Кога имаш слободен термин за гледање, штом знаеш дека немало да умрат, мора да си со посебни способности.Да немале корона, немало да умрат
Исто како што до пред некоја година, не си среќавал дека сме имале по 200 починати новороденчиња и никому ништо. Тоа што ти не си среќавал, не значи дека не било така.Како бе досега не сум среќавал случаи што на 22 години умреле од епилепсија или дебелина?
@bijons пак ќе повторам, НЕ може да си на средина, не може да кажуваш, тестовите не се веродостојни, а да кажуваш лесно пренослив и голема смртност. Не може да кажуваш дека комисијата носат ретардирани и нелогични одлуки, а од друга страна да веруваш на нивните тврдења дека е лесно пренослив и опасен.
Преку резултатите од тестовите доаѓаш до заклучок дека е лесно пренослив, а си свесна дека овие тестови кажуваат апсолутно НИШТО. Ако направат тестовите да се со 50+ циклуси, 90% од светската популација ќе има позитивен резултат. Не кажуваат дали е активен, дали си го "прележал" итн итн. Кај тестовите е најголемата нејаснотија и превара.
Треба да се бројат луѓето со симптоми.
Уствари ти си Бијонси, па дозволено ти е во средина, и јаре, и паре.
Јас сум против задолжително носење маски, визир е поприфатлива опција, ако се мора. Во затворен простор, ако не носам маска и не зборам, а ти си носиш маска, поголема е можноста да ти "пренесам", ако 2та носиме маски, стоиме еден до друг и си збориме. Така да, нема потреба од драми и забрани..
Медицинските лица што починале, а и голем број од нив што преживеале, сигурен сум дека биле крајно внимателни, па пак настрадале... А имаш луѓе кои од почетокот се без маски, меѓу луѓе и никому ништо.
Mrsa најчесто ја има по болниците, па можеби нешто друго е во прашање кај медицинските лица