќе помина), син ми грло го гребе, мене плуќата ме чеша, ме тера на поткашлување. Матичната вели можда не ти е ковид, што ако дома имаш болен од ковид?
Заборавив да пишам и главоболка, сите тројца имаме цело време ...
преку али експрес..250 ден.може информација каде има вакви апаратчиња за сатурација (и пулс евентуално)?
Јас го купив 1900 денари во аптека, мислам Еурофарм, по нет со достава дома се веќе 1300 денари, барем такви реклами ми се појавуваат на ФБ. Мери и пулс исто такаможе информација каде има вакви апаратчиња за сатурација (и пулс евентуално)?