Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
797
Интересно, стварно уште во 2018 е предвиден или се знаело за вирусов.
И не е лажна вест.
SARS-CoV вирусот постои од 2002 година ова е подтип Ковид 19 да се погледаат емисиите на професорот Вело Марковски ова е неговата прва емисија https://www.youtube.com/watch?v=AT8Xf2jK4js на Алфа Тв каде тој многу убаво објаснува за самиот вирус

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Овие не ги најдов јас случајно ги видов на странана на филипче еден ги имаше постирано... И тој истото прашува..
Се менува нон стоп незнам зошто е така сега пишува медицински тестови... се корегирвит на нивниов сајт...

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Интересно, стварно уште во 2018 е предвиден или се знаело за вирусов.
И не е лажна вест.
Многу чудно го смениja, "Medical Test kits" пишува сега. Зашто би имал потреба некој да го смени? Како во 2018 набавка глобална има за COVID-19 за да во 2019 кажат од љиљак мутирал нов вирус и оп имаме одма тестови.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.406

41 novi vo melburn denes. za mesec dena od 725 dnevno na 41.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917

41 novi vo melburn denes. za mesec dena od 725 dnevno na 41.
Се слушнав со брачеда ми пред некој сат ми рече дека ќе бидат во карантини дури не се исчистат скроз, поточно да падни бројката на под 5 случаи дневно.
Отприлика до Ноември според некои предвидувања.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Се слушнав со брачеда ми пред некој сат ми рече дека ќе бидат во карантини дури не се исчистат скроз, поточно да падни бројката на под 5 случаи дневно.
Тамн набавија 85 милиони дози на вакцина, ќе ги пелцаат сите. Ќе ја прими и @kano, па тамн да знајме дали е во ред :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.406
Тамн набавија 85 милиони дози на вакцина, ќе ги пелцаат сите. Ќе ја прими и @kano, па тамн да знајме дали е во ред :)

pazi ti da ne umres zimava prvo kako trgna so slabeenje i vozenje tocak ako ne od covid od srcev udar mozes da nastradas
Автоматски споено мислење:

ne bas... do kraj na sep mislam ke bide. potoa ke se ide so 3ti stepen na restrikcii. zamislata e da se spreci sirenjeto kolku moze posto ostatokot na aus e ok. ovde imase anketa i od 140 000 ispitani 71% ja poddrza ovaa strategija taka da toa e.

denesnite brojki iznenadija, mislam ocekuvaa takvi cifri za nedela dve od sega ali ke vidime sto ke bide, mozno e da samo dobar den

Последно уредено:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Затоа треба да биде задолжителна.....кога ќе биде достапна.

Популарната Албанска сендвичара.....ТЕТЕКС.....за жал дури и наши јадат од кај нив
EhT1LauWsAAAjse.jpeg

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Во Охрид никој не носи маски по рестораните, барем не на тие места јас кај шо бев, Пештани, Трпејца, Љубаништа, за персоналот зборам.
Во Битола се скапаа од казни пишење а вака од коментари шо ве читам изгледа најпоќе се носат маски тука, под рака ама се носат маски, Охрид неколку души дали видов со маска, и тоа во маркети кога влегуваат само.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Во Охрид никој не носи маски по рестораните, барем не на тие места јас кај шо бев, Пештани, Трпејца, Љубаништа, за персоналот зборам.
Во Битола се скапаа од казни пишење а вака од коментари шо ве читам изгледа најпоќе се носат маски тука, под рака ама се носат маски, Охрид неколку души дали видов со маска, и тоа во маркети кога влегуваат само.
Едно време со дрва и камења се фрлаше на тие на одмор што одеа, слики од колони со возила се шеруваа на формуов и каде не, таа докторката шо беше на зимовање и тие скијачите пуздер цела јавност ги стори со клетви. Паралела тогаш-сега, проблем излегоа келнерите маски што не носат. Многу ниско критериумиве се спуштиле од пред шест месеци. Од маски не знам какви, со филтри, анализи на припустливост, компарации, сега сме дошле до тоа океј да биде под рака ако се носеле маските. Порано хејт се маваше инстантно ако некој ја носи под нос или не дај Боже на врат, кое богохулие само тоа беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom