ако велиш дека е 1% (извадено од ракав), иако некои податоци велат дека процентот може да биде до 4%, спореди го со инфлуенцата т.е. грипот - помалку од 0.1%. Значи според твојата теза е најмалку 10 пати по смртоносен од грипот.
Лол од каде ги добиваш информациите за ЦДЦ и ФДА? Банон го гледаш на Јутуб? War Room велеа дека вирусот нема да ги нападне белата раса...
Ти го пратив линкот да гледаш и да се информираш, каде скоро со секој твит има научни студии и коментарни од врни стручаници од медицината. Ако сакаш да се базираш на научни докази, чити го овој човек.
Се извинувам што ќе повторам информациите, но очигледно е дека темава не си ја прател, а кажа дека си ја
Ако за тебе тврдењето од Фаучи (ваљда знаеш кој е тој) е извадено од ракав, тогаш си слабо информиран, па да те просветлиме:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387
If one assumes that the number of asymptomatic or minimally symptomatic cases is several times as high as the number of reported cases, the case fatality rate may be considerably less than 1%. This suggests that the overall clinical consequences of Covid-19 may ultimately be more akin to those of a severe seasonal influenza (which has a case fatality rate of approximately 0.1%) or a pandemic influenza (similar to those in 1957 and 1968) rather than a disease similar to SARS or MERS, which have had case fatality rates of 9 to 10% and 36%, respectively.
А ако го земеш бројот на само хоспитализираните и извадиш % колку од нив починале, тогаш сигурно ќе добиеш двоцифрен %, тек тогаш многу опасен ќе изгледа Бетмен.
Лол од каде ги добиваш информациите за ЦДЦ и ФДА? Банон го гледаш на Јутуб? War Room велеа дека вирусот нема да ги нападне белата раса...
Па доколку пробаш да пратиш повеќе извори, ќе налеташ на овие информации, па нема да се вадиш со Банон и јутуб:
https://www.fda.gov/media/134922/download?fbclid=IwAR2re6xXGMcfZRu70cwasIxdiHuKvvQ8j8UE-YVAEoicsR5hcw_r1KgCSD8
page 39, in a section titled, "Performance Characteristics,"
"Since
no quantified virus isolates of the 2019-nCoV are currently available, assays [diagnostic tests] designed for detection of the 2019-nCoV RNA were tested with characterized stocks of in vitro transcribed full-length RNA…"
Истото го имаш и за Н5N1
.
Nevertheless, none reported the presence of the entire genome of the H5N1 virus in autopsy tissues. To date, the H5N1 viral genome sequences deposited in the GenBank database belonged to the virus isolates.
За маските и ПЦР тестовите, изгледа не ти текна да ми ги накалемиш Д.Ицке и оној А. Џоус па ништо не кажа зашто да носиме маски:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/jebm.12381?fbclid=IwAR3Wl-FUXjbM0iCssf9YO4T6xVO2k6Vwyk8XF5eAYc5AAm5NhrlguSUWGNs
This JAMA Patient Page describes the purpose and proper use of medical masks for prevention of respiratory infection.
jamanetwork.com
Како е можно овие истражувања (посебно оние мета анализи),
направени од доктори/научници кои кажуваат дека џабе е носењето маски, посебно кога се пренесува и аеросолно,
да не се земат во обзир... овие учеле од други книги ли, нешто грешка ли се, теорија на заговор ли е ...
Ова ПЦР тестовите што го плашите народ, е од самиот иноватор на ПЦР тестирањето:
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
www.youtube.com
It doesn’t tell you that you’re sick and it doesn’t tell you that the thing you ended up with really was going to hurt you or anything like that.”
Lockdowns and hygienic measures around the world are based on numbers of cases and mortality rates created by the so-called SARS-CoV-2 RT-PCR tests used to identify “positive” patients, whereby …
off-guardian.org
Секогаш кога немаат одговор медицинариве одма лепат етикети, ама ОК е, ние другите ќе внимаваме, нели
@santelli 
Мене не ми претставува никаков проблем, ниту се љутам, ама ако може, намали со двојните аршини.