Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

D

Deleted member 12196

Гостин
Пa зaр се будaли oд фaрмaкo кoмпaнии дa прoизведувaaт милијaрди вaкцини сo пoнискa ценa кoгa у време нa вaквa пaникa мoжaт дa прoизведувaaт мнoгу пoмaлку нo мнoгу пoскaпи вaкцини и крaј истo дa зaрaбoтaт сo мнoгу пoмaлку труд и инвестиции.Знaеш,кoгa се дефицитaрни вaкцините се кaлупaт пaри
Баш напротив.
Будали се фармако компаниите ако произведуваат помалку вакцини. Можат да произведуваат повеќе вакцини и да ги продаваат поскапо. Ќе заработат тројно повеќе.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Трамп од загрижувачка состојба за три дена на нозе.
Кој знае какви се не методи и лекови му биле вклучени во лекувањето на Ковид. Нешто за што ние обичните смртници можеме да сонуваме.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Кој знае какви се не методи и лекови му биле вклучени во лекувањето на Ковид. Нешто за што ние обичните смртници можеме да сонуваме.
Mene mi izgleda deka na vreme go setile i odma pocnaa so tretman. Imalo kriticni momenti prasal duri dali ke umre. Dobi navreme soodveten tretman i posle nekoj den e daleku podobar. Kako i kaj mnogu drugi lugje isto.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Mene mi izgleda deka na vreme go setile i odma pocnaa so tretman. Imalo kriticni momenti prasal duri dali ke umre. Dobi navreme soodveten tretman i posle nekoj den e daleku podobar. Kako i kaj mnogu drugi lugje isto.
Знам читав, од Белата куќа изјавиле дека бил и на кислородна поддршка два пати и дека примал стероидна терапија, за потешки случаи. Но исто и дека добил експериментален третман Регенерон, коктели од антитела и останато.....официјално дадено за прв пат.
Лекарот Шон Конли признал дека состојбата на Трамп била полоша отколку што претходно се кажувало.
Како и да е....Трамп е тоа.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.523
Поени од реакции
85.028

гомната, на едно место

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.790
Според анализите, во моментов нема индикација, односно нема висок број на импортирани случаи во земјава со ковид-19 од овие земји. Согласно тоа, нема ризик и безбедно е отворањето на границите.

Овие толку глупави се или се прават со сила.Па нормално дека нема висок број на импортирани кога не можеш да влезеш без тест а повеќето не го вадат од финансиски причини.Ке испадне после каша попара и ајде пак ке затвараат за недела дена.Си ебаа мајката и овие и се чудат после зошто не почитува мерки народот.Па како да поштувам кога ме е..ваш на здрав мозок.Циркуз невиден.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Според анализите, во моментов нема индикација, односно нема висок број на импортирани случаи во земјава со ковид-19 од овие земји. Согласно тоа, нема ризик и безбедно е отворањето на границите.

Овие толку глупави се или се прават со сила.Па нормално дека нема висок број на импортирани кога не можеш да влезеш без тест а повеќето не го вадат од финансиски причини.Ке испадне после каша попара и ајде пак ке затвараат за недела дена.Си ебаа мајката и овие и се чудат после зошто не почитува мерки народот.Па како да поштувам кога ме е..ваш на здрав мозок.Циркуз невиден.
И до сега Албанија беше отворена, Косово има алтернативни премини ама и албански пасоши така да влегуваа преку Албанија... Едино Сити мол сега ќе осети промена :)
Од Црна Гора умираат од желба да дојдат во МК, така да во случајов едина новост е поголема раздвиженост со Србија.
Мене многу повеќе ми смета непревземање на драстични мерки кон тие што организираат свадби и прослави, немање решителни одлуки за затворање на локали со отворено непочитување на мерките и ред други слични примери. Не може некој да бара да носиш маска на отворено а да се журкаат во „елитни“ кафичи. Сите сме желни да видиме решителни мерки и доследно спроведување.
Гледам некои споредуваат со гужвите по плажите летоска ама не е баш исто да имаш гужва на отворено и во затворен простор.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
И до сега Албанија беше отворена, Косово има алтернативни премини ама и албански пасоши така да влегуваа преку Албанија... Едино Сити мол сега ќе осети промена :)
Од Црна Гора умираат од желба да дојдат во МК, така да во случајов едина новост е поголема раздвиженост со Србија.
Мене многу повеќе ми смета непревземање на драстични мерки кон тие што организираат свадби и прослави, немање решителни одлуки за затворање на локали со отворено непочитување на мерките и ред други слични примери. Не може некој да бара да носиш маска на отворено а да се журкаат во „елитни“ кафичи. Сите сме желни да видиме решителни мерки и доследно спроведување.
Гледам некои споредуваат со гужвите по плажите летоска ама не е баш исто да имаш гужва на отворено и во затворен простор.
Јас не сум у тие сите желни за решителни мерки како тебе,зашто покрај форум Кајгана имам другари,пријатели.Се гледаме често,пешачиме на Водно,одиме по кафиња,на ручеци....Си живееме нормален живот.Ти ако сакаш да бидеш нечиј subslave,да се изживува на тебе, не мора да значи дека сите тоа го сакаат

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
A da porabotat malce na brojkite bez ovie gluposti? Ima lugje sakaat da izlezat od drzavata i toa podaleku od Kosovo i Albanija no ne mozat oti po difolt gi vrakjaat (osven ako ne se tamosni ziteli vo raboten odnos).

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Јас не сум у тие сите желни за решителни мерки како тебе,зашто покрај форум Кајгана имам другари,пријатели.Се гледаме често,пешачиме на Водно,одиме по кафиња,на ручеци....Си живееме нормален живот.Ти ако сакаш да бидеш нечиј subslave,да се изживува на тебе, не мора да значи дека сите тоа го сакаат
Не зборам за карантини, полициски час и социјално загрозување.. Решителни мерки од типот курајберче со кафана со сардини внатре одма пломба 30 дена, нема што да се натега со полиција, инспекторат...
Па вчера каква небулоза слушнав, организираат свадби без ограничување на број на гости, услов е младата да не носи венчаница..:facepalm:
И јас искачам и на кафе и во ресторани и има газди кои се сосема ок и не треба утре и тие да изгинат заради поединци што се многу јаки шизици.
Тоа мислев со решителни мерки...ти па одма на лошо помислуваш...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не зборам за карантини, полициски час и социјално загрозување.. Решителни мерки од типот курајберче со кафана со сардини внатре одма пломба 30 дена, нема што да се натега со полиција, инспекторат...
Па вчера каква небулоза слушнав, организираат свадби без ограничување на број на гости, услов е младата да не носи венчаница..:facepalm:
И јас искачам и на кафе и во ресторани и има газди кои се сосема ок и не треба утре и тие да изгинат заради поединци што се многу јаки шизици.
Тоа мислев со решителни мерки...ти па одма на лошо помислуваш...
Тогаш не сум те разбрал.Мислев на оние асоцијалните што не можат комуникација во реалниот свет да остварат со друг човек,па дремат пред компјутер,не излагаат од дома па сакаат и другиве ко нив да станат

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.888
Поени од реакции
25.368

najjako ke bide ako ispadne deka mu dale ruska vakcina :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom