Stom Gejts go patentira nie predvidovme nabavka
SARS-CoV вирусот постои од 2002 година ова е подтип Ковид 19 да се погледаат емисиите на професорот Вело Марковски ова е неговата прва емисија https://www.youtube.com/watch?v=AT8Xf2jK4js на Алфа Тв каде тој многу убаво објаснува за самиот вирус
Се менува нон стоп незнам зошто е така сега пишува медицински тестови... се корегирвит на нивниов сајт...Овие не ги најдов јас случајно ги видов на странана на филипче еден ги имаше постирано... И тој истото прашува..
Многу чудно го смениja, "Medical Test kits" пишува сега. Зашто би имал потреба некој да го смени? Како во 2018 набавка глобална има за COVID-19 за да во 2019 кажат од љиљак мутирал нов вирус и оп имаме одма тестови.
Не бе,лажат РуситеЗападот денеска изглеа кажа дека руската вакцина е ок и дека све што викаат Русите дека вакцината прави, е баш така.
Се слушнав со брачеда ми пред некој сат ми рече дека ќе бидат во карантини дури не се исчистат скроз, поточно да падни бројката на под 5 случаи дневно.![]()
Daniel Andrews defends Victoria’s lockdown during tense interview on 7.30
Daniel Andrews has fiercely defended Victoria’s lockdown amid backlash over the announcement that the state will not move into the next stage of restrictions before September 28, even if it meets the daily case threshold earlier.www.news.com.au
41 novi vo melburn denes. za mesec dena od 725 dnevno na 41.
Тамн набавија 85 милиони дози на вакцина, ќе ги пелцаат сите. Ќе ја прими и @kano, па тамн да знајме дали е во редСе слушнав со брачеда ми пред некој сат ми рече дека ќе бидат во карантини дури не се исчистат скроз, поточно да падни бројката на под 5 случаи дневно.
Отприлика до Ноември според некои предвидувања.
Тамн набавија 85 милиони дози на вакцина, ќе ги пелцаат сите. Ќе ја прими и @kano, па тамн да знајме дали е во ред
![]()
Australia signs $1.2 billion agreement for nearly 85 million coronavirus vaccine doses
The coronavirus pandemic has brought countries to a standstill. In many places, as countries reopen, Covid-19 cases are on the rise. Follow here for the latest.edition.cnn.com
ne bas... do kraj na sep mislam ke bide. potoa ke se ide so 3ti stepen na restrikcii. zamislata e da se spreci sirenjeto kolku moze posto ostatokot na aus e ok. ovde imase anketa i od 140 000 ispitani 71% ja poddrza ovaa strategija taka da toa e.Се слушнав со брачеда ми пред некој сат ми рече дека ќе бидат во карантини дури не се исчистат скроз, поточно да падни бројката на под 5 случаи дневно.
Отприлика до Ноември според некои предвидувања.
Ех да имаше вакцина за синдромот тетка на чешма.Jas taka mislam....a samo vo strog komunizam e zabraneto poinakvo mislenje
Zosto da se dumam što sum zakacil...koga mozi edna eliminacija da se napravi
Едно време со дрва и камења се фрлаше на тие на одмор што одеа, слики од колони со возила се шеруваа на формуов и каде не, таа докторката шо беше на зимовање и тие скијачите пуздер цела јавност ги стори со клетви. Паралела тогаш-сега, проблем излегоа келнерите маски што не носат. Многу ниско критериумиве се спуштиле од пред шест месеци. Од маски не знам какви, со филтри, анализи на припустливост, компарации, сега сме дошле до тоа океј да биде под рака ако се носеле маските. Порано хејт се маваше инстантно ако некој ја носи под нос или не дај Боже на врат, кое богохулие само тоа беше.Во Охрид никој не носи маски по рестораните, барем не на тие места јас кај шо бев, Пештани, Трпејца, Љубаништа, за персоналот зборам.
Во Битола се скапаа од казни пишење а вака од коментари шо ве читам изгледа најпоќе се носат маски тука, под рака ама се носат маски, Охрид неколку души дали видов со маска, и тоа во маркети кога влегуваат само.