Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Повремено следам видеа на Youtube од жена на која беше дијагностицирана акутна миелоидна леукемија во пролетта оваа година и помина неколку сесии хемотерапија, а од крајот на септември се зарази со корона. Неколку дена беше на кислород, но сега е добро и се спрема за излегување од болница и по две недели трансплантација на коскена срцевина.
Кај нас имамвме млад дечко кој умре од корона, по 15 години леукемија во ремисија. Не сакам да зборувам во лош контекст за нашите доктори, немам многу големи познавања од медицина, но едноставно не можам да сфатам некои работи. И не ми е доволно само она „лотарија“ и сл.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
А можно е и некој од тие што се тестираат намерно да оставил грешка рандом број :D Од толку многу тестирање сигурно има и вакви пациенти.
Несериозен е пристапот ако останува само на кажување телефонски број кој може сестрата грешно да го запише, треба да се зема Лична карта со адреса и ембг...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Несериозен е пристапот ако останува само на кажување телефонски број кој може сестрата грешно да го запише, треба да се зема Лична карта со адреса и ембг...
Каква врска има лк со телефонски број? И да им земе податоци од лк не значи дека живее на таа адреса. Телефонски број е сосема друга приказна..Како ќе провери дали е точен?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Никогаш не заборавајте од каде започна целава проклетија.

1602754027591.png

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.412
Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Каква врска има лк со телефонски број? И да им земе податоци од лк не значи дека живее на таа адреса. Телефонски број е сосема друга приказна..Како ќе провери дали е точен?
битно е точна идентификација и адреса од лична карта... како не живее на адреса на лична карта ?? МОРА да извади нова лична карта. А на одмор кога одиш се пријавуваш на рецепција со лична карта или пасош...српчињата во Грција на кој им правеа Рандом тест, ги коннтролирала грчќката полиција дали седат во апартманот одреден број денови...
Автоматски споено мислење:

Никогаш не заборавајте од каде започна целава проклетија.

Прегледај го приврзокот 270558
Илузорно е да се мисли дека може да се изолира некоја држава или регион потполно од Корона вирус...како и дека ќе ги избркаш комарците од спална со љопата :D

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Студенти ќе не лечат.....па да. Знаеме дека нема кадар по клиниките.
Пиши пропало на сето ова....тотално е надвор од контрола СЕ!
Се дозволи ситуацијата да излезе потполно од контрола, сега враќање назад тешко. А ова е тек само почеток на она тешкото што допрва ќе следи.....доколку не се превземе нешто порадикално (со цел да се подсмири ситуацијата), ако и за тоа не е веќе доцна.
Сакаат она, како беше "ем волкот сит, ем овците на број".

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Овие први што го закачија вирусов ќе испадне дека биле најсреќни, особено ако имаат стекнато троа имунитет за понатаму.
Барем имаше каде да ги легнат и колку-толку поарни медицински лица :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.715
Поени од реакции
34.261
Kako pominuvaat tie so prejak imunitet?

Jas ne sum bil bolen 15 godini. Nemav ni maticen do skoro, posledno se vodev vo detskoto oddelenie. Ja lapam zenska mi koga ima grip, u office minatata zima pred korona bese pokolj, 10 lugje pred umiranja, ja u sred ne ni kivnav, si sedev na kratki i piev freshovi so led. Znaci sezonskiot ne me dopira. Uste spijam gol na bokserki.

E sega dali i ovoj moze da go pominam bez da osetam nisto ili moze kako nov visrus teloto da reagira premnogu i da izgoram od temperatura i da ja skinam? Se znae li nesto za ova? Iskustva?

U Strumica vrie, kaj mene drugarite od 10, 8 go pominaa prilicno lesno nekoi uste kaslaat kako posledica, zarazija i po doma ama nisto drasticno. Mada se ubijaa po kafani idenje. Taka da ako uste mislite social distancing ne funkcionira, jas sum vi statisticki primer. :D

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520

Jas ne sum bil bolen 15 godini. Nemav ni maticen do skoro, posledno se vodev vo detskoto oddelenie. Ja lapam zenska mi koga ima grip, u office minatata zima pred korona bese pokolj, 10 lugje pred umiranja, ja u sred ne ni kivnav, si sedev na kratki i piev freshovi so led. Znaci sezonskiot ne me dopira. Uste spijam gol na bokserki.

E sega dali i ovoj moze da go pominam bez da osetam nisto ili moze kako nov visrus teloto da reagira premnogu i da izgoram od temperatura i da ja skinam? Se znae li nesto za ova? Iskustva?

U Strumica vrie, kaj mene drugarite od 10, 8 go pominaa prilicno lesno nekoi uste kaslaat kako posledica, zarazija i po doma ama nisto drasticno. Mada se ubijaa po kafani idenje. Taka da ako uste mislite social distancing ne funkcionira, jas sum vi statisticki primer. :D
Јас да сум ко тебе одма ќе одам да се лапам со некоја со корона.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035

Ти си секако вонсериски примерок :)
Биди среќен што имаш убав имунитет нека продолжи да те служи :)

• Љубов
Reactions: wot

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Овие први што го закачија вирусов ќе испадне дека биле најсреќни, особено ако имаат стекнато троа имунитет за понатаму.
Барем имаше каде да ги легнат и колку-толку поарни медицински лица :D
Еден што го познавам прв пат го закачи вирусов почетокот на јуни, еве сега пак го закачил. Само обично сум слушал вториот пат полесно демек било, во овој случај не....еве го сега вториов пат на клиника е хоспитализиран.....очигледно нема правила кај гадинкава.

Член од
6 август 2015
Мислења
465
Поени од реакции
780
Еден што го познавам прв пат го закачи вирусов почетокот на јуни, еве сега пак го закачил. Само обично сум слушал вториот пат полесно демек било, во овој случај не....еве го сега вториов пат на клиника е хоспитализиран.....очигледно нема правила кај гадинкава.
Одлично !!!! Значи за некој со покревко здравје првиот пат ќе биде болница, вториот гробишта ...

Kajgana Shop

На врв Bottom